km/óra
  2024.06.16., vasárnap  •  Jusztin napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Az Ajka lesz a Hali ellenfele vasárnap

Az Ajka lesz a Hali ellenfele vasárnap

Az FC Ajka az első 10 tavaszi meccsén veretlen maradt, ezzel elkerült a veszélyzónából.

A 2023/2024-es bajnokság első 9 fordulójában öt fordulót begyűjtő ajkaiak elbúcsúztak Jeney Gyula vezetőedzőtől, akinek a helyét Schindler Szabolcs vette át. Ha helyezésben nem is tudtak előrébb lépni, de valamelyest stabilizálódott az ajkaiak helyzete.

Aztán tavasszal elképesztő menetelésbe kezdtek a Veszprém vármegyei zöld-fehérek. Megverték sorban a Budafokot 3–1-re (Csizmadia Zoltán, Nagy Mihály Krisztián, Babos Bence), a Szegedet 2–0-ra (Nagy M. K., Tajthy Tamás), a Soroksárt 3–1-re (Szarka Ákos, Pantovics Nikola, Babos), a Mosonmagyaróvárt 1–0-ra (Szarka), a Pécset 1–0-ra (Szarka) és a Kazincbarcikát is 1–0-ra (Nagy M. K.), ezzel pedig a tabella 9. helyére ugrottak fel. Elhoztak egy pontot a Fáy utcából (Vasas, 0–0) és Siófokról (1–1, Babos), majd legyőzték a Gyirmótot (1–0, Szarka) és a BVSC-Zuglót (2–0, Csizmadia, Babos). Ezzel már a 7. pozícióba léptek előre, és megnyugodhattak a bennmaradást illetően. Április közepe óta vegyes eredményeket értek el. Kikaptak otthon a Csákvártól (0–1), illetve Kozármislenyben (0–1) is, de a bajnok Nyíregyházát megverték (1–0, Kenderes Zoltán). Tiszakécskén 2–1-es (Nagy M. K.), otthon a Honvédtól 2–0-s vereséget szenvedtek. A 11. helyen állnak, két ponttal a Haladás előtt.

A keretükben Jagodics Bence, valamint a már az edzői stábot erősítő Gaál Bálint büszkélkedhet szombathelyi futballmúlttal.

(Fotó: Nagy Jácint)

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.