km/óra
  2022.05.22., vasárnap  •  Júlia, Rita napja
A Tiszakécskét is legyőzte, ezzel a tabella élére állt a Haladás

A Tiszakécskét is legyőzte, ezzel a tabella élére állt a Haladás

Tóth Milán első félidőben szerzett találata döntötte el a mérkőzést a zöld-fehérek javára.

 

MERKANTIL BANK LIGA, 8. FORDULÓ

SZOMBATHELYI HALADÁS VSE - TISZAKÉCSKEI LC 1-0 (1-0)

Szombathelyi Haladás: Rózsa – Kállai, Mocsi, Németh Milán, Bosnjak – Csilus (Doktorics 82.) , Holdampf, Kiss B. (Délczeg 82.) , Szekér – Tóth-Gábor (Horváth R. 61.), Tóth Milán (Monori 68.)

Vezetőedző: Németh Szabolcs

Tiszakécskei LC: Holczer – Oláh, Kiprich D., Farkas, Uzoma  Gyurján B. (Galacs 78.), Pongrácz (Simon 70.)., Kovács B., Erdei (Albert 63.) – Végső (Pál 63.), Szalay (Kalmár 63.)

Vezetőedző: Visinka Ede

Gólszerző: Tóth Milán (24.)

 

A Dorog ellen aratott 2-0-ás győzelem adta lendülettel vághatott neki a szerda délutáni, Tiszakécske elleni találkozónak a Szombathelyi Haladás együttese. Egy, még veretlen csapat fogadott egy, még győzelem nélkül álló gárdát, ám óriási hiba lett volna csupán ebből a tényből kiindulni az összecsapást megelőzően. Ráadásul az is érzékenyen érinthette a zöld-fehéreket, hogy Guzmics Richárd térdproblémák miatt nem állhatott Németh Szabolcs rendelkezésére.

 

Nem lehet mondani, hogy már a mérkőzés elejétől fogva őrült tempót diktáltak volna a csapatok, csordogált a mérkőzést, a labda valamelyest a hazaiaknál volt többet. Az első komoly helyzet is a Haladás előtt adódott, Tóth Milán került lövőhelyzetbe, ám éles volt a szög, így védeni tudott Holczer kapus. A felek főként mezőnyben gyűrték egymást, minden labdáért megharcoltak a játékosok. A folyatásban aztán egyértelműen a vasiak percei következtek: előbb Németh Milán távoli löketét védte Holczer, majd Tóth Milán kapáslövése is az ő kezében kötött ki. Két perccel később azonban már megtört a jég: Tóth-Gábor Kristóf használta ki a tiszakécskei védő határozatlanságát, majd gurított középre, Tóth Milán pedig a kapu közepébe lőtte a labdát. A gól után kénytelen volt egy bátrabb játékot felvállni a vendég együttes, amely a korábban Szombathelyen is megforduló Szalay Szabolcs szabadrúgásával tudott veszélyeztetni. A félidő hajrája ismét a házigazdáé volt, előbb Mocsi csúsztatott fölé egy jobbról beérkező szögletet, majd Kiss Bence lövésbe léptek bele a fiatal játékos szép szólója után. Újabb gól már nem esett, negyvenöt percnyi játék után 1-0-át mutatott az eredményjelző.

 

A második játékrész is Haladás-helyzettel indult, Tóth Gábor Kristóf előtt adódott ígéretes lehetőség, a korosztályos válogatott támadó azonban rossz döntést hozott a kapu előtt. A Tiszakécske nem adta fel a pontszerzés lehetőségét, igyekeztek támadásokat építeni, megbontani a hazai védelmet, Németh Milánék azonban rendre hatástanalították ezeket a szituációkat. A zöld-fehérek a mérkőzés ezen periódusában főként kontrákból próbáltak veszélyeztetni, a csereként beálló Horváth Rajmund, valamint Monori Norbert sebességére pedig bátran lehetett építeni. Utóbbi rögtön egy veszélyes lövéssel vétette észre magát, a labda épphogy elsuhant a jobb kapufa mellett. A vendégek is próbáltak frissíteni, ötletet, kreativitást vinni játékukba, ám nem találták az ellenszert a zöld-fehérek hátsó alakzatával szemben. Kiss Bence szabadrúgása után Németh Milán fejelt nem sokkal a kapu mellé, majd ismét a cseréké volt a főszerep. A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy meglehetősen feszült volt a hangulat, sok volt a reklamálás, játékmegszakítás, a játékvezető zsebéből pedig a sárga lapok is előkerültek. A hajrában aztán előbb egy tiszakécskei löket kerülte el nem sokkal a kaput, majd Délczeg hozta remek helyzetbe Monorit, aki centikkel lőtt a bal kapufa mellé, többen bent látták már a labdát, ahogy érintette oldalról a hálót. A hosszabbításban még megfogyatkozott a Tiszakécske, a beállása után szinte rögtön sárga lapot kapó Simon Márk újabb figyelmeztetésben részesült, és a kiállítás sorsára jutott. Az 1-0-ás eredmény már nem változott, a Haladás rendkívül értékes három pontot gyűjtött be egy kellemetlen ellenféllel szemben. A szombathelyiek számára a Diósgyőr Nyíregyháza ellen aratottt 4-2-es győzelme azt jelentette, hogy nyolc forduló elteltével vezetik a Merkantil Bank Liga tabelláját.

