km/óra
  2023.09.28., csütörtök  •  Vencel napja
Doktorics Áron találata döntött, nyerni tudott Budaörsön a Haladás

Doktorics Áron találata döntött, nyerni tudott Budaörsön a Haladás

A szombathelyiek január 30-a örülhettek újra három bajnoki pontnak, miután 1-0-ás sikert arattak.

 

MERKANTIL BANK LIGA. 30. FORDULÓ

BUDAÖRS-SZOMBATHELYI HALADÁS 0-1 (0-0)

Budaörs: Tóth G. – Kojnok (Halácsi, 63.), Fényes, Tányéros Á., Molnár Cs. (Winkler, 63.) – Sajbán Miklós, Zsidai, Molnár T., Vankó – Tóth K., Balázs

Edző:Toldi Gábor

Haladás: Rózsa – Kállai, Csató, Németh Milán, Bosnjak – Holdampf, Kiss B., Tóth Máté (Szekér, 72.), Doktorics (Stieber A., 85.) – Tóth-Gábor (Lencse, 57.), Tóth Milán

Edző: Németh Szabolcs

Gólszerző: Doktorics (80.) 

 

Válogatott szünet után folytatódott a Szombathelyi Haladás számára a bajnokság, Németh Szabolcs együttese a Budaörs otthonába látogatott vasárnap délután.

 

Nagy elánnal vetette bele magát mindkét csapat a küzdelemben, a vendégek azonban fokozatosan vették át a játék irányítását, Holdampf Gergő pedig egy veszélyes távoli lövéssel jelentkezett. A kezdeti lendület után aztán visszaesett az iram, mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, Tóth-Gábor Kristóf azonban két alkalommal is vezetéshez juttathatta volna csapatát: előbb jó 20 méterről leadott kísérletét védte Tóth kapus, majd nem sokkal később a jobb alsó sarkot vette célba. A zöld-fehérek kontrollálták a mérkőzést, egy Tóth Máté-lövés még maradt az első játékrészre, de 0-0-ás állással vonulhattak pihenőre a felek. 

 

A fordulás után is mezőnyben zajlott főként a játék, mindkét tréner cserékkel próbált frissíteni, szombathelyi oldalon Lencse László és Szekér Ádám érkezett. A Haladás továbbra is kézben tartotta a mérkőzést, többet birtokolta labdát ellenfelénél, a jég azonban csak a 81. percben tört meg, amikor Doktorics Áron megpattanó lövése talált utat a kapuba (0-1). A gólszerzőt aztán pár perc múlva sérülés miatt le kellett cserélni, a hátralévő percekben pedig már nem változott az eredmény, ez pedig azt jelentette, hogy a vasiak hosszú idő után ismét nyerni tudtak és fontos három ponttal gazdagodtak.

 

A Merkantil Bank Ligában hétközi fordulóval folytatódnak a küzdelmek, április 6-án szerdán a Soroksár látogat a Rohonci útra 18 órás kezdettel.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

címkék
Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Teljes útzár lesz a Rohoncin!
Szeptember 26-28. között rendezi meg a XII. Szakmai Közlekedési Verseny országos döntőjét, ennek helyszíne a forgalmas útszakasz, erről posztolt dr. Czeglédy Csaba (független) önkormányzati képviselő.
Szívfacsaró történetek: két előadást hoz Szombathelyre Pintér Béla és Társulata
Az ország legrangosabb, legnépszerűbb független színházi csapata, Pintér Béla és Társulata kétszer is vendégszerepel az ősszel az AGORA Művelődési és Sportházban. Megrendítőek s egyben felemelőek, erőt is adóak a produkcióik.
Meghalt idősebb Koman Vladimir
Ma hajnalban, 59 éves korában elhunyt idősebb Koman Vladimir, Voli bácsi, ahogy megyeszerte mindenki ismerte.
Értelemmel épül a világ: 50 éves a Pedagógus Kórus
Baráti énekkarokkal, a Bartók Termet betöltő közönséggel és persze sok-sok muzsikával ünnepelte fennállásának ötvenedik évfordulóját a Szombathelyi Pedagógus Kórus.
Vármegyei I. osztály: gólzáporos döntetlen Bükön, magabiztos hazai győzelem Sárváron
A Celldömölk is otthon tudott nyerni, a Csepreget múlta felül, a Csákánydoroszló viszont egyedüliként idegenbeli sikert aratott. Pontosztozkodással zárult a Söpte és a Rábapaty összecsapása.
legfrissebbek
Egy iskola előtti pad esett áldozatul a rongálásnak
A Derkovits Gyula Általános Iskola előtt egy közterületi pihenőpadot rongáltak meg ismeretlenek, olvasható a Szompark Facebook-oldalán.
Azt hazudta a vasi férfi, hogy elhagyta a jogsiját, pedig elvették tőle Ausztriában
Szeptemberi közgyűlés: útfelújítások, takarékossági program, szociális ellátórendszer
A takarékossági intézkedések felülvizsgálata, az út- és járdafelújítási program eddigi eredményei és az autizmussal élők nappali ellátásának megoldása - többek között ezeket a témákat vitatják meg a nyári szünetet követő első testületi ülésen a képviselők. A közgyűlésen 19 napirendi pontot nyilvánosan, kettőt zárt ajtók mögött tárgyalnak. Az ülést 9 órától élőben követhetik honlapunkon a folyamatosan frissülő cikkünkben, valamint a Szombathelyi Televízió műsorán és Facebook-oldalán.
Újabb fejlemény a Szombathely és Kőszeg közötti M87-es út építésében
Megjelent a vasi gyorsforgalmi utak kiviteli terveinek elkészítésére vonatkozó közbeszerzési felhívás.
Mintegy 5 kilogramm marihuánát találtak egy kecskeméti tanyán
Mintegy öt kilogramm marihuánát és 518 tő kannabiszt találtak egy kecskeméti tanyán a rendőrök - közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön a police.hu oldalon.