km/óra
  2022.08.17., szerda  •  Jácint napja
Fertőtlenítették és rendbe tették a tereket a belvárosban

Fertőtlenítették és rendbe tették a tereket a belvárosban

Zajlanak az őszi takarítási munkák, de már a szökőkutak téliesítését is elkezdték Szombathelyen. Most a lombhullás ad sok feladatot, de a járványhelyzet miatt a fertőtlenítésre is a szokásosnál nagyobb gondot fordítanak. A városvezetés a Fő téren tekintette meg a munkát.

 

A száraz leveleket gyűjtik a Fő téren. Az őszi munkák között a lombhullás ad ezekben a hetekben munkát a szakembereknek, de más feladat is akad. A szökőkútnál is dolgoznak, hiszen érkeznek lassan a fagyok. Izer Gábor, a SZOMPARK Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy október 23-ig üzemelt a szökőkút, télre gyakorlatilag lefedik, ezen dolgoznak a munkások. Emellett a Fő teret takarítják, hogy rendezettebb állapotban legyen.


Fertőtlenítővel mosták a padokat a Fő téren. Ez most a járványhelyzet miatt különösen fontos városüzemeltetési feladat.


Dr. Nemény András polgármester kiemelte, hogy mindenképpen tisztán szeretnék tartani nemcsak az egész várost, hanem azokat a tereket, ahol sokan vannak. A koronavírus-járvány negyedik hullámában ez evidencia, ezért van most tértakarítás a Fő téren, a Berzsenyi téren, az Antall József téren, a Savaria téren és a Szent Márton téren. 


A SZOVA és a SZOMPARK tavaly ősz óta működik együtt ilyen hatékonysággal, tette hozzá Horváth Soma alpolgármester, majd így folytatta: „Jelen pillanatban 20 fő dolgozik együtt a két cég részéről köztisztasági géppel. Ez a húsz fő mellette kézi erővel is takarít, a padokat fertőtlenítik. Azt hiszem, hogy ügyelünk nagyon a tisztaságra.”


Hozzáfűzte még, hogy a kormányzati elvonások miatt ugyan jóval kevesebb pénzből gazdálkodik a város, de a köztisztaságra elkülönített keretet nem szeretnék csökkenteni a továbbiakban sem. A parkfenntartás területén próbálnak további fejlesztéseket is megvalósítani. A lakosságot arra kérik, ha panaszuk, kérésük van, a szombathelypont applikáción, vagy a közérdekű telefonszámokon keresztül keressék a SZOMPARKOT, a SZOMHULL-t vagy a SZOVA-t.


Fotó: Nagy Jácint

Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Elszenvedte első vereségét a szezonban a Haladás, hajrában szerzett góllal nyert a Szeged Szombathelyen
A mérkőzést a korábban a zöld-fehéreknél is megforduló Gajdos Zsolt döntötte el a 84. percben.
Megyei II. osztály, északi csoport: több csapatnál is kiszakadt a gólzsák az első fordulóban
A Bozsok kilenc, az Uraiújfalu fél tucat találatig jutott, a Lukácsháza és a Sé is ötször vette be ellenfele kapuját. Idegenben nyert az Alsóújlak, valamint az Újperint, a Spari pedig 1-1-es döntetlent játszott a Gércével.
Megújul a 11-es Huszár úti streetball pálya
Több mint húszmillió forintból újul meg a streetball pálya a 11-es Huszár úti tömbbelsőben. A beruházás uniós pályázatból és a szombathelyi önkormányzat támogatásával jöhet létre. Erről tartott sajtótájékoztatót Bokányi Adrienn tanácsnok, a körzet önkormányzati képviselője.
A generátor szíjának elszakadása vezetett egy felsőjánosfai gépjárműtűzhöz
A tűzesethez a körmendi hivatásos tűzoltók vonultak ki, akik elvégezték a jármű áramtalanítását, írja a vasi katasztrófavédelem honlapja.
Kiszáradnak a fák, miért nem locsolják többet?
A Szompark hivatalos Facebook-oldalán jelentette meg az alábbi közleményt.