km/óra
  2021.10.24., vasárnap  •  Salamon napja
Futsal: remek mérkőzésen vette el a DEAC veretlenségét a Haladás

Futsal: remek mérkőzésen vette el a DEAC veretlenségét a Haladás

A rendkívül kiélezett, sok fordulatot hozó találkozón a szombathelyiek hátrányból tudtak fordítani, a győztes találatot Henrique szerezte.

 

FÉRFI FUTSAL NB I., 4. FORDULÓ

DEAC - HALADÁS VSE 2-3 (2-2)

DEAC: Dobi - Harmati, Rodrigo, Thiago, Berecz   Cserék: Krajcsi, Tóth, Faragó, Szentes-Bíró, Vass, Siska, Rácz, Sándor, Szabó

Vezetőedző: Elek Gergő

Haladás VSE: Gyimesi - Kovács, Hajmási, Dróth, Dávid  Cserék: Alasztics - Szalmás, Nagy, Sipos, Vatamaniuc-Bartha, Gerencsér, Leandro, Henrique

Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodirguez

Gólszerzők: Szabó 12., Harmati 15.,ill. Dávid 2., Dróth 19., Henrique 28.

 

Debrecenbe látogatott a Férfi Futsal NB I. 4. fordulójának rangadóján a Haladás VSE. A Juanra-legénység az eddig veretlen, s mindössze három gólt kapó DEAC gárdája ellen lépett pályára, a Nyírgyulaj elleni 3-0-ás győzelem után pedig ezúttal is a három pont megszerzése volt a cél.

 

Remekül indult a szombathelyiek számára a találkozó, ugyanis Dávid Richárd révén már a 2. percben vezetéshez jutottak, ami egyértelműen megadta a mérkőzés alaphangját (0-1). A zöld-fehérek szokásukhoz híven feltolták a védekezésüket, villámgyorsan visszatámadtak a labdavesztések után, ezzel pedig egy ideig nem is igazán tudott mit kezdeni a hajdúsági alakulat. Aztán ahogy teltek a percek, a hazaiak úgy vették fel egyre inkább a játék ritmusát, egyre többet veszélyeztettek, a már mérkőzések óta remek teljesítményt nyújtó Gyimesi eszén azonban nem tudtak túljárni. A 12. percben aztán egy megpattanó labda már a vendégek hálóőrét is megtréfálta, ezzel pedig egyenlített a DEAC (1-1). A sötétmezesek lendületben maradtak, a vasiak is nagy erőket mozgósítottak az újabb gól megszerzéséért, remek mérkőzés kerekedett. A 15. percben aztán ismét a hazaiak örülhettek, Harmati talált be sarokkal, s módosította 2-1-re az állást. Juanra mester időt kért, a szombathelyiek pedig fokozták a nyomást, mindenképpen szerettek volna egyenlíteni még a szünet előtt. Ez sikerült is, Dróth Zoltán révén egalizált a Haladás, a félidőben tehát 2-2-re álltak a csapatok.

 

A második játékrészre a vendégek jöttek ki harapósabban, Nagy Kevin és Sipos Gergő is könnyen betalálhatott volna. A bajnoki címvédő mindenesetre jelezte, hogy pontokkal szeretne távozni, ennek érdekében pedig nagyon erőfeszítéseket is tett. A kapusok egy pillanatig sem unatkoztak, Dobi és Gyimesi felváltva kellett, hogy óriási bravúrokat bemutasson, szinte mindketten extázisban védtek. A 28. percben egy sarokrúgás után megszületett a harmadik vasi találat, Henrique Diniz irakozott fel a gólszerzők közé (2-3). Továbbra is lüktetett a játék, a DEAC-nak mennie kellett előre, a HVSE viszont őrizte előnyét, sőt, akár le is zárhatta volna a találkozót. A debreceniek a hajrában öt a négy elleni játékra váltottak, ám csak kapufáig jutottak, így a vendégek örülhettek a győzelemnek.

 

A bajnoki címvédő, BL-főtáblás Haladás egy nagyon nehéz, kiélezett találkozót nyert meg, s készülhet a szeptember 27-én, hazai környezetben sorra kerülő Újpest elleni összecsapásra.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 30. évfolyam 38. szám - 2021.10.22.
Savaria Fórum 30. évfolyam 38. szám - 2021.10.22.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Ruha nélkül vezetett a kamion elé hajtó sofőr, halottat találtak a férfi lakóhelyén
Egyelőre nem tudni, van-e összefüggés egy délelőtt felfedezett Veszprém megyei haláleset és a reggeli, nemeskeresztúri halálos közlekedési baleset között, de az eset furcsaságai miatt valószínűsíthető, hogy nem véletlen egybeesésről van szó.
Márki-Zay Péter: „Még Dobrev Klárának is rám kell szavaznia, hogyha kormányzati pozíciót szeretne jövőre”
A miniszterelnök-jelölt sajtótájékoztatót tartott Szombathelyen.
Szeptemberi közgyűlés: ingatlanügyek és orvosi ügyelet
Módosítják az idei költségvetést, döntenek az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok aktuális ügyeiről, és több rendeletet módosítanak a képviselők a ma 9 órakor kezdődő közgyűlésen. 15 napirendi pontot nyilvánosan, kettőt zárt ülésen tárgyalnak.
Torony: „a plébánosnak az egységet kell képviselnie”
Haller László augusztus 1-től vezeti a toronyi plébániát – elődje, dr. Perger Gyula Kőszegre távozott. Az 55 esztendős pappal, aki nem mellesleg nyugalmazott honvéd őrnagy – a Jóistenhez vezető útjáról, a pristinai kiküldetésről, humorról, és egy XXI. századi plébános küldetéséről is beszélgettünk.
Hétfőtől lezárják a szőlősi átjárót
Lezárják jövő hétfő (október 25.) reggel fél kilenctől kedd este nyolcig (október 26.) a Rumi úton található szőlősi vasúti átjárót pályakarbantartási munkálatok miatt, közölte Rázó László, a GYSEV sajtószóvivője.
legfrissebbek
Meleg idő várható a jövő héten
Hajnalonként még mínuszokra is számítani kell a jövő héten, de erősödik a nappali felmelegedés: jövő vasárnap néhol akár 20 fok is lehet.
A legszigorúbb karanténra készülnek a szomszédban
Ukrajna vörös zónában, azaz a legszigorúbb korlátozások között ünnepelheti majd az újévet, legalábbis ezt jósolta egy járványügyi szakértő.
Megkönnyíti a bringások dolgát a MÁV
Számos, kerékpárszállításra alkalmas vasúti kocsi indításával készül a hétfőn kezdődő őszi szünetre a MÁV-Start.
Rusvai: csökken a fertőzöttek átlagéletkora
Csökken a koronavírus-betegek átlagéletkora, a jelenség mögött az állhat, hogy a fiatalabbak közül kevesebben vették fel az oltást - mondta Rusvai Miklós virológus az M1 műsorában.
A legrosszabbkor jött a globális papírhiány
A könyvkiadás, a karácsonyi csomagolópapírok és ajándékkártyák gyártása is megsínylik a helyzetet.