km/óra
  2023.12.01., péntek  •  Elza napja
Vackor karácsonya
Újévi Operettgála
Futsal: gálázott és tizenkétszer vette be a Pécs kapuját a Haladás

Futsal: gálázott és tizenkétszer vette be a Pécs kapuját a Haladás

A szombathelyiek igazi erődemonstrációt tartottak, 12-0-ra győzték le a PTE-PEAC gárdáját.

 

FÉRFI FUTSAL NB I. 13. FORDULÓ

HALADÁS VSE - PTE-PEAC 12-0 (8-0)

Haladás: Gyimesi Máté – Kovács Máté, Dróth Zoltán, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Vas Ádám, Alasztics Marcell, Luiggi Longo, Knizs Olivér, Hajmási Milán, Henrique Diniz, Kiss Patrik, Körmendy Gábor, Fehér Dániel, Rutai Balázs

Edző: Felipe Conde

PTE-PEAC: Molnár Milán – Tóth Attila, Koronics Márk, Bartal Bence, Vénosz Soma, Wilkesz Edward, Bálint Gergő, Molnár Csongor, Pápai Benedek, Forró Máté, Spánitz Bálint, Hajnal Márk

Edző: Élő Tibor

Gólszerzők: Vas Ádám 2 (2., 19.), Knizs Olivér 3 (6., 12., 33.), Kovács Máté 9., Hajmási Milán 17., Rutai Balázs 2 (20., 23.), Luiggi Longo 20., Henrique DIniz (21., 39.)

 

Tizenöt nap leforgása alatt negyedik bajnoki találkozóját játszotta a címvédő Haladás futsalcsapata, Felipe Conde legénysége ezúttal a Pécs gárdáját látta vendégül. 

 

Szokásához híven óriási lendülettek, már rögtön a találkozó elején veszélyes lövésekkel kezdett a házigazda, a 2. percben egy okos szabadrúgás-variáció után pedig Vas Ádám révén előnybe is került (1-0). Óriási nyomás nehezedett a vendégekre, akik levegőhöz sem jutottak, ráadásul a 6. percben Knizs Olivér meg is tudta duplázni a szombathelyiek előnyét (2-0). Teljesen beszorította ellenfelét a Haladás, amely a 9. minutumban Kovács Máté találatával már 3-0-ra vezetett, a játék képéről pedig sokat elmond, hogy a pécsiek ekkor jutottak el első kisebb helyzetükig. A háromgólos előny ellenére sem vett vissza a tempóból a vasi gárda, amit jól mutat, hogy a 12. percben egy sakk-matt akció végén Knizs Olivér már 4-0-ra módosította az állást. Luiggi Longo és Rutai Balázs is a kapufát találta el, ellentmondást nem tűrően játszott a HVSE, amely aztán a játékrész végét is rendesen megnyomta: a 17. percben Hajmási Milán, a 19. minutumban Vas Ádám volt eredményes, az eseményeknek azonban még ekkor sem volt vége: a 20. percben még Rutai Balázs és Luiggi Longo is beköszönt, így aztán 8-0-val mehettek pihenőre a felek. 

 

A címvédő aztán ott folytatta, ahol az első felvonás végén abbahagyta: Henrique Diniz már a 22. percben növelte a különbséget, majd Rutai Balázs lőtt hatalmas gólt, már 10-0-ra vezettek Felipe Conde fiai. A pécsiek pillanatokra tudták csak megtartani a labdát, érezhetően teljesen szétestek, a hazaiak viszont mentek előre az újabb gólért, gólokért, A 33. percben Knizs Olivér egy gyönyörű lövéssel megszerezte saját maga harmadik, csapata tizenegyedik találatát is, majd Alasztics Marcell nagy mentését jegyezhettük fel. Az utolsó előtti minutumban egy sarokrúgás után Henrique Diniz adta meg a végső kegyelemdöfést, a HVSE 12-0-s diadalt aratott a bajnokság 13. játéknapján.

