km/óra
  2022.09.30., péntek  •  Jeromos napja
Csalókra figyelmeztet a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Csalókra figyelmeztet a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

A csalók, magukat banki alkalmazottnak kiadva ejtik tévedésbe a kiszemelt áldozatot.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint új trükkös elkövetési módszer jelent meg az elmúlt időszakban, melynek lényege, hogy a csalók – valamelyik pénzintézet nevében – az érintett számlájához történt hozzáférési kísérlet bank általi észlelésének ürügyével, telefonon keresztül lépnek kapcsolatba a kiszemelt áldozatukkal. Az elkövetők általában arra hivatkoznak, hogy gyanús tranzakció kezdeményezését észlelték. Biztonsági okból az illegális hozzáférés elkerüléséhez szükséges az általuk megadott, védett számlaszámra utalni az áldozat számláján található összeget, amelyet a bank a későbbiekben visszautal részére.

Kérjük, hogy fogadják meg a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság alábbi tanácsait! A kellő odafigyeléssel ezek a jogsértések is megelőzhetők.

Ne tévessze meg, ha számlájához történt illegális hozzáférési kísérletre hivatkozva keresik! Szakítsa meg a vonalat és hívja vissza bankjának központi telefonszámát!

Fontos tudni, hogy a pénzintézetek telefonon keresztül, e-mailben, sms-ben sohasem kérnek az internetbanki bejelentkezéshez és azonosításhoz szükséges jelszót, illetve PIN-kódot.

Bankkártyájának adatait senkinek ne adja meg!

Telefonos kérésre sohase módosítsa banki limitbeállítását, ne kezdeményezzen utalást!

Az sms-ben kapott kódot ne adja meg senkinek!  

A számítógépére, illetve a telefonjára idegen személy kérésére ne telepítsen semmilyen alkalmazást!

Amennyiben adatai mégis adathalász csalók kezébe kerültek, haladéktalanul jelezze azt pénzintézetének és értesítse a Rendőrséget a 112-es segélyhívó számon!


(police.hu)

 

címkék
Savaria Fórum 31. évfolyam 34.szám - 2022.09.23.
Savaria Fórum 31. évfolyam 34.szám - 2022.09.23.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Futsal: gálázva vette el a HVSE a rangadón az Aramis veretlenségét
A szombathelyiek 9-2-es győzelmet arattak a budaörsiek felett a bajnokság 6. fordulójában.
Vasi néptáncpanoráma és verbunk napja a Berzsenyi téren
Idén a "Vasi néptánc-népzenei együttesek műsora" programjai mellett kerül megrendezésre - a Hagyományok Háza kezdeményezése alapján - "Verbunk napja" című programsorozat, amelyen hagyományos táncaink és a kiváló táncosok 5 helyszínen várják az érdeklődőket: Budapest, Nyíregyháza, Székelyudvarhely és Zselíz mellett Szombathelyen a Berzsenyi tér ad helyet a programnak október 1-én, 14 órától - adja hírül a Vaskarika.
Az Európai Diáksport Napja: programok a Zrínyiben is
A magyar hagyományokból a #BEACTIVE Európai Sporthét legnagyobb létszámú eseményévé fejlődő diáksport napon ma ismét megmozdulnak a kontinens iskolái. Hazánkban közel 1.400, Európa-szerte pedig közel 10 ezer iskolában szerveztek élménysport programokat a gyerekeknek. Az idei fókusztéma: a zöld környezetünk védelme mentén pedig számos környezetvédelemmel kapcsolatos aktivitásban is részt vehetnek a gyerekek.Szombathelyen a Zrínyi iskolában tartották a rendezvényt.
Szerződést kötöttek a duális gépészmérnöki képzés hallgatói a partnervállalatokkal
A korábbi évekhez hasonlóan idén is ünnepélyes keretek között kötöttek szerződést a duális gépészmérnöki alapképzésen tanuló elsőéves hallgatók a partnervállalatokkal. A Savaria Egyetemi Központban (SEK) szeptember 30-án megtartott rendezvényen megyei, városi, illetve egyetemi vezetők is részt vettek - olvasható az ELTE SEK oldalán.
A közgyűlést értékelték a frakciók
Elfogadta a közgyűlés a 74 pontos takarékossági csomagot, a fideszes képviselők tartózkodtak a szavazásnál. Erről esett a legtöbb szó az ülést követő sajtótájékoztatókon pénteken.