km/óra
  2024.04.19., péntek  •  Emma napja
Csütörtökön ismét összeülnek a képviselők

Csütörtökön ismét összeülnek a képviselők

Tájékoztató a város anyagi helyzetéről, döntés ingatlanokról, gazdasági társaságokról és civil szervezetekről - nyolc napirendi pontot tárgyal novemberi rendes ülésén a szombathelyi képviselő-testület. A csütörtökön 9 órakor kezdődő közgyűlésről élő közvetítést láthatnak a Szombathelyi Televízió műsorán és Facebook-oldalán.

 

A szokásoknak megfelelően a legutóbbi ülés óta eltelt időszak fontosabb eseményeiről és a polgármesteri döntésekről szóló beszámolóval indul a közgyűlés. Tájékoztató hangzik el az önkormányzat gazdasági helyzetéről és jövőbeni pénzügyi kilátásairól. Az előterjesztésből kiderül, hogy a városi büdzsét terhelő központi intézkedések hatásával ezután is számolni kell: 2022-ben 4,7 milliárd forintra becsülik a kormányzati elvonásokat, a költségvetés egyenlege pedig 1,3 milliárd lehet jövőre, folytatni kell tehát a takarékos gazdálkodást. 


Tárgyalják az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok éves beszámolóját és üzleti tervét, a Savaria Városfejlesztési Kft.-nek és a SZOMHULL-nak nyújtott tagi kölcsön visszafizetési határidejének hosszabbítását, valamint a SZOMPARK új ügyvezetője által benyújtott koncepciótervet. Ingatlanokkal kapcsolatban döntenek ingyenes használatba adásról több egyesület tekintetében. Az MMIK-ból kiköltöző civil kerekasztal és a nyugdíjas szövetség a Kisfaludy Sándor utcában kaphat helyet.


Kezdeményezik a volt SZTK épületén 1997-ben elvégzett felújítás összegének, közel 12 millió forintnak a kivezetését az intézmény nyilvántartásából, így az önkormányzatnak innentől már semmilyen köze nem lesz az ingatlanhoz. A háziorvosi és fogorvosi rendelőknek helyet adó épületszárny bérleti szerződése már korábban megszűnt. Az alapellátással kapcsolatos napirendben szerepel az is, hogy jövő augusztustól gazdára talál a haláleset miatt megürült Kiskar utcai háziorvosi praxis.

 

Fotó: archív/Nagy Jácint

Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Spártaiaktól pezsgett Szombathely – Íme a Spartan Race eredményei!
Szombaton Szombathelyre érkezett a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata, a Spartan Race. Reggel 8 és este 6 óra között több ezer magyar és nemzetközi versenyző száll harcba öt kategóriában, és már rögtön az elsőnél van miért büszkének lennünk: a szombathelyi Kívés Bendegúz dobogóra állhatott.
Áprilisi nyárra téli zimankó: kifehéredett a Kőszegi-hegység csúcsa
Kifehéredett az Írottkő kedden délelőtt: az Astromet Facebook-oldal élő videóban jelentkezett be a Kőszegi-hegységből, jég- és hódara, illetve hó hullott a nulla fok körüli hőmérsékleten.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szombathely Deák Ferenc utca 3. alatti gyermekorvosi rendelő - Dr. Gecse-Kálózi Patrícia rendelési idő
Dr. Gecse-Kálózi Patrícia gyermekorvos rendelési ideje 2024-ben március 1-től a Deák Ferenc utcai gyermekorvosi rendelőben, Szombathelyen.
legfrissebbek
Kosárlabda: a harmadik Honvéd elleni mérkőzést is nagyon simán húzta be, így söpréssel jutott elődöntőbe a Falco! (képgalériával)
A szombathelyi sárga-feketék 94-60-ra diadalmaskodtak és lezárták a budapestiek elleni negyeddöntős párharcukat.
Minden eddiginél több alkotást neveztek a Savaria Filmszemlére
Tizenegyedik alkalommal rendezik meg április 24. és 26. között a Savaria Filmszemlét, amelyre minden eddiginél több, csaknem kétszáz művet neveztek a Kárpát-medencében és távolabbi országok magyar közösségeiben élő filmes alkotók - közölte az MTI-vel a Savaria Filmakadémia Egyesület elnöke.
Fidesz kampánynyitó: Brüsszel az új Moszkva
A Fidesz Választási Manifesztummal rúgta be a választási kampányát. A Millenárison tartott pénteki kampánynyitón csak hárman szólaltak fel: Szijjártó Péter külügyminiszter, Deutsch Tamás EP-listavezető és Orbán Viktor miniszterelnök.
Huszonöt éves a közgazdász képzés Szombathelyen
Huszonöt éve indult el az akkori Berzsenyi Dániel Főiskolán a közgazdász képzés, ma pedig már az ELTE Savaria Egyetemi Központ Társadalomtudományi Karához tartozó Közgazdaságtudományi Intézetben négy alap- és egy mesterszakon 230 diák tanul, amit egy igazi sikertörténetnek tartanak az intézményben. A jubileumra emlékeztek ma, volt és jelenlegi hallgatókkal, oktatókkal, vezetőkkel.
Programajánló – Szombathely: táncbajnokság, művészet és kiállítás, virágköltemények
Az április 20-21-ei hétvégén sem kell unatkozniuk a Szombathelyen élőknek, többféle programlehetőséget kínálnak a szervezők. A jövő hét is tartogat érdekességeket.