 

November 20-án, hétfőn már ismét pályára lépnek a zöld-fehérek, akkor a Maglód együttese látogat Szombathelyre.

 

Fotó: Nagy Jácint

Savaria Fórum 32. évfolyam 42. szám - 2023.11.24.
Savaria Fórum 32. évfolyam 42. szám - 2023.11.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Anyagi vészhelyzet a Szombathelyi Haladásnál
Az alkalmazottak (játékosok, edzők, stábtagok) több hónapja nem kaptak fizetést a Szombathelyi Haladás NB II-es labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaságtól, ha a többségi tulajdonos, Homlok Zsolt nem rendezi az adósságot, decemberben akár meg is szűnhet a zöld-fehér együttes, értesült az ugytudjuk.hu.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.
Adventi vásár Szombathely 2023: óriáskerék, Mikulás-kunyhó és ragyogó Mikulásbusz
Minden idők leglátványosabb szombathelyi adventi vására lesz az idei – derült ki a péntek délelőtti sajtótájékoztatón. A már hagyományosnak számító Óriáskerék mellett lesz Mikulás-kunyhó, csillogó-villogó Mikulásbusz, meséket sugárzó LED-fal, és ezer méternyi fényfüzér ragyogja majd be a Fő teret.
Csokimikulásért törtek be fiatalok a szombathelyi vásár Mézeskalács Házikójába
A 2023-as Szombathelyi Adventi Vásár nyitónapját megelőző éjszakán a kameraképen vették észre a közterület-felügyelet munkatársai, hogy két fiatal próbál bejutni a lezárt Fő téri Mézeskalács Házikóba - adja hírül a város hivatalos Facebook-oldala.
legfrissebbek
Dr. Bödör Géza: Amerikából jött, de ezúttal nem ő volt a pilóta
Dr. Bödör Géza orvosprofesszor, laborvezető (University of Colorado, Denver) miként került a szombathelyi vérellátóból egy amerikai egyetemi katedrára? Nos, ez is kiderült mindazok számára, akik ellátogattak csütörtökön este a könyvtárba. Spiegler Tibor, a helytörténeti gyűjtő, mint volt osztálytárs invitálta meg a professzort, aki kalandos életéről az előadás előtt mesélt. A mostani hazatérése apropóját az adta, hogy a minap volt a 45. orvosi egyetemi évfolyam-találkozója.
„A zene felszabadít, erőt ad, segít leküzdeni félelmeinket”
Adventi jótékonysági hangversenyt rendezett a szombathelyi Zonta Club, a Művészeti és a Premontrei Gimnázium a nők elleni erőszak felszámolásának világnapja alkalmából.
Futsal Bajnokok Ligája: remekül kezdett, de alulmaradt a tavalyi Final Four-résztvevő Anderlechttel szemben a Haladás
A magyar bajnok egy öngóllal és Henrique Diniz egészen elképesztő találatával 2-0-ra vezetett, ezt követően azonban már csak a belgák találtak be, akik végül 5-2-es győzelmet arattak.
Átadták a balatoni bringakör Balatonudvari és Vonyarcvashegy közti szakaszát
Átadták a balatoni bringakörút Balatonudvari és Vonyarcvashegy közötti, 10,5 kilométeres, megújult szakaszát csütörtökön.
Több hullámban érkezik változatos halmazállapotú csapadék Szombathelyen a hétvégén
Több hullámban érkezik változatos halmazállapotú csapadék december első hétvégéjén: pénteken kiadós mennyiség esőre, szombaton pedig esőre, havas esőre, havazásra kell készülni erős, néhol viharos széllel, majd vasárnap kisüt a nap. Nagy lesz a hőmérséklet-különbség az északkeleti és a déli országrészek között: szombaton napközben mínusz 1 és plusz 15 fok között lesz a hőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből.