km/óra
  2023.04.01., szombat  •  Hugó napja
Inspirálók-Szemfényvesztők, avagy drogprevenció másként

Inspirálók-Szemfényvesztők, avagy drogprevenció másként

Inspirálók-Szemfényvesztők, avagy drogprevenció előadás másként címmel tartottak másfél órás, show-elemekkel tarkított műsort a Vas Megyei Szakképzési Centrum Oladi Technikumában szombaton délelőtt. N. Farkas Rita a program megvalósítója - aki Life coach, mediátor, szociálterapeuta és az Erdőszéli Lélekfarm alapító-tulajdonosa, az Elterelés szolgáltatás vezetője – mellett Nagy Jonathan bűvész, illuzionista volt a főszereplője a nagy sikert aratott eseménynek.

A rendezvényt – amelyet a szombathelyi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum is támogatott – élénk érdeklődés kísérte: délelőtt 10-re megtelt az intézmény színházterme. A fellépés előtt N. Farkas Rita érdeklődésünkre elmondta: Jonathannal már 2019-ben összerakták a showműsort, amelyet néhány alkalommal elő is adtak, ám a koronavírus-járvány áthúzta az ő számításaikat is.


- Jómagam két évtizede foglalkozom drogprevencióval, ennek tapasztalatát is kamatoztatjuk a műsorban. Nem a hagyományos értelemben közelítjük meg a fiatalokra leselkedő veszélyeket, azaz nem alapvetés a tiltás. Sokkal inkább lehetőségeket kínálunk nekik: hogyan lehetnek boldogok, milyen döntésekkel találkozhatnak a nagybetűs életben, egy-egy elhatározás milyen következménnyel járhat a későbbikre nézve. Itt jön a képbe Jonathan, aki a bűvészet, az illúzió világában ad át olyan fontos információkat a fiataloknak, amelyek biztosan hatékonyabban eljutnak a célközönséghez, mintha egy osztályfőnöki órán hallgatnának a diákok egy száraz előadást. Természetesen kiemelten foglalkozunk ebben a sajátos formában a valós veszélyekkel: játékszenvedély, dohányzás, drogok, az online-világ, a döntéshozatal pszichológiája, a biztonságos közlekedés és szórakozás egyaránt témája az előadásnak, és nyilván érintjük az esetleges büntetőjogi szankciókat is – mesélte N. Farkas Rita.


Az interaktív előadás valóban lekötötte a diákokat: az üzenetek pedig átjöttek a befogadóknak. A vicces, showelemekkel tarkított produkció nagy sikert aratott a centrum tanulói körében, akiket a műsor végén meglepetés várt.

A szervezők tombolán kisorsoltak két nyereményt is. Nagy Jonathan egy bűvésztrükk megoldását osztotta meg az egyik diákkal (egy kódot kapott a fiatal, aki ennek segítségével megismerhette a „megoldást”), N. Farkas Rita pedig egy osztályt meghívott az Erdőszéli Lélekfarmra egy hangulatos  csapatépítő tréningre. 

Savaria Fórum 32. évfolyam 11. szám - 2023.03.31.
Savaria Fórum 32. évfolyam 11. szám - 2023.03.31.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: a Rábapaty elvette a Haladás veretlenségét, a Jánosháza is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Répcelak hazai győzelemmel folytatta jó sorozatát, nem született gól a Szentgotthárd és a Celldömölk összecsapásán.
Ez egy családias történet – látogatás a Johanneumban Szabó Miklós intézményvezetőnél
Lendületes, energikus léptekkel jön elénk a Johanneum folyosóján Szabó Miklós, a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ intézményvezetője. Az általa vezetett szociális intézmény a társadalom perifériáján lévő csoportokat látja el: az idősek, fogyatékkal élők, pszichiátriai betegek és hajléktalanok ügye ma is takarásban van, és ezen a terepen eleve nehéz klasszikus sikertörténeteket generálni. Szabó Miklós viszont motivált vezető, eredményekkel a háta mögött, s tervekkel a jövőre nézve.
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
Megyei I. osztály: két idegenbeli, valamint egy hazai győzelmet hozott a vasárnapi nap
A Vép a Söpte ellen tartotta otthon a pontokat, a Körmend Táplánból, a Csepreg pedig Szarvaskendről távozott győzelemmel.
Halmosi Zoltán Vas Megyei Kupa: A Haladás VSE, a Király SE és a Rábapaty már biztosan elődöntős
A legjobb négy mezőnyében még egy hely kiadó.
legfrissebbek
Délvirág díszíti a Szily János utcát
Nyitány: itthon kezd a Crushers
A HFL-ben, a magyar amerikaifutball-bajnokság első osztályában kezdi meg idei szereplését a Szombathely Crushers: a csapat most szombaton délután három órától az Újpest Bulldogs csapatát fogadja a Városligeti (SZSE) pályán.
Szombattól várhatók a legforgalmasabb napok az üzletekben
Óvatosabbak a vevők, nem hozták annyira előre a húsvéti bevásárlásokat, mint korábban, így szombattól különösen forgalmas napok várhatók az üzletekben - mondta az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára az MTI-nek.
Villámok, viharos szél és jégeső is jöhet
Programajánló: kék séta, húsvétra hangolódás és ügyességi versenyek a Víztorony lábánál
Ezen a hétvégén sem kell unatkozniuk a Szombathelyen élőknek, többféle programlehetőséget kínálnak a szervezők: kinyit a Víztorony és a KRESZ-park, megrendezik a kék sétát az autizmussal élőkért, húsvétra hangolódhatunk, a zenerajongókat koncertek várják, a gyerekeket pedig bábszínházba invitálják. A jövő hét is tartogat érdekességeket, sokféle program várja az érdeklődőket.