km/óra
  2021.09.23., csütörtök  •  Tekla napja
Frissen vásárolt Audival borult le a töltésről az ittas, jogsi nélküli sofőr Répcelaknál

Frissen vásárolt Audival borult le a töltésről az ittas, jogsi nélküli sofőr Répcelaknál

A jármű vezetője még a nyáron megszerezte volna a vezetői engedélyét, ami azt jelenti, hogy még nem volt neki ilyen dokumentuma. Rendőri kísérettel szállították kórházba.

 

Üres volt az a roncs, amihez a répcelaki és nicki tűzoltók vonultak szerdán este az M86-os autóút felhajtója mellett, a 8447-es úthoz, írja a 112press. A nyomok alapján az Audi Répcelak felől Nick irányába tartott, amikor egy jobbra ívelő kanyar után a sofőr a kezdődő szalagkorlát mellett letért az útról, egy ideig a szalagkorlát másik oldalán haladt az egyre magasabb töltésen, majd az autó a mélybe gurult, a tetején átfordulva.


A helyszínre érkező tűzoltók első jelentésében az szerepelt, hogy a gépjármű üres. Ez két dolgot jelenthet jellemzően egy friss balesetnél. Az egyik, hogy az autóban tartózkodók ki tudtak szállni, a másik lehetőség pedig az, hogy a sofőr kiesett a gépkocsiból a boruláskor.


A környék átkutatásának megkezdése előtt azonban a sötétből előkerült egy fiatalember, aki az Audi sofőrjeként azonosította magát. Róla kiderült, hogy vezetői engedéllyel nem rendelkezik, bár már nem sok idő kellett volna hozzá, hogy megszerezze az alapvető vezetői képességek meglétét igazoló dokumentumot. Erre a balesete után valószínűleg hosszabb ideig várnia kell majd, hiszen jó eséllyel eltiltják a vezetéstől.


A huszonéves férfi azzal sem javított a helyzetén, hogy ittasan ült a volán mögé. A türelmetlen sofőr néhány napja vásárolta az Audit és feltehetőleg azt gondolta, hogy semmi baj nem történhet, ha a munkahelye és az otthona közötti rövid távot autóval teszi meg, este. Tévedett. Másnak kárt, sérülést valóban nem okozott, de a nyomok alapján ez nem rajta múlt.


A mentők kivizsgálásra a szombathelyi kórházba szállították a sofőrt. A mentőautót rendőrautó kísérte.


A roncsot répcelaki tűzoltók vontatták ki egy mezőgazdasági útra a töltés aljról. Elszállításáról már a tulajdonos gondoskodhat.


 
Fotó: Tánczos Mihály/112press
 

Savaria Fórum 30. évfolyam 33. szám - 2021.09.17.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Dr. Vincze Magdolna szombathelyi gyermekorvos szerint: "Ritka, hogy ilyen sokan betegednek meg"
Jellemzően 4-8 gyerek hiányzik most az óvodás csoportokból és az iskolai osztályokból felsőlégúti megbetegedések miatt Szombathelyen.
Gól a Lövölde térről a mennyei megyeiben: kezdőrúgásból talált be a bucsui játékos
A második félidő elején elvégzett kezdőrúgásból talált be a hazai kapuba Podani Gábor, a vendégek játékosa a Balogunyom-Bucsu (4-2) megyei III. osztályú meccsen.
Orbán nem akar kötelező oltást
Lesz negyedik hullám, nem fog megállni a határoknál – jelentette ki Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország című műsorában.
Megyei I. osztály: A Király nyerte a szombathelyiek csatáját, a Táplán háromgólos hátrányból fordított
A címvédő Sárvár hazai pályán szenvedett vereséget a Kőszegtől. A Celldömölk is négyig jutott a Szentgotthárd ellen, a Körmend és a Bük mérkőzésén pedig döntetlen született. A Jánosháza a Lukácsháza otthonából hozta el a pontokat.
Megyei labdarúgás: gólgazdag mérkőzések a Halmosi Zoltán Vas Megyei Kupa 3. fordulójában
Ebben a fordulóban is voltak első osztályú búcsúzók, a Torony KSK pedig egyedüli harmadosztályú csapatként lesz ott a negyedik körben.
legfrissebbek
Az aluljáró fantom-Kula bácsija: valaki időnként fekáliával keni le a falat
Ismét rongálás történt a Thököly utcai aluljáróban. Valaki - már nem először - fekáliával szennyezte be a falat. A takarítást a szombathelyi önkéntes tűzoltók végezték el.
Megtalálták a radarernyőkről eltűnt repülő roncsait az orosz Távol-Keleten 
A balesetet feltételezések szerint időjárási körülmények okozhatták.
Egész estés dokumentumfilm készül Kemény Dénes vízilabda-válogatottjáról
A film az 1997 és 2008 közötti időszakot mutatja majd be. Ebben a periódusban a magyar férfi vízilabda-válogatott 329 mérkőzést játszott, amiből 273-at megnyert, 16 döntetlen mellett 40-szer kapott ki, és kizárólag a 2001-es fukuokai világbajnokságon maradt le a dobogóról.
Előbbre hozták a Legendás állatok és megfigyelésük 3. epizódjának bemutatóját
A forgatókönyvet megírásában a varázslóvilág megalkotóját, J. K. Rowlingot Steve Kloves segítette, Rowling a producerek között is szerepel.
Központi és helyi forrásból újult meg a Vásárcsarnok
Sokáig tartott, de megújult a megyeszékhely vásárcsarnoka. Az EU és az állam 1,6 milliárd forinttal támogatta a projektet, de a városnak ehhez még több mint félmilliárd forintot hozzá kellett tennie a felmerülő egyéb költségek miatt. A vásárlók előtt október nyolcadikán tervezik megnyitni a vásárcsarnok teljes területét.