km/óra
  2021.10.24., vasárnap  •  Salamon napja
Akik a korukat is legyőzték: nyugdíjas sportnapot tartottak Szombathelyen

Akik a korukat is legyőzték: nyugdíjas sportnapot tartottak Szombathelyen

Darts, medicinlabda, golf, kapura rúgás – játékos sportvetélkedőt tartottak a szombathelyi Sportligetben a Vas megyei idősklubok tagjai. Vépről, Szentgotthárdról és Kőszegről is érkeztek résztvevők a nyolc pályán zajló vetélkedőre.

–    A hölgyek ügyesebbek a dartsban, mert a finommechanikai mozgásuk kifinomultabb, mint a férfiaknak – mondta el a legnépszerűbbnek tartott pályáról az állomásvezető. Fehér Csaba az Aranykorúak SE tagja, és szerinte ez a játék rendkívül jó, fejlesztő hatással van az idegrendszerre, ráadásul izgalmas is. 


A nyolc pályán forgószínpadszerűen haladtak a játékosok. 


–    A harminc vasi klubból mintegy hetvenen érkeztek a vetélkedőre – mondta el kérdésünkre Vas Megye és Szombathely MJV Nyugdíjas Szövetségének tiszteletbeli elnöke, Dancs István. Hozzátette, hogy sikerélményekben gazdag napjuk volt a résztvevőknek, hiszen változatos programokon vehettek részt: az állomások között a golfkedvelők, a kézi- és kosárlabdában ügyesebbek, a teniszezők is megtalálták a nekik való megmérettetést. Voltak, akik a nehezebb medicin labdákkal gurítottak, a célba dobást is szívesen fogadták a klubtagok. 


–    A szép őszi napon a Sportligetben kialakított állomásokon a játékvezetői tisztet az Aranykorúak SE tagjai látták el, ugyanis közülük sokan komoly sportmúlttal rendelkeznek – mondta el Dömötör István. Az elnökségi tag szerint a résztvevők egy része nehéznek érezte a pályát, de hozzátette, hogy pontosan a versenyszellem felélesztése volt a cél – ez ugyanis nemcsak a fiatalabbakat jellemzi, hanem mindegyik korosztályt.

 

Fotók: Nagy Jácint

címkék
Savaria Fórum 30. évfolyam 38. szám - 2021.10.22.
Savaria Fórum 30. évfolyam 38. szám - 2021.10.22.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Ruha nélkül vezetett a kamion elé hajtó sofőr, halottat találtak a férfi lakóhelyén
Egyelőre nem tudni, van-e összefüggés egy délelőtt felfedezett Veszprém megyei haláleset és a reggeli, nemeskeresztúri halálos közlekedési baleset között, de az eset furcsaságai miatt valószínűsíthető, hogy nem véletlen egybeesésről van szó.
Márki-Zay Péter: „Még Dobrev Klárának is rám kell szavaznia, hogyha kormányzati pozíciót szeretne jövőre”
A miniszterelnök-jelölt sajtótájékoztatót tartott Szombathelyen.
Szeptemberi közgyűlés: ingatlanügyek és orvosi ügyelet
Módosítják az idei költségvetést, döntenek az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok aktuális ügyeiről, és több rendeletet módosítanak a képviselők a ma 9 órakor kezdődő közgyűlésen. 15 napirendi pontot nyilvánosan, kettőt zárt ülésen tárgyalnak.
Torony: „a plébánosnak az egységet kell képviselnie”
Haller László augusztus 1-től vezeti a toronyi plébániát – elődje, dr. Perger Gyula Kőszegre távozott. Az 55 esztendős pappal, aki nem mellesleg nyugalmazott honvéd őrnagy – a Jóistenhez vezető útjáról, a pristinai kiküldetésről, humorról, és egy XXI. századi plébános küldetéséről is beszélgettünk.
Hétfőtől lezárják a szőlősi átjárót
Lezárják jövő hétfő (október 25.) reggel fél kilenctől kedd este nyolcig (október 26.) a Rumi úton található szőlősi vasúti átjárót pályakarbantartási munkálatok miatt, közölte Rázó László, a GYSEV sajtószóvivője.
legfrissebbek
Meleg idő várható a jövő héten
Hajnalonként még mínuszokra is számítani kell a jövő héten, de erősödik a nappali felmelegedés: jövő vasárnap néhol akár 20 fok is lehet.
A legszigorúbb karanténra készülnek a szomszédban
Ukrajna vörös zónában, azaz a legszigorúbb korlátozások között ünnepelheti majd az újévet, legalábbis ezt jósolta egy járványügyi szakértő.
Megkönnyíti a bringások dolgát a MÁV
Számos, kerékpárszállításra alkalmas vasúti kocsi indításával készül a hétfőn kezdődő őszi szünetre a MÁV-Start.
Rusvai: csökken a fertőzöttek átlagéletkora
Csökken a koronavírus-betegek átlagéletkora, a jelenség mögött az állhat, hogy a fiatalabbak közül kevesebben vették fel az oltást - mondta Rusvai Miklós virológus az M1 műsorában.
A legrosszabbkor jött a globális papírhiány
A könyvkiadás, a karácsonyi csomagolópapírok és ajándékkártyák gyártása is megsínylik a helyzetet.