km/óra
  2022.12.08., csütörtök  •  Mária napja
Gyereknapi forgatag az Agora – MSH színpadán

Gyereknapi forgatag az Agora – MSH színpadán

Beindul a forgószínpad a gyermeknapon, május 30-án a szárnyaikat bontogató fiatalok és profi művészek színvonalas produkciói váltják egymást az AGORA – Művelődési és Sportház nagyszínpadán. A szombathelyi és vasi diákok, óvodások, amatőr művészeti csoportok számára meghirdetett Ifjúsági Művészeti Fesztivál legjobbjai is bemutatkoznak 11 és 14 órakor. A zsűri által legjobbnak tartott produkciók között pedig bábszínházi előadások is szórakoztatják a közönséget, kinyit a Mesebolt, illetve Fabók Mancsi és a Ziránó Színház is elhozza egy-egy előadását a szombathelyieknek. Az AGORA gyermeknapi programját színesíti továbbá az Energy Dance Team bemutatója is.

 

10 óra: megnyílnak a képzőművészeti kiállítások 


–„Óperenciás” – Meseillusztrációs Rajzpályázat 2021
–„Históra” – Történelmi Képregény Rajzoló Pályázat 2021
–„Suli – Képek” – Fotópályázat 2021

 

10 óra: Fabók Mancsi Bábszínháza: A székely menyecske meg az ördög 


Élt egyszer, valamikor erősen rég egy székely menyecske. De az a világon mindent a visszájára cselekedett. Makacs dacosságával még az ördögnek is igen meggyűlt a baja. S tán még ma sem szabadult volna az asszonynép fogságából, ha meg nem menti egy huszár… Meséjük fonalát ördög- szállta királykisasszonyok, ördögtől kapott ördögűző képesség, igaz mátkaság, lakodalom, s haj, még mik nem ékesítik! S hogy miként kacsint vissza történetükbe a vad menyecske? Megtudhatják a meséből! 


Díszlet: Mátravölgyi Ákos
Bábok: Lellei Pál
Rendező, előadó: Fabók Mariann

 

11 és 14 óra: Energy Dance Team bemutató 


Az Energy Dance Team 2003-ban alakult, idén válik az egyesület nagykorúvá. A térség meghatározó táncegyesülete, óvodás kortól a felnőtt korosztályig foglalkozik  a táncolni vágyókkal. Az egyesületen belül a modern tánc és hiphop műfajok hobbi- és versenycsoportjai működnek nagy sikerrel. Az egyesület vezetői Babos András és Tóth Gábor, a következő műsorszám készítője Vörös Orsolya koreográfus, művészeti vezető.

 

11 és 14 óra: Vas megyei fiatalok művészeti fesztiválja 


Előadóművészeti bemutatók vers-, mese- és prózamondás, népdaléneklés és népi hangszer, modern és kortárs tánc, maidal-éneklés és egyéb (színjátszás, hangszeres bemutató) kategóriákban. A programon a nagycsoportos óvodás korcsoporttól egészen a középiskolás korosztályig láthatunk értékes és látványos produkciókat.

 

14 óra: PLÁNtáló – Ifjúsági filmművészeti és videópályázat 2021


Az ifjúsági filmpályázatra beérkezett alkotások bemutatója és eredményhirdetése

 

15 óra: Mesebolt Bábszínház: Holdangyal 


A gyönyörűséges Holdangyal sugárzó szépsége fénybe borítja az éjszakai várost, de hiába a szépség, ha a lány fél az álmoktól. Aki az ő kezét szeretné elnyerni, annak különös feladatot kell teljesítenie: ébren tartani Holdangyalt, egészen reggelig. Ezt még senkinek sem sikerült teljesítenie, az álmok mindig győzedelmeskedtek a kérők felett, egészen addig, míg egy Aminbég nevű ifjú nem érkezik a palotába, akinek különleges képességei vannak…


Az előadás a hagyományos bábszínházi formák segítségével kelti életre az egzotikus és mégis olyan ismerős mesét, messze repítve a nézőt a képzelet birodalmába.


Rendezte: Rumi László
Az előadást a Mesebolt Bábszínház együttműködésével mutatják be.

 

17 óra: Ziránó Színház: Pulcinella kertészkedik 


Pulcinella nem más, mint Vitéz László itáliai testvére. Legjobban enni, inni és aludni szeret, s emiatt gyakran pórul jár. Nemcsak azért, mert felesége, a bűbájos Rosetta folyton veszekszik vele, hanem azért is, mert legédesebb álma közben egy ravasz és mindenre elszánt nyúl dézsmálja meg kertjük gyümölcseit. Fergeteges humorú bábjáték, élőzenével kísérve.


