km/óra
  2022.11.28., hétfő  •  Stefánia napja
Jubilál a GYSEV – 150 fát ültet el a vasúttársaság

Jubilál a GYSEV – 150 fát ültet el a vasúttársaság

Faültetéssel is ünnepli alapítása jubileumát a GYSEV: a vasúttársaság munkatársai 10 különböző helyszínen összesen 150 fát ültetnek el. A GYSEV kollégái nem csupán az ültetésben jeleskednek: gondozni is fogják a facsemetéket - írta közleményében a GYSEV.

GYSEV150 mozdony, postabélyeg, képes krónika, teátrumvonat, sütijegy és desszertek – rengeteg aktivitással készült az alapítás 150. évfordulójára a GYSEV. A vasúttársaság faültetéssel is emlékezetessé teszi a másfél évszázados jubileumot: tíz különböző helyszínen pontosan 150 fát ültetnek el a GYSEV-es munkatársak, akik a későbbiekben gondozzák is a facsemetéket.

Szombathely, Körmend, Csorna, a GYSEV osztrák üzemrésze, a Nagycenki Széchenyi Múzeumvasút, illetve Sopronban a GYSEV CARGO, a Hotel Sopron és az SVSE sporttelep területe – ezek azok a helyszínek, ahol az alapítás jubileumára emlékeztető facsemeték növekedhetnek idén ősztől.

Különböző fafajok kerülnek a talajba a vonalhálózat mentén kijelölt területeken, például szilva, körte, sárgabarack, őszibarack, cseresznye, birs, törökmogyoró, vérszilva, díszalma, vagy hegyi juhar.

Az első fát kultikus helyszínen ültette el a GYSEV menedzsmentje: az 1972-ben létrehozott, tehát fennállása 50 éves jubileumát ünneplő Nagycenki Széchenyi Múzeumvasút Kastély állomása mellett egy hársfa csemetéjét helyezték a földbe a társaság vezetői.

„Különböző aktivitásokkal, programokkal egész évben ráirányítjuk a figyelmet arra, hogy az 1872-ben alapított GYSEV kerek születésnapot ünnepelhet. Zöld-sárga vasúttársaságunk túlélte a történelem viharait, ma pedig egy igazán modern, dinamikusan fejlődő, kiváló szolgáltatásokat nyújtó vasút vagyunk. A 150 fa elültetésével a kerek jubileum mellett arra is felhívjuk a figyelmet, hogy a vasút valóban zöld közlekedési forma: mindenki, aki az autó helyett a vonatot választja, jelentősen kíméli környezetét” – mondta el az első fa elültetése után Kövesdi Szilárd, a GYSEV Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A fákat, vagy kisebb facsoportokat önkéntes alapon a GYSEV munkatársai fogadják örökbe: részt vesznek a faültetésen, majd a későbbiekben elvégzik a fák gondozását is. A GYSEV 150-es faültetési akciója szeptember közepétől október végéig tart.

Fotó: GYSEV Zrt.

Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Busszal ütközött össze egy személyautó Szombathelyen, teljes útzár a Szelestey utcában
Tanár-diák demonstráció Szombathelyen: oktatás nélkül nincsen jövő
Hetek óta tartanak a tanár- és diákdemonstrációk szerte az országban, pénteken délután Szombathelyen rendeztek tanár-diák tüntetést a diákszervezetek. A Városháza előtt előbb több százan - zömében diákok - gyűltek össze, meghallgatták a felszólalókat, tanulókat, tanárokat, a szülők képviselőjét.
Most ezt kell tennünk – Jótékonysági bográcsozás egy tűzoltó gyógyulásáért
Jótékonysági bográcsozást tartottak szombaton azért, hogy támogatást gyűjtsenek a leukémiával küzdő szombathelyi tűzoltónak, Rimányi Márknak és családjának. Kollégái, barátai fogtak össze, hogy adományokkal segítsék a család megélhetését és bajtársuk gyógyulását. A rendezvény teljes sikerrel zárult, milliós nagyságrendű támogatás gyűlt össze a csapatok, a támogatók és az ételeket megvásárlók révén.
Megyei II. osztály, északi csoport: az Alsóújlak elvette az Uraiújfalu veretlenségét, első ízben nyert a Kemenesalja
A Gérce hat, az Újperint öt gólt szerezve nyert hazai környezetben az őszi szezonzárón, a Gencsapáti pedig a Spari ellen tartotta otthon a három pontot. A Kemenesmagasi a Szeleste ellen aratott egygólos győzelmet, a Bozsok a Bobát múlta felül.
A portékák mögött az ember – a Csoki-, gasztro- és kézműves napokra látogatók nemes ügyeket is támogattak
Erdélyi Rolikát, a Hátrányos Helyzetű Sportolókért Alapítványt és a Mák Dóri – DKM Alapítványt is támogatták azok, akik betértek a hétvégén a csoki-, gasztro- és kézműves vásárba. A Haladás Sportcsarnok VIP-termében 41 standon kínáltak kézműves termékeket  az alkotók az advent, a karácsony ihletésében.
legfrissebbek
Háztűz egy állatkegyeleti parknál, Szombathelyen
Jelenleg utómunkálatokat végeznek.
Futsal: hátrányból fordítva nyert rangadót Kecskeméten a Haladás
Vas Ádám a Rubeola elleni találata után ezúttal duplázni tudott, de Luiggi Longo is góllal vette ki a részét a zöld-fehérek 3-1-es sikeréből.
Elindult a Magyar Katolikus Egyház Instagram- és TikTok-oldala
A közösségi oldalakon az egyház híreit, eseményeit, közleményeit találják meg az odalátogatók.
Kétszer is a levegőbe lőttek Keszthelyen
Több bűncselekmény miatt is felelnie kell a szlovák állampolgárságú férfinak, akit a rendőrök őrizetbe vettek.
Átnevezte a majomhimlőt a WHO, mert az eredeti elnevezés rasszista
Az Egészségügyi Világszervezet mpoxot csinált a monkeypoxból, mert azt minden nyelven könnyen meg lehet jegyezni.