km/óra
  2024.06.14., péntek  •  Vazul napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Benézett a Haladás az első tízbe

Benézett a Haladás az első tízbe

A három hazai győzelem nagyon jókor jött a Halinak, így sikerült elszakadni a kiesőzónától.

A rossz bajnoki rajt meghatározta a Szombathelyi Haladás szereplését a 2023/2024-es küzdelemsorozatban. Csak a negyedik fordulóban szerezte meg első pontját a zöld-fehér együttes. Ekkor indult el egy jó széria, hiszen 8 mérkőzésen keresztül veretlen maradt Alekszandar Jovics legénysége. A Budafok október 1-jei legyőzése után a 7. pozícióban voltak a fiúk. Ezt a sikert azonban hullámvölgy követte: kilenc találkozón át nem tudtak nyerni a vasiak. Mindez azt jelentette, hogy 12-13. helyre csúsztak hátra, vészesen közel a kiesőzónához. Ráadásul nagyon sok volt a döntetlenje a Haladásnak – ez a mai napig igaz – és pontegyenlőség esetén a több győzelem rangsorol. Aztán tavasszal sikerült előrelépni. A legutóbbi négy találkozóból a három hazain: a BVSC-Zugló (1–0), a Tiszakécske (2–1) és a Honvéd (1–0) ellen nyertek Rácz Barnabásék, így a 9. helyre léptek fel a tabellán – öt pontra attól a hatodik pozíciótól, amit a szakma az év elején célkitűzésként megjelölt.

(Fotó: Nagy Jácint)

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 22. szám - 2024.06.07.
Savaria Fórum 33. évfolyam 22. szám - 2024.06.07.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Szombathelyen és a megyében is küzdenek az árral
Az éjszakai esőzések után ismét áradnak, kilépnek medrükből a folyók és a patakok a megyében, Szombathelyen is védekezni kell a víz ellen. A Rábán és a Pinkán is harmadfokú készültség van, más megyékből vezényeltek át szakembereket, a Rába-völgyben további áradásokra kell számítani.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.