km/óra
  2021.04.21., szerda  •  Konrád napja
Elmarad a Megyebál, de megválasztják az év vasi emberét - még lehet szavazni a közönségdíjasra

Elmarad a Megyebál, de megválasztják az év vasi emberét - még lehet szavazni a közönségdíjasra

Hagyományosan a Megyebállal veszi kezdetét a báli szezon, ami idén a koronavírus-járvány miatt elmarad. A több mint két évtizedes jótékonysági tradíció azonban nem szakad meg: idén a szervezők azt kérik, a vendégek jelképesen váltsák meg a báli belépőjegyeket, és támogassák a Vas Megyei Mentésügyi Alapítványt. Az Év Embere választást megtartják, javában folyik a közönségszavazás.

 

Tavaly Celldömölkön rendezték a Megyebált, több mint 200 vendég mulatott egészen hajnalig. A vasi báli szezon nyitányát idén január 9-ére tervezték volna, ám a veszélyhelyzet nem teszi lehetővé, hogy megtartsák a táncos mulatságokat. A szervező Vas Megyei Önkormányzat és a Vas Megyéért Egyesület segíteni hívja mindazokat, akik részt vettek volna a bálon: a tízezer forintos belépőjegy árát a Vas Megyei Mentésügyi Alapítvány számlájára (11618003-01801800-18000009) lehet utalni, a megjegyzés rovatban a Megyebál feltüntetésével egészen január végéig. Január 20-ig várják a tombola-felajánlásokat is, azokat a Megyeháza elnöki titkárságán (Tel.: 30/916-6609) gyűjtik.


Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke az SZTV érdeklődésére elmondta, január végén az egészségügyi, kórházi, mentőszolgálati dolgozók, a rendőrség és a katasztrófavédelem dolgozói között fogják a tombolanyereményeket kisorsolni. A munkahelyi vezetőktől kérnek annyi javaslatot, ahány tombola van, és kisorsolják ezeket a felajánlásokat azok között, akik kivették a részüket a járvány elleni védekezésben.


Idén 23. alkalommal választják meg az Év Vasi Emberét. A Vas Megyéért Egyesület kuratóriuma tíz személyt jelölt a címre, közülük titkos szavazással döntenek. A jelöltek: Horváth József pápai prelátus, Kalocsai Péter történész, Mák Dóri, a "Divatbemutató kicsit másképp" megálmodója, Márovics Pál mentőtiszt, Parais István, az AGORA egykori igazgatója, Pintér Zsolt, a "Digitális Batman" akció elindítója, Pölöskey Péter házi gyermekorvos, Schneider Ferenc infektológus, osztályvezető főorvos, Torjay Valter művészettörténész, festőművész és Tóth Imre fotóművész. A döntés már a napokban megszületik, a nyertes nevét jövő héten teszik közzé.


Dr. Balázsy Péter, a Vas Megyéért Egyesület elnöke hozzátette, fontosnak tartották, hogy a díj ne maradjon el, és a tavalyi év teljesítményét és azt az életművet, ami a tavalyi évhez kötődik valamiképp, azt ily módon is elismerjék. 


Idén immár negyedszer közönségdíjat is kiosztanak. A Facebook-on lehet szavazni, a legtöbb lájkot begyűjtő jelölt nyer. Eddig több mint 8000-en kattintottak kedvencükre.

 


 

Savaria Fórum 30. évfolyam 14. szám - 2021.04.17.
Savaria Fórum 30. évfolyam 14. szám - 2021.04.17.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Szinte a teljes répcelaki tantestület otthon maradt, fegyelmit kapnak
A répcelaki Móra Ferenc Általános Iskola alsós tanárai közül egyetlen kivétellel senki nem ment ma be az intézménybe tanítani - értesült a Népszava.
Burgenland nem hosszabbít a lezáráson
Április 19-én véget ér a regionális zárlat, Burgenland nem követi Bécs és Alsó-Ausztria példáját, ahol május 2-ig meghosszabbították a lockdown-t, jelentette be Hans Peter Doskozil tartományfőnök. A lakosságot azonban gyakrabban teszteltetnék, olvasható az orf.at-n.
Megyei I. osztály: a Csepreg megszakította a Király SE tavaszi veretlenségi sorozatát
A Celldömölk a Vasvár, a Szentgotthárd a Rábapaty elleni magabiztos sikerrel tartotta otthon a három pontot. A Kőszeg kétgólos hátrányból mentette döntetlenre találkozóját, de a Jánosháza és a Lukácsháza is megosztozott a pontokon.
Ausztria keleti tartományaiban április 18-ig hosszabbítanák meg a lezárásokat
Ausztria mindhárom keleti tartománya, Bécs, Alsó-Ausztria és Burgenland is a jelenleg érvényben lévő járványügyi korlátozások meghosszabbítása mellett foglalt állást a kedden koradélután megkezdett egyeztetések során. A tartományok a lezárások április 18-ig való meghosszabbítását kérik a kormánytól, olvasható az orf.at-n.
Orbán: hétfőn nyitnak az óvodák és az alsó tagozatosok visszaülnek az iskolapadba
Három és félmillió oltásnál nyithatnak a teraszok – közölte Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalára feltöltött videóban. Hétfőn az óvodák és az alsók nyitnak, a felsők csak május 10-én.
legfrissebbek
Híztak a magyarok a járvány alatt
Minden magyarnak átlagosan 2-5 kilóval nőtt a testsúlya a járvány alatt, miközben a mozgásszegény életmód miatt egyre többen küzdenek mozgásszervi panaszokkal.
E-autó futam érkezik a Hungaroringre
A Hungaroring is bekerült az idén rajtoló PURE ETCR-sorozat versenynaptárába.
A hetedik te magad légy: elhozta a kupát a Falco!
A Szolnok tükörsima legyőzése után a DEAC együttese ellen lépett pályára a Magyar Kupa fináléjában a Falco együttese. A debreceniek a másik vasi együttessel, a Körmenddel találkoztak a másik elődöntőben, és sima győzelem után kerültek a fináléba.
Uniós szabályozás védené a mesterséges intelligencia rendszereket
Az Európai Bizottság elsődleges célja, hogy korlátozza a magas kockázatú AI alkalmazások használatát.
Tudatos a brandépítés a Falconál
Tóth Kálmán, a Falco KC-t működtető gazdasági társaság felügyelőbizottsági elnöke még a kilencvenes években járt először Falco-meccsen, azóta fanatikus drukkere a sárga-feketéknek. A városi képviselő a helyszínen szurkolta végig a Magyar Kupa fináléját.