km/óra
  2024.06.14., péntek  •  Vazul napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Fontos három pontot szerzett a Haladás

Fontos három pontot szerzett a Haladás

A Merkantil Bank liga 22. fordulójában a zöld-fehérek a Tiszakécskét látták vendégül. Az izgalmas találkozót a Hali nyerte. Végeredmény: 2-1

A meccs előtt öt perccel háromszáz szurkoló várja a csapatokat. A mieinnél Bajner Bálint, a friss igazolás a kispadon kapott helyet.

A vendégeknél Kállaz Zalán, Gyurhán Bence és Zamostny Balázs személyében három ex-Hali játékos is szerepet kap. Az első percekben jó az iram, a Haladás támad többet, egyelőre eredmény nélkül.

A 6. percben Rácz ment el a bal szélen, középre adott, Szakály 12 méterről lőtt, a labda azonban élesen elgurult a kapu előtt. Jobb a Hali, nem mostanában kezdtek ilyen intenzív játékkal a vasiak. 

A 10. percben járunk, most jött át először a hazaiak téérfelére a sárga-kék együttes  Cipf szabadrúgása után  a labda Torvund elé került, aki elügyetlenkedte a lehetőséget.

A 13. percben Rácz baloldali szögletére Jagodics érketett jó ütemben, fejelt, Kiss csak másodszorra tudta megfogni a labdát.

Jobb a házigazda, a tiszakécskeiek rengeteget szabálytalankodnak, fél percenként áll a játék.    

A 17. percben Csernik kapott remek labdát a bal oldalon, a középpályás egy sport után 17 méterről lőtt, Kiss ezúttal is csak üggyel-bajjal tudott hárítani.

A 18. percben Szakály tüzelt 13 méterről, Kiss szögletre tolta a labdát.

A 20. percben Rácz remekül ugratta ki Horváthot a jobb oldanon, a szélső élesen középrelőtt, Pintér azonban lemaradt a beadásról. Nem sokkal később Horváth Rajmund 14 méterről, jobbról alig lőtt fölé. Érik a Hali-gól.

A 23. percben Rácz ugratta k Pintért, a csatár 16 méterről eltörte a labdát. A zöld-fehérek simán át tudják játszani a vendégek védelmét, eddig Kis Károly együttesének nem sok köze ven a meccshez,

Fél óra telik el lassan: kicsit visszaesett az iram, a keletiek nem tudják megtartani a labdát, Csernikék támadgatnak, de sok a hiba a vasiaknál is.

A 32. percben Bolla került helyzetbe, de 5 méterről fölé fejelt. A zöld-fehérek rendre meg tudják bontani a kécskedi védelem mindkét oldalát, jönnek is a beadások, de a befejezések egyelőre pontatlanok.

Unalmasan csordogálnak a percek, bár a 0-0-ás eredmény egyik csapatnak sem jó, mégsem kapkodnak a játékosok, többségük 60-as pulzussan kocog a pályán...

A 41. percben 1-0! Csernik lőtt, Kiss csak kiütni tudta a labdát, amit Horváth 4 méterről a hálóba bombázott! (1-0)

Megérdemelten vezet a szombathelyi csapat, a kécskeieknek momentumuk sem volt eddig.

Szünet: a Haladás jobb ellenefelénél.

Kis Károly hármat is cserélt - nem csoda, gyengén focizott a gárda. A szünetben tengett a kécskei öltöző, elég feszült volt a légkör...

Óriási helyzet a Haladás előtt a 47. percben: Csernik balról besdott, Rácz érkezett, 12 méterről lőtt, a labdába Fodor belevetődött, így a labda alig ment fölé. A szöglet után is Rácz vezsélyeztetett, de ezúttal is blokkolt a védelem.

Izgalmas a mérkőzés, a vendégek kicsit feljebb merészkedtek, de sok labdát elveszítenek, amelyekből a Hali kontrázhat.

A semmiből egyenlített a Tiszakécske:egy jobboldali beadásra Takács érkezett, és 4 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (1-1)

Szakály kapott sárgát az 58. percben. A vendégek találata kissé megfogta a Haladást, a zöld-fehéreknek gólokkal kellene vezetniük, ehelyett....

A 61. percben Zamostny lőtt 15 méterről, a labda kijött Pálfiról, Takács sarokkal próbált meg gült szerezni, de szerencsére hibázott. Ezek nem a Haladás percei...

Cseréhez készül Jovics mester is, bzony, elkel a frissítés.

A 66. percben Erdei szzöglete után Jagodics fejelt 6 méterről, Kiss védett. 

A 68. percben Pintér, Horváth Rajmund le, Kelemen, Horváth Arnold be.

A 69. percben vezet a Hali! Rácz 15 méterről, balról kilőtte a bal alsó sarkot! (2-1)!

729-en vagyunk a stadionban. Nagyon jókor talált be Rácz, a vendégek egyre bátrabban fociztak.

Egy kis rúgdosódás: Viczián vert elá Bollának, jött is a sárga.

A 75. percben Rácz játszott Csernikhoz, a szélső balről, 12 méterről a bal kapufa mellé tekert.

A 76. percben hibázott a kécskei védelem, így Kelemen egyedül törhetett kapura, 17 méterről lőtt, a labda a bal kapufán csattant. Elképesztő ziccer maradt ki.

Csere a Haliban, jön Csonka és Rétyi.Tíz perc van vissza.

Beszorult az elmúlt percekben a Haladás, a keletiek passzolgatnak - ez bizony nem tetszik a közönségnek. 

A 84. percben Rácz kapott labdát a leshatáron, betört a 16-ooson belülre, éles szögből balról lőtt, Kiss szögletre tolta a labdát.

Támad a Tiszakécske, jönnek a beívelések, de Jagodicsék jól rombolnak. A 89. percben járunk.

4 perc lesz a hosszabbítás.

Izgalmas a vége, de ezért a Hali csak magát okolhatja, sok helyzetet puskáztak el Kelemenék. 

Vége: a Haladás roppant fontos három pontot szerzett.

Haladás-Tiszakécske 2-1 (1-0)
Rohonci út, 729 néző, vezette: Kovács J. Zoltán.
Szombathelyi Haladás
: Pálfi - Nyíri (Csonka 80.), Jagodics, Ene, Bolla - Horváth R. (Horváth A. 68.), Erdei, Rácz, Szakály (Jancsó 86.), Csernik (Rétyi 80.)- Pintér F. (Kelemen 69.) Vezetőedző: Alekszandar Jovics.
TISZAKÉCSKEI LC: Kiss Á. – Czékus (Gyurján 72.), Fodor F., Szőr, Valencsik – Cipf (Vajda 46.), Zamostny, Kocsis, Bertus (Viczián 46.) – Torvund (Takács 46.), Kállai Z. Vezetőedző: Kis Károly

Góllövők: Horváth R. (41.), Rácz (69.) illetve Takács (56.)

(Fotó: Pataki Gergő)

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 22. szám - 2024.06.07.
Savaria Fórum 33. évfolyam 22. szám - 2024.06.07.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Szombathelyen és a megyében is küzdenek az árral
Az éjszakai esőzések után ismét áradnak, kilépnek medrükből a folyók és a patakok a megyében, Szombathelyen is védekezni kell a víz ellen. A Rábán és a Pinkán is harmadfokú készültség van, más megyékből vezényeltek át szakembereket, a Rába-völgyben további áradásokra kell számítani.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.