km/óra
  2021.04.21., szerda  •  Konrád napja
Hiába hajrázott a végén az SZKKA, kitartott az Érd előnye

Hiába hajrázott a végén az SZKKA, kitartott az Érd előnye

A szombathelyiek végig nagyot küzdöttek, többször is visszajöttek a mérkőzésbe, a végén mégis az érdiek örülhettek.

 

Szombaton délután a közvetlen rivális, ám jó formában lévő Érd együttese látogatott az Aréna Savariába a K&H Liga 12. fordulójában.

 

Ahogyan arra számítani lehetett, a csapatok fej-fej mellett haladtak az elején és próbáltak fogást találni a másikon. 2-2 után aztán többek között a kiváló kapusteljesítménynek köszönhetően a vendégek 2-4-re el tudtak lépni, majd Horváth Petra nagy góljával módosult 3-4-re az eredmény. Az érdieknek volt válasza a szombathelyi találatra, ám ezt követően villámgyorsan sikerült egalizálnia Marosán György együttesének. Meglehetősen hullámzó volt a játék képe a mérkőzés ezen szakaszában, 5-7-nél ismét az a feladat állt a házigazda előtt, hogy kétgólos hátrányból felálljon. Erre meg is voltak a lehetőségek, ám az érdi blokkok nagyon a helyükön voltak és jókor érkeztek, így pedig 6-9-et mutatott az eredményjelző tizenöt perc elteltével. A folytatásban Tomasevic hiába védett nagyon fontos pillanatban hétméterest, a kapufa sokadszorra sem volt a vasiakkal, Györkös pedig üres kapura dobott gólt. 7-12-nél már öt gól volt a két csapat között, az SZKKA-nak nagyon kellett kapaszkodnia, hogy lőtávolon belül maradjanak. Ehhez kivédekezett akciókra volt szükség, illetve góllal befejezett támadásokra. Ezek közül hol előbbi valósult meg, hol utóbbi, a kettő együtt kevés alkalommal működött. A négy-öt gólos különbség így állandósulni látszott, nem volt könnyű helyzetben Marosán György csapata. A szünetre még egy góllal nőtt a differencia, 12-18-ra vezettek a narancsmezes vendégek. 

 

A második félidőben teljesen más SZKKA jött ki a pályára, akik ezúttal sem adták fel a mérkőzést. Összeállt a védekezés, majd hosszú gólcsendet követően Gorilszka talált be. Bandelier ötödik góljával feljöttek négyre a szombathelyiek (16-20), majd emberhátrányban is nagyot harcolva tovább csökkent különbséget. A 45. percben már csak hárommal ment az Érd. Tomasevic fontos védéseket mutatott be, ennek ellenére 19-24-nél újra elhúzott öttel a vendégcsapat. Két gyors Orbán-góllal megint zárkóztak a vasiak, majd Pődör is betalált, 24-27 volt ekkor az eredmény. A hajrára két góllal is megközelítette ellenfelét az SZKKA, de hiába harcolt nagyot a második játékrészben, a fontos pillanatokban megremegtek a kezek. Bár a második félidőt négy góllal Marosán György lányai nyerték, az Érd távozott győztesként az Aréna Savariából a 27-29-es végeredménynek köszönhetően.

 

A szombathelyiek legközelebb Siófokon lépnek pályára, méghozzá március 3-án.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

 

Savaria Fórum 30. évfolyam 14. szám - 2021.04.17.
Savaria Fórum 30. évfolyam 14. szám - 2021.04.17.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Szinte a teljes répcelaki tantestület otthon maradt, fegyelmit kapnak
A répcelaki Móra Ferenc Általános Iskola alsós tanárai közül egyetlen kivétellel senki nem ment ma be az intézménybe tanítani - értesült a Népszava.
Burgenland nem hosszabbít a lezáráson
Április 19-én véget ér a regionális zárlat, Burgenland nem követi Bécs és Alsó-Ausztria példáját, ahol május 2-ig meghosszabbították a lockdown-t, jelentette be Hans Peter Doskozil tartományfőnök. A lakosságot azonban gyakrabban teszteltetnék, olvasható az orf.at-n.
Megyei I. osztály: a Csepreg megszakította a Király SE tavaszi veretlenségi sorozatát
A Celldömölk a Vasvár, a Szentgotthárd a Rábapaty elleni magabiztos sikerrel tartotta otthon a három pontot. A Kőszeg kétgólos hátrányból mentette döntetlenre találkozóját, de a Jánosháza és a Lukácsháza is megosztozott a pontokon.
Ausztria keleti tartományaiban április 18-ig hosszabbítanák meg a lezárásokat
Ausztria mindhárom keleti tartománya, Bécs, Alsó-Ausztria és Burgenland is a jelenleg érvényben lévő járványügyi korlátozások meghosszabbítása mellett foglalt állást a kedden koradélután megkezdett egyeztetések során. A tartományok a lezárások április 18-ig való meghosszabbítását kérik a kormánytól, olvasható az orf.at-n.
Orbán: hétfőn nyitnak az óvodák és az alsó tagozatosok visszaülnek az iskolapadba
Három és félmillió oltásnál nyithatnak a teraszok – közölte Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalára feltöltött videóban. Hétfőn az óvodák és az alsók nyitnak, a felsők csak május 10-én.
legfrissebbek
Híztak a magyarok a járvány alatt
Minden magyarnak átlagosan 2-5 kilóval nőtt a testsúlya a járvány alatt, miközben a mozgásszegény életmód miatt egyre többen küzdenek mozgásszervi panaszokkal.
E-autó futam érkezik a Hungaroringre
A Hungaroring is bekerült az idén rajtoló PURE ETCR-sorozat versenynaptárába.
A hetedik te magad légy: elhozta a kupát a Falco!
A Szolnok tükörsima legyőzése után a DEAC együttese ellen lépett pályára a Magyar Kupa fináléjában a Falco együttese. A debreceniek a másik vasi együttessel, a Körmenddel találkoztak a másik elődöntőben, és sima győzelem után kerültek a fináléba.
Uniós szabályozás védené a mesterséges intelligencia rendszereket
Az Európai Bizottság elsődleges célja, hogy korlátozza a magas kockázatú AI alkalmazások használatát.
Tudatos a brandépítés a Falconál
Tóth Kálmán, a Falco KC-t működtető gazdasági társaság felügyelőbizottsági elnöke még a kilencvenes években járt először Falco-meccsen, azóta fanatikus drukkere a sárga-feketéknek. A városi képviselő a helyszínen szurkolta végig a Magyar Kupa fináléját.