km/óra
  2021.10.28., csütörtök  •  Simon, Szimonetta napja
Az internetre költözik a járvány miatt a Herényi Virágút is

Az internetre költözik a járvány miatt a Herényi Virágút is

A koronavírus-járvány miatt sajnos a 2020. április 25-26-ra tervezett 18. Herényi Virágút ugyan fizikálisan elmarad, a szervező Herényi Kulturális és Sportegyesület online felületein, színes tartalmakkal megeleveníti a Virágút hangulatát, olvasható az egyesület közleményében.

 


2020. április 20-tól a Herényi Virágút weboldalán (http://www.herenyiviragut.hu) valamint Facebook-oldalán (https://www.facebook.com/HerenyiViragut/) változatos tartalmakkal várja az érdeklőket az egyesület. Képzőművészek virágos színezőkkel csatlakoztak a kezdeményezéshez: a kicsik és nagyok számára egyaránt letölthető színezőket bármilyen technikával ki lehet színezni, a beküldött alkotásokat bárki megtekintheti majd a Virágút felületein. (https://sites.google.com/site/herenyiviragut/viragos-szinezok)


Kulturális tartalommal is készülnek a szervezők: archív anyagokból, régi újságcikkekből, képekből és videókból készült összeállításokban idézik fel az elmúlt 17 év eseményeit. Az online virágos kezdeményezéshez csatlakozott továbbá több olyan előadó és zenész is, akik az elmaradt rendezvényen léptek volna fel; ők most egy-egy videó erejéig jelentkeznek a Virágút közönsége számára, áll a közleményben. 


A Virágút elmaradhatatlan szereplői a kertészek és kertészeti standok, így ők az internetes hangulatidézésből sem maradnak ki. A Herényi Kulturális és Sportegyesület múlt héten indította el "Kertészet nézőben" című, kertészeteket bemutató videósorozatát, amelyben a rendezvényen megforduló kertészek és cégek munkáját, kínálatát mutatja be. A sorozat részeit a Facebookon, majd később a YouTube-n is közzé teszik. (https://www.facebook.com/pg/HerenyiekHaza/videos/)


Mivel a járványhelyzet ellenére több kertészet továbbra is várja a vásárlókat, az egyesület ezekben a napokban tette közzé a Herényi Virágút weboldalán azt a listát, amely a korábbi Herényi Virágutakon megjelenő kertészeti árudákat és dísznövénykertészeti vállalkozásokat tartalmazza. Ezzel a lépéssel szeretné a szervezet megkönnyíteni az árudák és a vásárlóközönség közötti kapcsolatfelvételt és kommunikációt. A listán felül a Herényi Kulturális és Sportegyesület valamennyi online felületét a következő hetekben felajánlja a kertészetek számára kínálatuk bemutatására, így próbál segíteni ebben a rendkívüli helyzetben. 


Versel a család címmel egy másik felhívást is közzétett a Herényiek Háza: az alábbi szavak felhasználásával (virág, Herény, út, tavasz, álmok, pillangó, vidám, köszönt, illat, sokaság, zene, arcok, séta, muskátli, tulipán, szirmok, színes, üzenet) kell egy verset írni az alkotni vágyóknak. Minden szó felhasználása kötelező, viszont szabadon alkalmazható, így azokat lehet ragozni és más összetételben is használni. A szavak indokolt ismétlése is megengedett. További elvárás a minimum 3 versszak, melyek mindegyike 4 soros; valamint minimum 4 szótagú verssorok, (a verssorok ennél több szótagúak is lehetnek); emellett a rímelés ajánlott. A műveket április 23-ig lehet leadni a kriszta.nagy.vasicivil@gmail.com e-mail címre, a versek pedig megjelennek a Herényi Virágút Facebook-oldalán is. A legtöbb lájkot szerző alkotó a Herényiek Háza ajándékát kapja.

 

Fotó: Herényi Virágút Facebook-oldala

kapcsolódó cikkek
Elmarad a Herényi Virágút is a koronavírus miatt
Elmarad a Herényi Virágút is a koronavírus miatt
A Herényi Kulturális és Sportegyesület is közleményt adott ki, melyben azt írják, hogy elmarad az idei Herényi Virágút.
kapcsolódó cikkek
Elmarad a Herényi Virágút is a koronavírus miatt
Elmarad a Herényi Virágút is a koronavírus miatt
A Herényi Kulturális és Sportegyesület is közleményt adott ki, melyben azt írják, hogy elmarad az idei Herényi Virágút.
Savaria Fórum 30. évfolyam 38. szám - 2021.10.22.
Savaria Fórum 30. évfolyam 38. szám - 2021.10.22.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Hétfőtől lezárják a szőlősi átjárót
Lezárják jövő hétfő (október 25.) reggel fél kilenctől kedd este nyolcig (október 26.) a Rumi úton található szőlősi vasúti átjárót pályakarbantartási munkálatok miatt, közölte Rázó László, a GYSEV sajtószóvivője.
Visszavárunk, Doki! - mancsokkal is segítik az állatorvos felépülését
Mancsokkal a dokiért címmel jótékonysági sétát szervezett a Fekete István Állatvédő Egyesület a súlyos balesetet szenvedett állatorvos, Varjú Gábor javára. Szerették volna megmutatni, milyen sokan gondolnak rá és bíznak a gyógyulásában. A nevezési díjakból befolyt összeget az egyesület Varjú Gábor családjának juttatja el.
Márki-Zay Péter: „Még Dobrev Klárának is rám kell szavaznia, hogyha kormányzati pozíciót szeretne jövőre”
A miniszterelnök-jelölt sajtótájékoztatót tartott Szombathelyen.
Megyei I. osztály: a Sárvár nyerte a Vép elleni rangadót, hetet rúgott a Haladás-Zanat
A Celldömölk Egyházasrádócról hozta el a három pontot, a Király SE, a Jánosháza, valamint a Táplán pedig hazai környezetben aratott győzelmet. A Kőszeg a Vasvárral, a Répcelak a Rábapaty gárdájával játszott 1-1-es döntetlent.
52 új fertőzött Vasban, 2548 Magyarországon, 24 beteg meghalt
2548 az új fertőzött, elhunyt 24 beteg - közölte a koronavirus.gov.hu. A koronavírusosok száma a megyében 24.188-ról 24.240-re nőtt.
legfrissebbek
Haladás: átrendeződnek a tulajdonviszonyokat futballcsapatot működtető cégben, a közgyűlésen is téma lesz a változás
Tőkeemelést tervez a Haladás NB II-es futballcsaptát működtető Szombathelyi Haladás Kft-ben a kisebbségi tulajdonos Haladás Marketing Kft, a művelet pénzügyi hátterét a jelenlegi mezszponzor, a Vasútvill Kft. biztosítaná, jelezte levelében az önkormányzatnak Séllei Árpád, a Szombathelyi Haladás Kft. ügyvezetője. Az októberi közgyűlésen is téma lesz a változás.
Közleményben reagált az ugytudjuk.hu egyik cikkére a szombathelyi Fidesz, mellékesen beleálltak a városi hetilapba is
Érdekes közleményt adott ki a szombathelyi Fidesz szerdán: szerintük a Savaria Fórum kicenzúrázza Hende Csabát (jelentsen ez bármit is), továbbá a hetilap dr. Nemény Andrást pedig levágja a fotókról. A bejelentés apropója az volt, hogy az ugytudjuk.hu egy cikkben értekezett arról, hogy szerintük hogyan kezeli a kormánypárti képviselő a Nemény Andrással közös fotókat. Miután a Savaria Fórum még csak nem is linkelte a szóban forgó dolgozatot, ezért úgy vagyunk a megjelent közleménnyel, mint az öreg székely a zsiráffal: látni látjuk, hogy van ilyen, csak nem hisszük el.
Tizenegyesekkel búcsúzott a Haladás a MOL Magyar Kupától
A szombathelyiek Gyirmót elleni összecsapásán 0-0-ás 120 perc után büntetők döntöttek a vendégek javára.
Százéves a Soroptimist International
A világszervezet szombathelyi klubja is megemlékezett a kerek évszámról, mely egybeesett a Soroptimist Club Szombathely fennállásának hetedik évfordulójával. Mit tehetnek a nők a nőkért, hogyan jusson egy kicsit több pénz, figyelem, szakértelem oda, ahol hiányzik, onnan, ahol esetleg van? Ilyen kérdésekre keresik a választ a különböző szakterületeken kiemelkedő képességeket felmutató klubtagok, akik egyetértenek a világ egyik legnagyobb önkéntes, jószolgálati civil szervezetének – a politika és a vallás tekintetében – szigorúan semleges értékrendjével, a faji megkülönböztetés minden formáját elutasítva.
Futsal: parádés győzelem, a máltai BL-minitornát is sikerrel indította a Haladás
A szombathelyiek gólzáporos mérkőzésen nyertek a házigazda ellen, Dróth Zoltán, Luiggi Longo és Henrique Diniz is duplázni tudott.