km/óra
  2022.05.27., péntek  •  Hella napja
Futsal: remek mérkőzésen vette el a DEAC veretlenségét a Haladás

Futsal: remek mérkőzésen vette el a DEAC veretlenségét a Haladás

A rendkívül kiélezett, sok fordulatot hozó találkozón a szombathelyiek hátrányból tudtak fordítani, a győztes találatot Henrique szerezte.

 

FÉRFI FUTSAL NB I., 4. FORDULÓ

DEAC - HALADÁS VSE 2-3 (2-2)

DEAC: Dobi - Harmati, Rodrigo, Thiago, Berecz   Cserék: Krajcsi, Tóth, Faragó, Szentes-Bíró, Vass, Siska, Rácz, Sándor, Szabó

Vezetőedző: Elek Gergő

Haladás VSE: Gyimesi - Kovács, Hajmási, Dróth, Dávid  Cserék: Alasztics - Szalmás, Nagy, Sipos, Vatamaniuc-Bartha, Gerencsér, Leandro, Henrique

Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodirguez

Gólszerzők: Szabó 12., Harmati 15.,ill. Dávid 2., Dróth 19., Henrique 28.

 

Debrecenbe látogatott a Férfi Futsal NB I. 4. fordulójának rangadóján a Haladás VSE. A Juanra-legénység az eddig veretlen, s mindössze három gólt kapó DEAC gárdája ellen lépett pályára, a Nyírgyulaj elleni 3-0-ás győzelem után pedig ezúttal is a három pont megszerzése volt a cél.

 

Remekül indult a szombathelyiek számára a találkozó, ugyanis Dávid Richárd révén már a 2. percben vezetéshez jutottak, ami egyértelműen megadta a mérkőzés alaphangját (0-1). A zöld-fehérek szokásukhoz híven feltolták a védekezésüket, villámgyorsan visszatámadtak a labdavesztések után, ezzel pedig egy ideig nem is igazán tudott mit kezdeni a hajdúsági alakulat. Aztán ahogy teltek a percek, a hazaiak úgy vették fel egyre inkább a játék ritmusát, egyre többet veszélyeztettek, a már mérkőzések óta remek teljesítményt nyújtó Gyimesi eszén azonban nem tudtak túljárni. A 12. percben aztán egy megpattanó labda már a vendégek hálóőrét is megtréfálta, ezzel pedig egyenlített a DEAC (1-1). A sötétmezesek lendületben maradtak, a vasiak is nagy erőket mozgósítottak az újabb gól megszerzéséért, remek mérkőzés kerekedett. A 15. percben aztán ismét a hazaiak örülhettek, Harmati talált be sarokkal, s módosította 2-1-re az állást. Juanra mester időt kért, a szombathelyiek pedig fokozták a nyomást, mindenképpen szerettek volna egyenlíteni még a szünet előtt. Ez sikerült is, Dróth Zoltán révén egalizált a Haladás, a félidőben tehát 2-2-re álltak a csapatok.

 

A második játékrészre a vendégek jöttek ki harapósabban, Nagy Kevin és Sipos Gergő is könnyen betalálhatott volna. A bajnoki címvédő mindenesetre jelezte, hogy pontokkal szeretne távozni, ennek érdekében pedig nagyon erőfeszítéseket is tett. A kapusok egy pillanatig sem unatkoztak, Dobi és Gyimesi felváltva kellett, hogy óriási bravúrokat bemutasson, szinte mindketten extázisban védtek. A 28. percben egy sarokrúgás után megszületett a harmadik vasi találat, Henrique Diniz irakozott fel a gólszerzők közé (2-3). Továbbra is lüktetett a játék, a DEAC-nak mennie kellett előre, a HVSE viszont őrizte előnyét, sőt, akár le is zárhatta volna a találkozót. A debreceniek a hajrában öt a négy elleni játékra váltottak, ám csak kapufáig jutottak, így a vendégek örülhettek a győzelemnek.

 

A bajnoki címvédő, BL-főtáblás Haladás egy nagyon nehéz, kiélezett találkozót nyert meg, s készülhet a szeptember 27-én, hazai környezetben sorra kerülő Újpest elleni összecsapásra.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Csaknem 400 fiatal táncolt együtt a Fő téren (képgaléria)
Csaknem 400 fiatal táncolta el Johann Strauss Denevér című operettjéből a négytételes francia négyest ma a Fő téren. Két év kihagyás után ismét megrendezte az AGORA a Quadrille Európai Táncfesztivált, melynek kizárólagos hazai helyszíne Szombathely.
Ne hívj rendőrt, sokat ittam! – kérte a BMW sérült sofőrje, majd elmenekült a helyszínről
Nagy csattanásra ébredtek több háznál az acsádi Béke utcában és többen azonnal kiszaladtak az utcába megnézni, hogy mi történt. Addigra egy vérző fejű ember szállt ki a betonáteresznek ütközött roncsból.
A nagy halászléharc – Szegedi kontra bajai
A hal ősi ókeresztény szimbólum. Krisztus és a megtért ember jelképe, ünnepnapokon pedig Jézus csodatetteit és a belé vetett hitet jelenti. Szenteste számos országban kerül hal az asztalra a legkülönbözőbb formában, nálunk a halászlé vált hagyománnyá. Hogy a bajai vagy a szegedi a jobb, ízlés dolga, lényeg, hogy jól elkészítve mindkettő finom.
Megyei I. osztály: mindkét vasárnapi mérkőzésen döntetlen született
A Vép pontvesztésével biztossá vált a Celldömölk harmadik helye, a Bük nehéz helyzetből mentett pontot a Táplán otthonában.
legfrissebbek
Már 6,2 millióan használnak okostelefont Magyarországon
A válaszadók nagyjából kétharmada szintén maximum 10 alkalmazást használt nagyobb gyakorisággal.
Egy apa ölhette meg lányait Aszódon
A 46 éves férfi - nagy valószínűséggel május 20-áról 21-ére virradóra - álmukban megölte lányait, majd a Heves megyei Adács közelében egy mozdony elé lépve öngyilkosságot kísérelt meg.
 Mintegy tízezren érkeztek Ukrajnából csütörtökön 
A beléptetettek közül a rendőrség 305 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.
Hamis pozitív Covid-teszttel akarta elkerülni a börtönt egy tolvaj
A hamis teszt beszerzésében a férfi egy 28 éves ismerősének segítségét kérte, akinek édesanyja egy konténeres szűrőponton dolgozott. Az első mintavételkor, tavaly decemberben százezer forintot adott át a 48 éves nőnek.
Ötkilónyi heroint akart Magyarországra csempészni egy német férfi
A dupla falú kofferben a férfi tizenhárom, fóliába tekert csomagban heroint rejtett el.