km/óra
  2024.07.13., szombat  •  Jenő napja
Elkezdődik a Minerva-lakóparkban lévő buszmegálló felújítása

Elkezdődik a Minerva-lakóparkban lévő buszmegálló felújítása

Napokon belül elkezdődik a Déméter utcai buszmegálló felújítása a Minerva-lakóparkban. A kényelmesebb, biztonságosabb használhatóság érdekében meghosszabbítják a peront, cserélik a szegélyköveket, és egy szakaszon betonlapos járdát építenek.

A Béke téri csapadékvíz-elvezetés mellett újabb probléma oldódik meg a városrészen, a héten elkezdődik a Minerva-lakóparkban lévő buszmegálló felújítása – jelentette be Facebook-videójában dr. László Győző alpolgármester, a körzet képviselő-jelöltje. Meghosszabbítják a megállót, kiépítik a leszállóperont, cserélik a szegélyköveket, és a buszmegállót betonlapos járdával összekötik a közeli áruházhoz vezető járdaszakasszal.

Horváth Gábor, a körzet képviselője eljuttatta szerkesztőségünknek az ezzel kapcsolatos leveleket, amelyeket korábban a Polgármesteri Hivatalnak küldött. A használaton kívüli megállót 2022 januárjában nyitották újra, azóta itt is megáll a 30Y járat. A képviselő az első levelet az év áprilisában írta a városüzemeltetési osztálynak a buszmegálló felújításának szükségességéről, majd tavaly februárban újabb megkeresést küldött.

A tavalyi költségvetésben 6 millió forintot különítettek el buszmegállók felújítására, de végül a Déméter utcai megálló rendbetétele a SZOVA munkatervében az idei évre csúszott. A képviselő kérésére tavaly decemberben a leszálló sziget melletti területet zúzalékkal feltöltötték. A felújítás napokon belül elkezdődik.

 

 

Forrás: SZTV

Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Augusztusban folytatódik a lomtalanítás Szombathelyen
A SZOVA Nonprofit Zrt. idén is meghirdette a lomtalanítást, amely a lakosságra és lakóingatlanokra vonatkozik, így a garázstulajdonosok, illetve intézmények, vállalkozások, kereskedelmi egységek nem vehetik igénybe a szolgáltatást.
A Körösladányi MEDOSZ Sportkörben lett többségi tulajdonos az Illés Akadémia
Aki eddig tudta követni, hogy mi történt a Haladással, annak egy újabb fejtörő: a felszámolás előtt álló Szombathelyi Haladás Sportszolgáltató kft-től kapott jogon pár hete alakult ISA Haladás Kft. a június végén bevásárolta magát az önkormányzati választások másnapján - ahogyan leváltották a település fideszes vezetését - az NB III-ból való visszalépését bejelentő Körösladányi MEDOSZ Sportkörbe.
Augusztusi időutazásra hív a XXIII. Savaria Történelmi Karnevál
Augusztus 22. és 25. között ismét megelevenedik Szombathely ókori története: a nyolc kiemelt és 20 kísérőhelyszín 388 programmal várja Savaria lakóit és a vendégeket, hogy időutazással ünnepeljük a város 2000 éves múltját, jelenét és jövőjét. A XXIII. Savaria Történelmi Karneválról kedden tartottak sajtótájékoztatót a Történelmi Témaparkban.
Edzésbe állt a Haladás VSE
Hétfőn délután 21 mezőnyjátékosnak, valamint két kapusnak tartotta meg az első edzést a Szenczi Imre vezette szakmai stáb, írja az egyesület honlapja.
Készüljön: nagy dugók várhatók ezen a szombathelyi bevezető úton
A GYSEV Zrt. a lakosság türelmét kéri, mert július 15-től a hónap végéig ismét karbantartási munkát végez a Zanati úti aluljáró feletti vasúti hídon, ezért két héten át a Zanati úti aluljáró közúti forgalmát két belső sávra fogják szűkíteni.