km/óra
  2024.07.21., vasárnap  •  Dániel, Daniella napja
Fergeteges koncertek, kézműveskedés, ugrálóvár és rengeteg mosolygós arc – Ilyen volt a harmadik Derkovits Családi Délután

Fergeteges koncertek, kézműveskedés, ugrálóvár és rengeteg mosolygós arc – Ilyen volt a harmadik Derkovits Családi Délután

Ismét temérdek embert vonzott a jó idő szombaton délután a Szűrcsapó utca 24. mögötti játszótérhez és sportpályához, ahol immár harmadik alkalommal tartották meg a Derkovits Családi Délutánt.

Ismét megtelt gyerekekkel, szülőkkel, nagyszülőkkel, fiatalokkal, felnőttekkel és idősekkel a Szűrcsapó utca 24. mögötti játszótér és sportpálya, ugyanis szombaton délután rendezték meg immár harmadik alkalommal a Derkovits Családi Délutánt.

Az elmúlt napok szeszélyes időjárása után szerencsére kegyesek voltak az égiek, így óriási volt az érdeklődés. A program a Batyi Fusion, azaz Batyi Dániel és Batyi Kala Árpád koncertjével kezdődött, majd Horváth Soma, a körzet képviselője köszöntötte a jelenlévőket.

„Nagyon örülök, hogy ilyen sokan együtt vagyunk. Nagyon köszönöm a Derkovits Városrészért Egyesületnek, hogy immár harmadik alkalommal gyűlhetünk itt össze a Szűrcsapó 24. mögötti focipályánál. Nagyon-nagyon sok koncert lesz, bábszínház is, használják ki az ugrálóvár és a körhinta adta lehetőséget, hál' Istennek nagyon jó időnk is van, érezzék magukat nagyon jól. Én azt tudom ígérni, hogy ezt a rendezvényt jövőre, és a következő években is igyekszünk majd megszervezni. Derkovits, a mi otthonunk! Érezzék jól magukat! Szép élményeket kívánok a programokhoz! Köszönöm, hogy itt voltak!” – mondta.

A rövid köszöntő után a Derkovits Gyula Általános Iskola ének- és tánckara lépett fel, majd a Galaxy Akrobatikus Rock and Roll Klub vette le a lábáról a nézőket, utánuk pedig a helyi ovisok tánca következett, akiket Lukács Nikolett tánctanár készített fel. Aztán a gyerekek nagy kedvence, a Szamóca Színház bábelőadása jött, majd Bujtás Ervin és Galambos Berni gyermekműsora.

Fellépett az Energy Dance Team több csapata, az estét pedig a Big Mouse Band fergeteges koncertje zárta.

Közben ingyenes ringlispíl, ugrálóvár, kézműveskedés, arcfestés várta a kisebbeket, de volt büfé, popcorn, hotdog és ékszerkuckó is, illetve egy kis meglepetéssel is kedveskedtek a résztvevőknek: a büfénél gulyás és babgulyás várta azokat, akik megéheztek, ingyen, persze a készlet erejéig.

Az eseményt támogatta dr. Nemény András polgármester, dr. Horváth Attila alpolgármester és Horváth Soma alpolgármester, a körzet képviselője, valamint Tóth Kálmán és dr. Czeglédy Csaba önkormányzati képviselők.

CzB

Fotó: Bonyhádi Zoltán

Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Pontosítás: nem az Illés Akadémia lett a Körösladány tulajdonosa, hanem fordítva, a Békés vármegyei szervezet szerzett tulajdonrészt az ISA-Haladás Kft-ben
Pénteki cikkünkben azt írtuk, a felszámolás előtt álló Szombathelyi Haladás Sportszolgáltató kft-től kapott jogon pár hete alakult ISA-Haladás Kft. a június végén bevásárolta magát az önkormányzati választások másnapján az NB III-ból való visszalépését bejelentő Körösladányi MEDOSZ Sportkörbe. Valójában pont fordítva történt: a Körösladányi MSK szerzett tulajdonrészt a ISA-Haladás Kft-ben. Mindenesetre a jogi csavar célja feltehetően az, hogy a Illés Akadémia a körösladányiak jogán, segítségével indulhasson a harmadosztályban.
Hámori Luca: Akárhogy is alakul az olimpia, az már mindig ott lesz nekem, hogy én vagyok az első magyar női bokszoló
A fiatal kőszegi bokszoló valóra váltotta gyerekkori álmát és ezzel sporttörténelmet is írt. Ennek apropóján készített interjút a Telex a 23 éves kőszegi ökölvívóval, aki 10 éves korában kezdett bokszolni bátyja és édesapja hatására, akik már akkor látták, hogy van hozzá érzéke.
Nem tudták újraéleszteni a hőségben a Rohonci úton összeesett asszonyt
A szombathelyi Rohonci út egyik tízemeletes társasháza előtt esett össze egy asszony pénteken nem sokkal dél előtt. A nő keringése leállt, 50 percig küzdöttek a mentők az életéért, sikertelenül.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
A Körösladányi MEDOSZ Sportkör szerzett foci tulajdonrészt Szombathelyen (javítva)
Abban az ISA-Haladás Kft-ben lett egyszázalékos tulajdonos az NB III-as visszalépését az önkormányzati választások másnapján bejelentő Körös-parti egyesület, amely a csődben lévő Szombathelyi Haladásból vált ki, és az Illés Akadémia felnőtt csapatának versenyeztetéséért jött létre.
legfrissebbek
A jövő héten kissé mérséklődik a hőség
A jövő héten kissé mérséklődik a hőség, kedden-szerdán felhősebb, a hét végére naposabb idő várható - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből.
Magyar Nagydíj: Piastri karrierje első sikerét aratta a Hungaroringen
Oscar Piastri, a McLaren ausztrál versenyzője nyerte a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjat vasárnap a Hungaroringen, ezzel pályafutása első sikerét aratta az elitkategóriában.
A nyári betegségek egy része megelőzhető
Napszúrással, felfázással és a kánikula idején nem megfelelően használt légkondicionáló készülékek okozta megbetegedéssel keresik fel leginkább a betegek az orvosi rendelőket a napokban. A legtöbb bajt ugyanakkor a szakértők szerint meg lehet előzni kis elővigyázatossággal és odafigyeléssel.
Lovaglás, népzene és tánc a Vasi Skanzenben
Játékos természetismereti programok, nemezelés, agyagformázás, csuhézás, fafaragás, íjászkodás, lovaglás, népzene és tánc várta a gyerekeket a 27. alkalommal szervezett Pajta Táborban. Szabad levegőn, a Vasi Skanzen területén tartják a foglalkozásokat.
Újabb fejlesztés indult el a Gondosóra programban
Ingyenesen hívható zöldszámot hozott létre a kormány azok számára, akik még nem regisztráltak a Gondosórára, és az internet helyett inkább telefonon intéznék a regisztrációt - közölte a miniszterelnök főtanácsadója vasárnap a Facebookon.