Rendezte: Kovács Géza Blattner-díjas
Tervezete és készítette: Boráros Szilárd
Előadók: Pfeifer Zsófia, Varga Péter Róbert

 

Regisztráció: 


A szervezők felhívják a figyelmet arra, hogy a színházi előadásokkal kapcsolatban az alábbi szabályozások vannak érvényben a hatályos rendelkezéseknek megfelelően:
Az előadások megtekintéséhez, valamint az intézménybe való belépéshez 18 év felett védettségi igazolvány bemutatása szükséges! 18 év alatti személyek csak védettségi igazolvánnyal rendelkező 18 év feletti kísérővel érkezhetnek (egy felnőtt több gyermeket is hozhat magával)! Kérik, hogy részvételi szándékukat előzetesen a regisztracio@agora-savaria.hu email-címre jelezzék, a kiválasztott előadás(ok) és a résztvevők létszámának (felnőtt és gyermek) pontos megjelölésével. Az előzetes regisztráció nem kötelező, de az előadásokon való részvételnél előnyt élvez. A jelentkezés elfogadásáról szóló visszaigazolást kérik, hogy vigyék magukkal!


 

Savaria Fórum 31. évfolyam 44.szám - 2022.12.02.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Végrehajtást indított a NAV a Haladás futballcsapatát működtető cég ellen
Végrehajtást indított a NAV a Haladás NB II-es csapatát működtető gazdasági társaság, a Szombathelyi Haladás Kft. ellen, írja az mfor.hu
Gyermekszemekben ragyogó karácsonyi fények: látogatás a balogunyomi mesekertben
Szombathelyről érkezve már a 86-os útról szemünkbe tűnik Kurucz József karácsonyi fényekben pompázó balogunyomi portája, mely harmadik éve várja tárt kapukkal a látogatókat advent idején – mesekertnek nevezik a csillogó-villogó ragyogó udvart, s valóban: aki ide betér, akár egy órácskára is, maga mögött hagyhatja a hétköznapi valóságot.
Szeretetből jövök be dolgozni - Szabó Imréné 60 éve a Markusovszky Kórházban
Szabó Imréné Valika, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Szemészeti Osztályának műtős asszisztense a napokban töltötte be 80. évét. 60 éve dolgozik a kórházban, 57 éve a szemészeti műtőben, s eszébe sem jut, hogy abbahagyja a munkát. Múlt héten a Magyar Szemészeti Szakdolgozók Egyesülete SHAO-díjjal tüntette ki. A munkahelyén látogattuk meg.
Derült égből kormányinfó: kedd este 11-től eltörölte a kormány a 480 forintos üzemanyagárat, piaci árak érvényesek a kutakon
Este fél 11-kor kezdődött az a kormányinfó, amelyen Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Hernádi Zsolt MOL-vezérrel együtt jelentette be, kedd este 11-től megszűnik az üzemanyag-árstop, vagyis a fixált, 480-as ár. Alig félórával később meg is jelent a rendelet a Magyar Közlönyben.
Szombathelyi buszközlekedés: új járat, új menetjegy és bérlet
Új járat, új menetjegy és bérlet a Blaguss Agoránál, erről is tárgyalnak az év utolsó közgyűlésén a képviselők. A társaság további 40 millió forint üzemanyagkompenzáció biztosítását kérte a közgyűléstől.
legfrissebbek
Rosszul lett és fának ütközött a sofőr Gencsapátiban
A Gyöngyösfalu felé tartó gépkocsi vezetője haladás közben rosszul lett és hozzátartozója elmondása alapján az eszméletét is elvesztette. A kocsiban két gyerek is ült, szabályosan bekötve, ők sérülés nélkül megúszták a balesetet.
Ketten megsérültek, amikor furgon elé hajtott egy személyautó Sárvárnál
Egy személyautó vezetője az Állj, elsőbbségadás kötelező! tábla ellenére hajtott rá Sárvár felől a 88-as főútra, egy menetirány szerint balról érkező furgon elé. Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt csütörtökön hajnalban a 88-as főút és a Szombathelyi utca kereszteződésében.
Novák Katalin Irakba látogat
Novák Katalin személyében első alkalommal látogat magyar köztársasági elnök Irakba - közölte a Sándor-palota csütörtökön az MTI-vel.
Diákok tüntettek a Blaha Lujza téren – elindult az országos pedagógussztrájk, Szombathelyen a Bolyai is csatlakozott
A Blaha Lujza téren diákok gyülekeznek, reggel 7 órakor elkezdődött az ülősztrájk. A tervek szerint a járdákat foglalják el a demonstrálók, ezzel vállalnak szolidaritást a tanáraikkal - a Telex percről-percre beszámol a fővárosi eseményekről. információink szerint Szombathelyen a Bolyai is csatlakozott az ülősztrájkhoz.
1000 fa: magánszemélyek is beszállhatnak a zöldítési programba
Javaslat kerül a csütörtöki közgyűlésen a képviselők elé az 1000 fa program kiterjesztésére. Szeretnének jövőre magánszemélyeket is bevonni a falültetésbe, önkormányzati finanszírozással.