km/óra
  2022.08.17., szerda  •  Jácint napja
Uniós projekt élén a Szombathelyi Médiaközpont

Uniós projekt élén a Szombathelyi Médiaközpont

EUROINFO címmel új műsor indít a Szombathelyi Televízió. Tíz hónapon keresztül egy-egy magazinban sorra veszik az Európai Unió, az Európai Parlament időszerű, legfontosabb témaköreit. A részleteket ma ismertették a műsor készítői a sajtó képviselőivel.

 

Mintegy harmincmillió forintot nyert a Szombathelyi Médiaközpont az EUROINFO című műsor elkészítésére az Európai Parlament médiatámogatási pályázatán. Februártól havonta jelentkeznek a magazinnal, amelyben az unió szerepét és demokratikus értékeit mutatják be.


Horváth Zoltán, a Szombathelyi Médiaközpont ügyvezetője elmondta, az Európai Unióban születő döntések, az Európai Parlamentben születő döntések a helyben élőket érintik elsősorban, tehát közvetlen információval kell, hogy rendelkezzenek a helyben élők arról, hogy mi történi Strasbourgban.


A műsor elkészítésében partnerük lesz a Szlovén Rádiótelevízió Magyar Műsorok Stúdiója. A lendvai székhelyű szerkesztőség munkatársai az egyes témakörökhöz kapcsolódó ottani jellegzetességekről, tapasztalatokról forgatnak majd.


Zver Ilona, a Szlovén RTV stúdióigazgatója kiemelte, arra fognak törekedni, hogy a szomszédos, illetve a szlovéniai helyzet bemutatása gazdagítsa a Szombathelyi Televízió műsorát, és természetesen azon platformokét, amelyekről szó volt, hogy ott megjelennek ezek a műsorok. Valamint arra, hogy közösen eleget tegyenek az unió határon átívelő együttműködésre vonatkozó elvárásának is.


Az EUROINFO szerkesztésekor alapvető cél, hogy a legtágabban adjanak teret eltérő politikai véleményeknek, a különböző nézőpontoknak. Megszólalnak majd a témák szakavatott ismerői, hazánk Európai Parlamenti képviselői, a helyi vonatkozások, a szombathelyi kezdeményezések bemutatásának is teret adunk.


Csonka Attila, az EUROINFO szerkesztője hozzátette, elő fognak kerülni majd a zöldügyek, a digitalizáció, az Európai Unió és a sport kapcsolata, a különböző nemzetiségi és regionális kisebbségének a helyzete és záróakkordként egy adással készülnek, amelyben megnézik, hogy az európai uniós tagságunk mit adott Magyarországnak.


A magazin sugárzásában partnerük a Helyi Televíziók Országos Egyesülete is, így valamennyi megyei jogú város helyi televíziója műsorára tűzi, valamint a szlovén közszolgálati televízió magyar nemzetiségi műsorában is megjelennek az összeállítások. Az egyes témákhoz kapcsolódóan rendszeresen olvashatnak cikkeket a Savaria Fórumban is. Az első adást február 25-én tűzik műsorra, ebben a koronavírus-járvány gazdasági hatásaival, a gazdaságvédelmi intézkedésekkel foglalkoznak.

 

 

Fotó: Nagy Jácint

kapcsolódó galéria
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Elszenvedte első vereségét a szezonban a Haladás, hajrában szerzett góllal nyert a Szeged Szombathelyen
A mérkőzést a korábban a zöld-fehéreknél is megforduló Gajdos Zsolt döntötte el a 84. percben.
Megyei II. osztály, északi csoport: több csapatnál is kiszakadt a gólzsák az első fordulóban
A Bozsok kilenc, az Uraiújfalu fél tucat találatig jutott, a Lukácsháza és a Sé is ötször vette be ellenfele kapuját. Idegenben nyert az Alsóújlak, valamint az Újperint, a Spari pedig 1-1-es döntetlent játszott a Gércével.
Megújul a 11-es Huszár úti streetball pálya
Több mint húszmillió forintból újul meg a streetball pálya a 11-es Huszár úti tömbbelsőben. A beruházás uniós pályázatból és a szombathelyi önkormányzat támogatásával jöhet létre. Erről tartott sajtótájékoztatót Bokányi Adrienn tanácsnok, a körzet önkormányzati képviselője.
A generátor szíjának elszakadása vezetett egy felsőjánosfai gépjárműtűzhöz
A tűzesethez a körmendi hivatásos tűzoltók vonultak ki, akik elvégezték a jármű áramtalanítását, írja a vasi katasztrófavédelem honlapja.
Kiszáradnak a fák, miért nem locsolják többet?
A Szompark hivatalos Facebook-oldalán jelentette meg az alábbi közleményt.