km/óra
  2022.08.13., szombat  •  Ipoly napja
Doktorics Áron találata döntött, nyerni tudott Budaörsön a Haladás

Doktorics Áron találata döntött, nyerni tudott Budaörsön a Haladás

A szombathelyiek január 30-a örülhettek újra három bajnoki pontnak, miután 1-0-ás sikert arattak.

 

MERKANTIL BANK LIGA. 30. FORDULÓ

BUDAÖRS-SZOMBATHELYI HALADÁS 0-1 (0-0)

Budaörs: Tóth G. – Kojnok (Halácsi, 63.), Fényes, Tányéros Á., Molnár Cs. (Winkler, 63.) – Sajbán Miklós, Zsidai, Molnár T., Vankó – Tóth K., Balázs

Edző:Toldi Gábor

Haladás: Rózsa – Kállai, Csató, Németh Milán, Bosnjak – Holdampf, Kiss B., Tóth Máté (Szekér, 72.), Doktorics (Stieber A., 85.) – Tóth-Gábor (Lencse, 57.), Tóth Milán

Edző: Németh Szabolcs

Gólszerző: Doktorics (80.) 

 

Válogatott szünet után folytatódott a Szombathelyi Haladás számára a bajnokság, Németh Szabolcs együttese a Budaörs otthonába látogatott vasárnap délután.

 

Nagy elánnal vetette bele magát mindkét csapat a küzdelemben, a vendégek azonban fokozatosan vették át a játék irányítását, Holdampf Gergő pedig egy veszélyes távoli lövéssel jelentkezett. A kezdeti lendület után aztán visszaesett az iram, mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, Tóth-Gábor Kristóf azonban két alkalommal is vezetéshez juttathatta volna csapatát: előbb jó 20 méterről leadott kísérletét védte Tóth kapus, majd nem sokkal később a jobb alsó sarkot vette célba. A zöld-fehérek kontrollálták a mérkőzést, egy Tóth Máté-lövés még maradt az első játékrészre, de 0-0-ás állással vonulhattak pihenőre a felek. 

 

A fordulás után is mezőnyben zajlott főként a játék, mindkét tréner cserékkel próbált frissíteni, szombathelyi oldalon Lencse László és Szekér Ádám érkezett. A Haladás továbbra is kézben tartotta a mérkőzést, többet birtokolta labdát ellenfelénél, a jég azonban csak a 81. percben tört meg, amikor Doktorics Áron megpattanó lövése talált utat a kapuba (0-1). A gólszerzőt aztán pár perc múlva sérülés miatt le kellett cserélni, a hátralévő percekben pedig már nem változott az eredmény, ez pedig azt jelentette, hogy a vasiak hosszú idő után ismét nyerni tudtak és fontos három ponttal gazdagodtak.

 

A Merkantil Bank Ligában hétközi fordulóval folytatódnak a küzdelmek, április 6-án szerdán a Soroksár látogat a Rohonci útra 18 órás kezdettel.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

címkék
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
A MÁSZ tagjai nyitva lesznek a független benzinkutak demonstrációja idején is
A Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) tagvállalataihoz tartozó benzinkutak nyitva lesznek augusztus 19-én és 20-án - közölte a szövetség szombaton, miután arról értesült, hogy a Független Benzinkutak Szövetsége megmozdulást hirdetett, amelynek következtében azon a két napon a tagságukhoz tartozó 500-600 töltőállomás várhatóan nem fog üzemelni.
Szabi, a pék: megyek haza a karneválra
„A kemence mellett érzem a legjobban magam” – vallja Szabadfi Szabolcs, vagy, ahogy most már mindenki ismeri, Szabi a pék. Éppen ezért kedvenc kemencéjével érkezik Szombathelyre. Egy hosszú műszak után beszélgettünk a reformernek számító, szakmáját 33 éve újító pékkel. Az apropó kettős: egyrészt közeleg az új kenyér ünnepe, másrészt a Savaria Karneválon újra megkóstolhatjuk Szabi kovászos finomságait.
Kapus, edző, példakép: felavatták Szarka Zoltán emléktábláját
Emléktáblát állítottak a Haladás és a magyar olimpiai válogatott egykori kapusának, Szarka Zoltánnak a Haladás Sportkomplexumnál. Az avatást pénteken tartották a 2016-ban elhunyt kiváló sportoló 80. születésnapján.
Joskar-Ola Napok 2022: koncertek, gyermekprogramok, bemutatók a hétvégén
Pénteken kezdődött a Joskar-Ola Napok programsorozata koncertekkel, bemutatókkal, vidámparkkal és gasztrotérrel. 
Megerősítik Toronyban a lignitbányászatot tiltó helyi rendeletet
Nincs folyamatban bányászati koncessziós pályázat, ami érintené Torony község körzetét - ezt a választ adta a Technológiai és Ipari Minisztérium Balassa Péter országgyűlési képviselő kérdésére, kell-e attól tartani, hogy lignitbánya nyílik Vas megyében. A toronyiak szerint azonban ez semmire sem biztosíték. A következő testületi ülésen megerősítik a bányászatot tiltó helyi rendeletet.