km/óra
  2022.08.17., szerda  •  Jácint napja
Egy javaslat szerint két hétre bezárnának a nem létfontosságú üzletek és az iskolák

Egy javaslat szerint két hétre bezárnának a nem létfontosságú üzletek és az iskolák

Az üzletek nyitva tartását esetleg egy kéthetes periódusra korlátozni lehetne, csak a létfontosságú élelmiszerüzletek, gyógyszertárak, bankok, posták maradjanak nyitva - vetette fel a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője. Galgóczi Ágnes a Hír Tv-ben megfontolandónak nevezte a teljes általános iskolai oktatás átállítását is digitálisra, számolt be az ATV.

 

A cikk idézi is az osztályvezető szavait: "A legfontosabb a kontaktusok számának csökkentése az emberek között. A közösségek találkozását kell csökkenteni, rendezvényeket már rég nem tartunk, de például az üzletek nyitva tartását esetleg egy kéthetes periódusra lehetne korlátozni azzal, hogy csak a létfontosságú élelmiszerüzletek, gyógyszertárak, bankok, posták maradjanak nyitva.”


Ez indokolt lenne, hiszen a plázákban az emberek ott vannak, találkoznak. S bár hordják a maszkot, ez egy gyülekezési lehetőség mégis. Már egy ilyen rövid lezárási időszak is látványos eredményeket hozhat a fertőzések számának a csökkentésében"- ezt a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője mondta péntek este a Hír Tv-ben arra, hogy ha őt megkérdezné a miniszterelnök, hogy hol szigorítana, mit tanácsolna.


Galgóczi Ágnes emellett arra is felhívta a figyelmet, hogy a járványügyi adatok azt mutatják: a gyerekek körében erőteljesen terjed a fertőzés. "Ezért az is egy megfontolandó lehet, hogy egy rövid periódusra digitális oktatásra álljanak át az alsótagozatos osztályok is, illetve a teljes általános iskolai oktatás" - jelentette ki, hozzátéve: "Most elég lenne egy kéthetes periódus, ezalatt a védőoltásokkal nagyon gyorsan tudnánk haladni. Ez a kettő így hatékony lenne, a járvány megfékezését szolgálná".

 


 

Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Elszenvedte első vereségét a szezonban a Haladás, hajrában szerzett góllal nyert a Szeged Szombathelyen
A mérkőzést a korábban a zöld-fehéreknél is megforduló Gajdos Zsolt döntötte el a 84. percben.
Megyei II. osztály, északi csoport: több csapatnál is kiszakadt a gólzsák az első fordulóban
A Bozsok kilenc, az Uraiújfalu fél tucat találatig jutott, a Lukácsháza és a Sé is ötször vette be ellenfele kapuját. Idegenben nyert az Alsóújlak, valamint az Újperint, a Spari pedig 1-1-es döntetlent játszott a Gércével.
Megújul a 11-es Huszár úti streetball pálya
Több mint húszmillió forintból újul meg a streetball pálya a 11-es Huszár úti tömbbelsőben. A beruházás uniós pályázatból és a szombathelyi önkormányzat támogatásával jöhet létre. Erről tartott sajtótájékoztatót Bokányi Adrienn tanácsnok, a körzet önkormányzati képviselője.
A generátor szíjának elszakadása vezetett egy felsőjánosfai gépjárműtűzhöz
A tűzesethez a körmendi hivatásos tűzoltók vonultak ki, akik elvégezték a jármű áramtalanítását, írja a vasi katasztrófavédelem honlapja.
Kiszáradnak a fák, miért nem locsolják többet?
A Szompark hivatalos Facebook-oldalán jelentette meg az alábbi közleményt.