km/óra
  2024.05.30., csütörtök  •  Janka, Zsanett napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Az okoskütyük vonzzák a betörőket

Az okoskütyük vonzzák a betörőket

Az okos ajtócsengők és az okos ajtózárak nem feltétlenül riasztják el a tolvajokat.

 

A professzionálisnak titulálható betörők nem véletlenszerűen választják ki a kifosztani kívánt lakásokat és házakat, számos olyan körülményt és jelet vesznek figyelembe, amelyek különféle módokon megkönnyítik a dolgukat, csökkentik a lebukásuk kockázatát, továbbá tisztességes zsákmány meglétére utalnak az ingatlanban.

 

Az Origo szemléje szerint a brit Cranfield Egyetem kutatója érdekes állítással rukkolt elő, véleménye szerint a gyártók állításával szemben az okos ajtócsengők, okos ajtózárak és efféle kiegészítők nemhogy elriaszthatják a betörőket, de akár még növelhetik is az ingatlanokba való betörés kockázatát.

 

Dr. Duncan Hodges nem technikai szinten vette górcső alá a termékeket, hanem pszichológiai szempontból: a kívülről jól látható és felismerhető kütyük megléte vagyonra enged következtetni, ami a kívánt hatással ellentétben pont felhívhatja az ingatlanokra a betörők figyelmét, vonzóbbá teheti azokat számukra.

 

Hodges azt ajánlja az otthonukat okos ajtózárakkal, okos ajtócsengőkkel, vagy éppen okos kamerákkal megvédeni kívánóknak, hogy az ezekre szánt pénzt költsék inkább komolyabb klasszikus ajtózárakra, továbbá ablakokra szerelhető zárak telepítésére, a gyakorlatban ezek sokkal többet segíthetnek a betörések meghiúsításában.

címkék
Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
“Jancsó, nekem te vagy a Haladás…” - érzelmes posztban búcsúzik a zöld-fehér példakép
Jancsó András rúgott bombagólt az NB I-ben a Gerával, Bödével, Dibusszal felálló Fradinak az Üllőin, de pályafutása legmeghatározóbb pillanatai mégis idén történtek, és mindkettő a pályán kívül. Hosszú posztban reagál a Szombathelyi Haladás 28 éves, megkérdőjelezhetetlenül lokálpatrióta labdarúgója a csapattal történtekre.
Kedden két fontos szombathelyi vasúti átjárónál sem működnek majd a jelzőlámpák
Biztosítóberendezés fenntartási munkálatokat végez május 28-án kedden két forgalmas szombathelyi vasúti átjárónál is a GYSEV.
Ha jövő héten IC-vel készült Budapestre, ennek nem fog örülni
Vonatok helyett pótlóbuszok járnak hétfőtől Szombathely és Csorna között, pályakarbantartási munkák miatt.
Vármegyei I. osztály: lezárult a bajnokság, a Királyé lett az ezüstérem a Haladás mögött, a harmadik helyet a Vép szerezte meg
A Sárvár a hatalmas vihar, jégeső miatt találkozója nagy részét műfüvön játszotta és 0-0-ra végzett a Csákánydoroszlóval, de a Söpte és Szentgotthárd is megosztozott a pontokon. A Haladás gólzáporos mérkőzésen hozta el a három pontot Táplánból, míg a Körmend, a Vasvár és a Szarvaskend egyaránt három gólt szerezve nyert hazai környezetben.
Programajánló – Szombathely: Food & Music Weekend, gyereknap és magyar hősök napja
A május 25-26-ai hétvégén sem kell unatkozniuk a Szombathelyen élőknek, többféle programlehetőséget kínálnak a szervezők. A jövő hét is tartogat érdekességeket.