km/óra
  2022.12.08., csütörtök  •  Mária napja
Ebben a szezonban már nem nyit ki a műjégpálya

Ebben a szezonban már nem nyit ki a műjégpálya

Most már szinte biztos, hogy ebben a szezonban nem nyit ki a Szombathelyi Műjégpálya. A járványhelyzet miatti korlátozások március 1-ig történő meghosszabbítása azt jelenti, hogy a teljes téli időszak kiesett idén. Tavaly 25 ezer ember látogatott ki a létesítménybe, amelyik idén egyáltalán nem nyithatott ki a nagyközönség előtt. Csak az igazolt egyesületi sportolók használják a jeget.

 

Tavaly még vidáman korcsolyáztak a Jégkarnevál résztvevői, idén ez is biztosan elmarad, mint ahogy a Családi Jégnap, a fakutyaverseny és számos más rendezvény is. Most üresen áll a létesítmény. Bár még a február hátravan a háromhónapos jégszezonból, szinte biztos, hogy a járvány miatt nem nyit ki idén a műjégpálya.  


Varga Jenő, a műjégpálya szabadidő- és diáksport felelőse az SZTV érdeklődésére elmondta, hogy ez lett volna a 34. szezon, minden hétvégére programot szerveztek volna. Az elmúlt szezonokban tele volt óvodással, iskolással a pálya, többszázan jártak ki. 


A nagyprogramok mellett a Szabadidősport Szövetség az országban is egyedülálló programsorozatot szervezett itt tavaly, minden hétvégére jutott rendezvény. Ám idén csak az igazolt sportolók léphetnek a jégre. A város egyik jégkorong egyesülete használja az egyébként üzemelő létesítményt. 


“A szakembergárdát, a személyzetet tekintve is folyamatosan kész voltunk arra, hogy ha olyan kormányzati döntések születnek, akkor meg tudjunk nyitni. Ez egy szezonális létesítmény, február végén, március elején szokott bezárni. Most, hogy biztosan tudjuk, március 1-ig nem nyithatunk meg, így már elmondhatjuk azt, hogy ebben a szezonban egy az egyben, teljes egészében elmaradt a jégszezon itt Szombathelyen” – tette hozzá Potyondi Nikolett, a SZOVA Nonprofit Zrt. kommunikációs és HR munkatársa. 


A korcsolyázás rendkívül népszerű szabadidős tevékenység a városban, tavaly 25 ezren keresték fel a műjégpályát.

 

Fotó: Nagy Jácint

Savaria Fórum 31. évfolyam 44.szám - 2022.12.02.
Savaria Fórum 31. évfolyam 44.szám - 2022.12.02.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Végrehajtást indított a NAV a Haladás futballcsapatát működtető cég ellen
Végrehajtást indított a NAV a Haladás NB II-es csapatát működtető gazdasági társaság, a Szombathelyi Haladás Kft. ellen, írja az mfor.hu
Gyermekszemekben ragyogó karácsonyi fények: látogatás a balogunyomi mesekertben
Szombathelyről érkezve már a 86-os útról szemünkbe tűnik Kurucz József karácsonyi fényekben pompázó balogunyomi portája, mely harmadik éve várja tárt kapukkal a látogatókat advent idején – mesekertnek nevezik a csillogó-villogó ragyogó udvart, s valóban: aki ide betér, akár egy órácskára is, maga mögött hagyhatja a hétköznapi valóságot.
Szeretetből jövök be dolgozni - Szabó Imréné 60 éve a Markusovszky Kórházban
Szabó Imréné Valika, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Szemészeti Osztályának műtős asszisztense a napokban töltötte be 80. évét. 60 éve dolgozik a kórházban, 57 éve a szemészeti műtőben, s eszébe sem jut, hogy abbahagyja a munkát. Múlt héten a Magyar Szemészeti Szakdolgozók Egyesülete SHAO-díjjal tüntette ki. A munkahelyén látogattuk meg.
Derült égből kormányinfó: kedd este 11-től eltörölte a kormány a 480 forintos üzemanyagárat, piaci árak érvényesek a kutakon
Este fél 11-kor kezdődött az a kormányinfó, amelyen Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Hernádi Zsolt MOL-vezérrel együtt jelentette be, kedd este 11-től megszűnik az üzemanyag-árstop, vagyis a fixált, 480-as ár. Alig félórával később meg is jelent a rendelet a Magyar Közlönyben.
Szombathelyi buszközlekedés: új járat, új menetjegy és bérlet
Új járat, új menetjegy és bérlet a Blaguss Agoránál, erről is tárgyalnak az év utolsó közgyűlésén a képviselők. A társaság további 40 millió forint üzemanyagkompenzáció biztosítását kérte a közgyűléstől.
legfrissebbek
Futsal: remek meccsen, hátrányból fordítva nyert a HVSE Nyíregyházán
A zöld-fehérek a szünetben még kétgólos hátrányban voltak, a fordulás után azonban Nagy Kevin, Dróth Zoltán, Hajmási Milán, valamint Vas Ádám is betalált, így 4-2 arányban a bajnoki címvédő diadalmaskodott.
Új személyvonatok a GYSEV-nél: javul a közlekedés Szombathely és Celldömölk között
Az esti órákban Győr és Sopron, míg reggel Szombathely és Celldömölk között javulnak a vonatos eljutási lehetőségek - most vasárnaptól három új személyvonatot is közlekedtet a GYSEV Zrt. Az új járatok a december 11-étől életbe lépő, 2022–2023-as menetrend alapján közlekednek, közölte a vasúttársaság.
A hét végén kiadós eső várható, ami vasárnap havazásba fordul
Több hullámban kiadós eső várható a hét végén, ami vasárnap hajnaltól havas esőbe, havazásba vált. A hét utolsó napján az északnyugati, északi szelet a Dunántúlon és északkeleten erős, olykor viharos lökések kísérik és napközben az ország nagyobb részén fokozatosan csökken a hőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.
Több mint tizenkilencezren fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel a múlt héten
A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései szerint 19 600-an fordultak influenzaszerű tünetekkel orvoshoz a múlt héten - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön a honlapján.
Egy 19 éves szombathelyi fiatal rúgta le az autó tükrét
A gyors és hatékony munkának köszönhetően a szombathelyi rendőrök beazonosították azt a 19 éves helyi fiatalt, aki 2022. december 4-én hajnalban, a Dózsa György utca egyik parkolóhelyén leállított gépkocsi tükrét lerúgta, olvasható a police.hu-n.