 

A zöld-fehérekre hétvégén kupacsata vár, a csapat a Dabashoz látogat szombaton 14 óra 30 perckor.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 31. évfolyam 18. szám - 2022.05.13.
Savaria Fórum 31. évfolyam 18. szám - 2022.05.13.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei II. osztály déli csoport: a Csákánydoroszló nyolcig, a Körmend és a Telekes hétig jutott, a Tanakajdé az egyetlen hazai győzelem
Az Őriszentpéter a Gyöngyöshermán-Szentkirállyal, míg a Szentpéterfa a Rábatótfaluval osztozott meg a pontokon.
Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház
Sirály, Koldusopera, Bolha a fülbe. Hét bemutatóval és további három bérleten kívüli produkcióval jelentkezik a 2022/23-as évadban a Weöres Sándor Színház. Megemlékeznek névadójuk születésének 110. évfordulójáról, lesz karneválszínház nagy nevekkel, és változik a társulat összetétele - erről is szó esett a következő évadot beharangozó sajtótájékoztatón, ahol a választható bérlettípusokat is ismertették.
Megyei II. osztály, északi csoport: potyogtak a gólok a 26. fordulóban
A Mersevát tízszer, a Csepreg hétszer, míg az Uraiújfalu hatszor vette be ellenfele kapuját, de a Gencsapáti is gólzáporos mérkőzésen győzte le a Kemenesalját. A Gérce, valamint a Sé is otthon tartotta a három pontot, a Bozsok pedig a Söpte ellen nyert rangadót.
Halálos közlekedési baleset történt Csepregen
Halálos közlekedési balesetet szenvedett az a férfi, aki szombat délután a Vas megyei Csepregen a Kossuth Lajos utcában autójával egy vízelvezető árokba hajtott - közölte a honlapján a rendőrség.
Hétfőtől megszűnik az osztrák határon az oltottság ellenőrzése
A jövő héttől Ausztriában is feloldják az országba való belépéskor eddig érvényes 3G szabályozást. Ez azt jelenti, hogy már nem csak az ingázók léphetnek be az országba anélkül, hogy igazolást mutatnának fel az oltottságról, a betegségből való felgyógyulásról, vagy egy érvényes, negatív PCR tesztről, olvasható az orf.at-n.
legfrissebbek
Falco: vereség a negyeddöntő második mérkőzésén, egyenlíteni tudott hazai pályán a Szeged
A Tisza-partiak 80-74 arányban tudtak nyerni, így mindenképpen lesz negyedik felvonás.
Dr. Nemény András: itt lenne az ideje a konszolidációnak
Szinte (köz)médiacsoda történt az elmúlt héten: dr. Nemény András, Szombathely polgármestere előbb az M1, majd a Kossuth Rádió stúdiójába kapott meghívást. A városvezetőt az MSZP átalakulása mellett helyi ügyekről is faggatták, a kérdésekre pedig nem lehet azt mondani, hogy hardcore propaganda-elemeket tartalmaztak volna. Összefoglalónk.
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Tóth Veronikán az extrém magaslatok, helyzetek sem fognak ki
Mászott már az egri vár falán, de az Aggteleki Cseppkőbarlang felett tornyosuló sziklára is felkapaszkodott, pedig még csak 14 esztendős. Tóth Veronika hét évvel ezelőtt szeretett bele a falmászásba, azóta pedig egyre szebb sikereket ér el, tavaly például Magyar Kupa-győztes lett nehézségi mászásban a serdülők között. A fiatal tehetségre már a MOL Alapítvány is felfigyelt, mi pedig a kezdetekről, motivációról, célokról beszélgettünk vele.
Kanyar után csapódott árokba a Volkswagen Sorokpolány közelében
A mentők kórházba szállították a személyautó vezetőjét. A jármű egy jobbra ívelő kanyar után megcsúszott, áttért a szemközti sávba és árokba csapódva felborult.