km/óra
  2022.05.23., hétfő  •  Dezső napja
Csilus Tamás góljával hozta el a három pontot Kecskemétről a Haladás

Csilus Tamás góljával hozta el a három pontot Kecskemétről a Haladás

A zöld-fehérek ezzel a győzelemmel ismét dobogós helyen állnak a tabellán.

 

MERKANTIL BANK LIGA, 18. FORDULÓ

KECSKEMÉTI TE - SZOMBATHELYI HALADÁS 0-1 (0-0)

Kecskemét: Varga B. - Buna (Katona, 56.), Szabó A., Belényesi, Szalai G. – Nagy K., Marsa, Szuhodovszki (Madarász, 56.) – Tóth B., Lukács, Tóth Dániel

Vezetőedző: Szabó István

Haladás: Rózsa – Mocsi, Devecseri, Guzmics, Bosnjak – Doktorics (Kállai, 76.), Csilus T., Holdampf, Monori (Tóth Dávid, 61.),  Horváth R. – Tóth M. (Szijjártó, 87.)  

Vezetőedző: Németh Szabolcs

Gólszerző: Csilus 51.

 

A hétközi, Siófok elleni vereséget követően közvetlen rivális ellen javíthatott hétfő este a Szombathelyi Haladás. A zöld-fehérek az M4 Sport kamerái előtt a Kecskemét otthonába látogattak, amely hazai környezetben remek formát mutat és a szombathelyiekhez hasonlóan a dobogóért harcol.

 

A feleknek nemcsak egymással, de a pálya talajával is meg kellett küzdeniük, az első tíz percben egy hazai fejest leszámítva nem is igazán alakult ki lehetőség, a küzdelem, valamint a mezőnyjáték dominált. Ez a folytatásban sem változott meg túlzottan, középreadott labdákból, vagy éppen rögzített játékhelyzetekből tudtak csak veszélyeztetni a csapatok. A 21. percben egy bal oldali akciót követően Lukács talált a Haladás kapujába, a gólt azonban les miatt érvénytelenítette Csonka játékvezető. Mindkét együttes rendkívül stabil volt hátul, harcos, brusztolós mérkőzést vívtak a csapatok. Az első negyvenöt perc nem hozott gólt, 0-0 állt az eredményjelző táblán a szünetben.

 

A második játékrészben aztán nem kellett sokat várni az első említésre méltó momentumra, ami egy szombathelyi találat volt: Bosnjak ment volna el a bal oldalon, őt megállították, a labda Horváth Rajmund elé került, akinek centerezésnél rosszul szabadítottak fel a hazaiak, Csilus Tamás pedig közvetlen közelről a léc alá bombázott (0-1). Az első félidőhöz hasonlóan ezúttal is a küzdelem dominált, de kapura veszélyesebben játszottak a csapatok, amiben nagy szerepe volt a Haladás-gólnak is. A Kecskemét próbálkozott, a vasiak masszívan, fegyelmezetten védekeztek, ha kellett, önfeláldozó módon blokkoltak, így pedig őrizték előnyüket. Szijjártó Ármin és Kállai Zalán is pályára lépett, a hazaiak egy-egy momentumot leszámítva nem tudtak átütőek lenni, sőt, mi több, Csilus Tamás életerős löketével könnyen meg is duplázhatta volna előnyét a szombathelyi alakulat, a lövést azonban Varga a kapu fölé paskolta. Az utolsó pillanatban aztán nagy egyenlítési lehetőség adódott a lilamezesek előtt, Szalai fejesét azonban védeni tudta Rózsa. A zöld-fehérek egy nehéz, munkás mérkőzést tudtak megnyerni, aminek köszönhetően előztek, így a harmadik helyről várhatják az idei naptári év utolsó két mérkőzését.

 

Németh Szabolcs tanítványai legközelebb december 5-én, vasárnap lépnek pályára, 17 órás kezdettel a Szolnok látogat a Haladás Sportkomplexumba.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

címkék
Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház
Sirály, Koldusopera, Bolha a fülbe. Hét bemutatóval és további három bérleten kívüli produkcióval jelentkezik a 2022/23-as évadban a Weöres Sándor Színház. Megemlékeznek névadójuk születésének 110. évfordulójáról, lesz karneválszínház nagy nevekkel, és változik a társulat összetétele - erről is szó esett a következő évadot beharangozó sajtótájékoztatón, ahol a választható bérlettípusokat is ismertették.
Megyei II. osztály, északi csoport: potyogtak a gólok a 26. fordulóban
A Mersevát tízszer, a Csepreg hétszer, míg az Uraiújfalu hatszor vette be ellenfele kapuját, de a Gencsapáti is gólzáporos mérkőzésen győzte le a Kemenesalját. A Gérce, valamint a Sé is otthon tartotta a három pontot, a Bozsok pedig a Söpte ellen nyert rangadót.
Csaknem 400 fiatal táncolt együtt a Fő téren (képgaléria)
Csaknem 400 fiatal táncolta el Johann Strauss Denevér című operettjéből a négytételes francia négyest ma a Fő téren. Két év kihagyás után ismét megrendezte az AGORA a Quadrille Európai Táncfesztivált, melynek kizárólagos hazai helyszíne Szombathely.
Megyei II. osztály déli csoport: a Csákánydoroszló nyolcig, a Körmend és a Telekes hétig jutott, a Tanakajdé az egyetlen hazai győzelem
Az Őriszentpéter a Gyöngyöshermán-Szentkirállyal, míg a Szentpéterfa a Rábatótfaluval osztozott meg a pontokon.
legfrissebbek
Meteorológiai szolgálat: az ország nagyobb részén továbbra sem enyhül az aszály
A csapadék egyenlőtlen eloszlása miatt az országban többfelé száraz a talaj, országos, áztató eső pedig továbbra sem érkezik, így az ország nagyobb részén nem enyhül az aszály - írta hétfői bejegyzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Mintegy kilenc tonna ólomakkumulátort értékesített
A Sárvári Járásbíróság előkészítő ülésen hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt 1 év, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélt egy büntetlen előéletű férfit. A vádlottal szemben 1.911.244 forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el.
Első alkalommal rendezett a város Takács József emlékére versenyt
Május 21-én tartották a Takács József Tenisz Emlékversenyt a Késmárk utcai teniszpályán, melyen Szombathely Megyei Jogú Városa képviseletében dr. László Győző, sportért is felelős alpolgármester vett részt és köszöntötte a résztvevőket. A torna első alkalommal, de hagyományteremtő céllal került megrendezésre Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, Sport és Ifjúsági Iroda szervezésében, olvasható a város honlapján.
Árokba sodródott egy autó Szentgotthárdon
Több helyen nem lesz melegvíz szerdán Szombathelyen
A felhasználói rendszer karbantartása miatt május 25-én, szerdán 8-tól 18 óráig Szombathely egyes részein a használati melegvíz-szolgáltatás szünetelni fog, olvahsató a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. közleményében.