km/óra
  2024.07.13., szombat  •  Jenő napja
Az AGORA üzemelteti a körmendi mozit

Az AGORA üzemelteti a körmendi mozit

Egyhangúlag megszavazta a körmendi közgyűlés, hogy az AGORA Savaria Kulturális- és Médiaközpont üzemeltetheti a körmendi mozit egy éven át. A szerződés 2 évvel meghosszabbítható. A kiírásra három pályázat érkezett, közülük az AGORA beadványát látták legjobbnak. A Rába-parti város filmszínháza 12 éve zárt be, 1,1 milliárd forintból újjáépítették, modernizálták, már az első vetítéseket is megtartották.

Március 4-én zárt ülésen döntött a körmendi önkormányzat a városi mozi üzemeltetőjéről. Az önkormányzat megbízásából a Batthyány Örökségközpont Nonprofit Kft. meghívásos pályázaton három cégtől kért ajánlatot, amelyek közül a szombathelyi AGORA Kulturális Központ lett a befutó, tudtuk meg Horváth Zoltántól, az AGORA Savaria Nonprofit Kft. ügyvezetőjétől, aki hozzátette, nagy várakozással tekintenek a jövő elé.

A tervek szerint hetente három- vagy négynapos mozinyitvatartással számolnak. Közönség- és művészfilmekkel is kedveskednek majd a látogatóknak, a gyerekeknek is készülnek filmekkel, filmklubot is szerveznek a vetítések mellé. Nemcsak filmeket lehet majd nézni a megújult moziban, hiszen a 100 fős terem alkalmas másfajta rendezvényekre is. A moziterem mellett két másik terem is sok lehetőséget rejt magában, akár sportolási, akár kulturális programokra. 

Az új mozit pedig már ki is próbálhatta a közönség: az AGORA Savaria Filmszínház munkatársai segédkeztek a felújított körmendi mozi nyílt napjának előkészítésében és lebonyolításában. Beüzemelték a technikát, és feltöltötték a filmeket. Megtartották az első vetítéseket: az általános iskolások a Wonkát, a középiskolások a Semmelweis című életrajzi drámát nézték meg

Az érdeklődők bejárhatták a modern épületet is, melyet a környezetével együtt 1,1 milliárd forint pályázati forrásból teljes körűen felújítottak. Nemcsak filmszínházként, de közösségi térként is szolgál majd. 

 

Fotó: SZTV

Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Augusztusban folytatódik a lomtalanítás Szombathelyen
A SZOVA Nonprofit Zrt. idén is meghirdette a lomtalanítást, amely a lakosságra és lakóingatlanokra vonatkozik, így a garázstulajdonosok, illetve intézmények, vállalkozások, kereskedelmi egységek nem vehetik igénybe a szolgáltatást.
Augusztusi időutazásra hív a XXIII. Savaria Történelmi Karnevál
Augusztus 22. és 25. között ismét megelevenedik Szombathely ókori története: a nyolc kiemelt és 20 kísérőhelyszín 388 programmal várja Savaria lakóit és a vendégeket, hogy időutazással ünnepeljük a város 2000 éves múltját, jelenét és jövőjét. A XXIII. Savaria Történelmi Karneválról kedden tartottak sajtótájékoztatót a Történelmi Témaparkban.
Edzésbe állt a Haladás VSE
Hétfőn délután 21 mezőnyjátékosnak, valamint két kapusnak tartotta meg az első edzést a Szenczi Imre vezette szakmai stáb, írja az egyesület honlapja.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Felborult egy személyautó Celldömölk és Mesteri között - mentőhelikopter érkezett
Celldömölk és Mesteri között történt a baleset. Az érintett útszakaszon forgalomkorlátozásra kell számítani.
legfrissebbek
Baleset miatt egy sávon halad a forgalom az M1-es autópályán Hegyeshalomnál
Egy nyerges vontató és egy kisbusz ütközött össze szombaton reggel az M1-es autópályán, Hegyeshalom közelében a Budapest felé vezető oldalon a 166-os és a 167-es kilométerszelvény között.
Az albán tengerpart lehet a magyarok új Balatonja (képgalériával)
A sokáig lesajnált balkáni országban szárnyal a turizmus, egyre több magyar szót hallani az Adriai- és a Jón-tenger strandjain, miközben a gazdaság is pörög: mindenütt építkeznek, az éves infláció 2023-ban mindössze 4% volt, a helyi fizetőeszköz, a LEK pedig egy év alatt 14 százalékot erősödött az euróhoz képest. Mi tudnak az albánok, amit mi nem?
A Körösladányi MEDOSZ Sportkörben lett többségi tulajdonos az Illés Akadémia
Aki eddig tudta követni, hogy mi történt a Haladással, annak egy újabb fejtörő: a felszámolás előtt álló Szombathelyi Haladás Sportszolgáltató kft-től kapott jogon pár hete alakult ISA Haladás Kft. a június végén bevásárolta magát az önkormányzati választások másnapján - ahogyan leváltották a település fideszes vezetését - az NB III-ból való visszalépését bejelentő Körösladányi MEDOSZ Sportkörbe.
Kulturális megszállás alatt a belváros: szombaton tartják az Utcaművészeti Fesztivált Szombathelyen
A négy éve útjára indított Utcaművészeti Fesztivál idén július 13-án, szombaton várja egész napon át az érdeklődőket az interaktív művészeti élményt nyújtó programokra.  
Zártkapus Konferencia Liga mérkőzés volt a Király Sportlétesítményben
Július 11-én az UEFA Európa Konferencia Liga első selejtező körében a belorusz FC Torpedo Belaz Király Gábor komplexumában fogadta a moldáv FC Milsami Orheit.