km/óra
  2022.06.28., kedd  •  Levente, Irén napja
Bombát találtak a 11-es Huszár úti tömbbelső parkolójában

Bombát találtak a 11-es Huszár úti tömbbelső parkolójában

Késő délelőtt kaptuk a hírt, hogy a Vasivíz munkatársai a vízvezetékhálózat javítási munkálatai közben a 11-es Huszár úti tömbbelső parkolójában "A" kategóriás veszélyességi besorolású bombát találtak. A Magyar Honvédség Tűzszerész munkatársai Székesfehérvárról a bejelentést követően azonnal elindultak a helyszínre, írja közösségi oldalán Bokányi Adrienn (Éljen Szombathely!) szombathelyi tanácsnok. Hozzáteszi: Kelemen Krisztián képviselőtársával, a Bűnmegelőzési, Közbiztonsági és Közrendvédelmi Bizottság elnökével kimentek a tömbbelsőbe, egyeztettek a rendőrség munkatársaival. Megtudták, hogy a 120 mm-es szovjet aknavető gránát robbanóteste szerencsére üres, további ártalmatlanításra nem volt szükség.

 

 

Fotó: Bokányi Adrienn Facebook-oldala

Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Országos versenyt nyert Andor Sára
Megnyerte az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyt történelemből Andor Sára, az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 11. osztályos tanulója csaknem maximális pontszámmal. Az öt fordulóból álló maratoni vetélkedés komoly kihívást jelentett a diákoknak: pályamunkájukat történészekből álló bizottság előtt kellett megvédeniük.
Majomhimlő: az EMA megkezdte az Imvanex oltóanyag vizsgálatát
Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) megkezdte a dániai székhelyű Bavarian Nordic biotechnológiai vállalat Imvanex nevű, himlő elleni oltóanyagának folyamatos felülvizsgálatát annak érdekében, hogy a vakcina használatát kiterjessze az emberek majomhimlő betegséggel szembeni védelmére is - jelentette be az uniós ügynökség kedden.
DK: hetente 5-700 benzinkútról hiányozhat az üzemanyag
Hetente akár 5-700 benzinkútról is hiányozhat az üzemanyag, holott a piacon nincsenek jelentős ellátásbeli problémák - mondta a Népszavára hivatkozva a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke.
Meggondolta magát a Renault sofőrje, Opel furgont borított a manőverrel a 74-es főúton
A Vasvár felől Zalaegerszeg irányába tartó személyautó vezetője balra indexelt a győrvári elágazónál és be is hajtott a kanyarodósávba. Közben azonban meggondolta magát és gyorsan visszasorolt volna a főútra, de már mellette volt egy Opel furgon.
A szombathelyi börtönből verte át a sértettet, aki megadta neki a bankkártya adatait
A Körmendi Járásbíróság kisebb kárt okozó csalás vétsége miatt 6 hónap végrehajtandó börtönre ítélte a különös visszaeső vádlottat, kötelezte továbbá a magánfél részére kártérítés megfizetésére, áll a Szombathelyi Törvényszék közleményében.