km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Óriási volt a nyüzsgés az ELTE SEK második nyílt napján

Óriási volt a nyüzsgés az ELTE SEK második nyílt napján

Ötvennél is több szak várja a jelentkezőket Szombathelyen: pedagógus, bölcsész, közgazdász, sport, informatikai és műszaki képzések közül lehet választani.

Akárcsak a korábbi években, úgy idén is három nyílt napot tart az ELTE Savaria Egyetemi Központ az általános felsőoktatási felvételi eljárás ideje alatt. Az első decemberben volt, a második most január 24-én és még lesz egy februárban is.

Az ELTE SEK beszámolója szerint szükség van a három nyílt napra, mindegyik hatalmas siker: ahogy az első, úgy a második is teltházas volt. Óriási volt a nyüzsgés az egyetem C épületének aulájában, nemcsak Vas és a környező megyékből, hanem még Budapest környékéről is érkeztek leendő egyetemisták.

A nyílt napot Lenkai Nóra rektori biztos nyitotta meg, aki beszédében kiemelte: aki az ELTE-t választja felsőoktatási tanulmányai helyszínéül, értékálló tudás birtokába jut.

Ötvennél is több szak várja a jelentkezőket Szombathelyen: pedagógus, bölcsész, közgazdász, sport, informatikai és műszaki képzések közül lehet választani. Az aulában így egymást érték a különböző karok és szakok standjai, melyeknél oktatók és hallgatók várták a fiatalokat és a szülőket, hogy válaszoljanak minden kérdésre. Folyamatos volt az érdeklődés minden asztalnál, de a legtöbbeket a felvételi eljárással kapcsolatos előadás érdekelte.

Németh Péter, a BDPK Tanulmányi Hivatalának vezetője segített abban a jelentkezőknek, hogy sikeres stratégiával vághassanak neki a felvételinek. Elmondta, érdemes számba venni, hogy a továbbtanulni szándékozók a felvételi összpontszámot adó tanulmányi, érettségi, valamint intézményi pontok közül melyikből tudnak kevesebbet, illetve többet összegyűjteni.

Idén a többletpontokat felváltották az intézményi pontok, amelyek jogcímeit és mértékét a felsőoktatási intézmények határozzák meg. A szakleírásokban lehet tájékozódni arról, hogy az ELTE szombathelyi képzései esetében pontosan miért és hány intézményi pont szerezhető. Általánosságban elmondható, hoy emelt szintű érettségiért, nyelvvizsgáért, szakképesítésért, sportteljesítményért és esélyegyenlőségi jogcímen legfeljebb száz intézményi pont jár – emlékeztetett.

Külön előadást tartottak a pszicholóia szakról és a szeptemberben induló Csecsemő- és kisgyermeknevelő, valamint Óvodapedagógus képzésekről illetve, megmutatták a sportszak iránt érdeklődöknek a sportcsarnokot, így bepillanthattak az egyetem életébe is.

Nagy figyelmet fordítottak egy másik új szakra is, a Z-szak, melyen a természetról tanulhatnak a hallgatók, nem tantárgyakra bontva. Az oktatás úgy oszlik el, hogy 3 napot töltenek teremben és 2 napot terepen.

Az ELTE SEK következő nyílt napja február 7-én 18 órakor lesz, ez az úgynevezett Szülői értekezlet, melyen a felsőoktatás pénzügyi aspektusaival kapcsolatos kihívásokat és lehetőségeket járják körül a téma szakértői.

Fotó: Pataki Gergő

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak