km/óra
  2021.10.24., vasárnap  •  Salamon napja
Az aluljáró fantom-Kula bácsija: valaki időnként fekáliával keni le a falat

Az aluljáró fantom-Kula bácsija: valaki időnként fekáliával keni le a falat

Ismét rongálás történt a Thököly utcai aluljáróban. Valaki - már nem először - fekáliával szennyezte be a falat. A takarítást a szombathelyi önkéntes tűzoltók végezték el.

Ismeretlen elkövető már hónapok óta szennyezi a Kétfarkú Kutya Párt által lefestett falrészt a Thököly utcai aluljáróban. Három hónapja már történt hasonló eset, és az eltakarítást követően egy hét múlva ismét szennyezetté vált ez a falrész. A SZOVA Zrt. és az önkéntes tűzoltók közös sajtótájékoztatóján elhangzott: az elkövető valószínűleg egy hajléktalan, így feljelenteni sem lehet. A közterület-felügyelők kiemelten figyelik ezt a helyszínt, de nem tudnak 24 órában a helyszínen posztolni. 
Németh Szabolcs, a SZOVA köztisztasági csoportfelelőse így nyilatkozott: 


- Sajnos, egyes emberek nem veszik tudomásul, hogy nemcsak a természetet, hanem az épített környezetet is meg kell óvni, és fekáliával szennyezték az aluljáró falának felületét. A tavalyi évben nagyon jó kapcsolatot alakítottunk ki az önkéntes tűzoltó egyesülettel egy káresemény kapcsán. Cégvezetésünk úgy döntött, hogy megkeresi, felkéri őket, hogy segítsenek. 


A szombathelyi önkéntes tűzoltók szerdán megtisztították a kérdéses részt. 

kapcsolódó galéria
Savaria Fórum 30. évfolyam 38. szám - 2021.10.22.
Savaria Fórum 30. évfolyam 38. szám - 2021.10.22.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Ruha nélkül vezetett a kamion elé hajtó sofőr, halottat találtak a férfi lakóhelyén
Egyelőre nem tudni, van-e összefüggés egy délelőtt felfedezett Veszprém megyei haláleset és a reggeli, nemeskeresztúri halálos közlekedési baleset között, de az eset furcsaságai miatt valószínűsíthető, hogy nem véletlen egybeesésről van szó.
Márki-Zay Péter: „Még Dobrev Klárának is rám kell szavaznia, hogyha kormányzati pozíciót szeretne jövőre”
A miniszterelnök-jelölt sajtótájékoztatót tartott Szombathelyen.
Szeptemberi közgyűlés: ingatlanügyek és orvosi ügyelet
Módosítják az idei költségvetést, döntenek az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok aktuális ügyeiről, és több rendeletet módosítanak a képviselők a ma 9 órakor kezdődő közgyűlésen. 15 napirendi pontot nyilvánosan, kettőt zárt ülésen tárgyalnak.
Torony: „a plébánosnak az egységet kell képviselnie”
Haller László augusztus 1-től vezeti a toronyi plébániát – elődje, dr. Perger Gyula Kőszegre távozott. Az 55 esztendős pappal, aki nem mellesleg nyugalmazott honvéd őrnagy – a Jóistenhez vezető útjáról, a pristinai kiküldetésről, humorról, és egy XXI. századi plébános küldetéséről is beszélgettünk.
Hétfőtől lezárják a szőlősi átjárót
Lezárják jövő hétfő (október 25.) reggel fél kilenctől kedd este nyolcig (október 26.) a Rumi úton található szőlősi vasúti átjárót pályakarbantartási munkálatok miatt, közölte Rázó László, a GYSEV sajtószóvivője.
legfrissebbek
Meleg idő várható a jövő héten
Hajnalonként még mínuszokra is számítani kell a jövő héten, de erősödik a nappali felmelegedés: jövő vasárnap néhol akár 20 fok is lehet.
A legszigorúbb karanténra készülnek a szomszédban
Ukrajna vörös zónában, azaz a legszigorúbb korlátozások között ünnepelheti majd az újévet, legalábbis ezt jósolta egy járványügyi szakértő.
Megkönnyíti a bringások dolgát a MÁV
Számos, kerékpárszállításra alkalmas vasúti kocsi indításával készül a hétfőn kezdődő őszi szünetre a MÁV-Start.
Rusvai: csökken a fertőzöttek átlagéletkora
Csökken a koronavírus-betegek átlagéletkora, a jelenség mögött az állhat, hogy a fiatalabbak közül kevesebben vették fel az oltást - mondta Rusvai Miklós virológus az M1 műsorában.
A legrosszabbkor jött a globális papírhiány
A könyvkiadás, a karácsonyi csomagolópapírok és ajándékkártyák gyártása is megsínylik a helyzetet.