km/óra
  2021.09.26., vasárnap  •  Jusztina napja
A randizásnál sem utolsó szempont a beoltottság

A randizásnál sem utolsó szempont a beoltottság

A nyitásnak köszönhetően már majdnem a hagyományos módon lehet randizni – az Ynsight Research kutatócsapata a netnográfia módszertanával vizsgálta meg, ki, hogyan próbálta meglelni az igaz szerelmet az elmúlt egy év nehézségei mellett.

 

Mint írták, online is folyamatosan jelen volt a téma, de a többség inkább a járvány körüli hírekkel volt elfoglalva. A tárkeresési trendben látható nagy emelkedést a lazítások bejelentése, a várva várt személyes találkozók lehetősége gerjesztette.

 

Az online hírportálok és bulvármagazinok oldalain leginkább a sztárok párkeresési sikerei, vagy éppen bukásai voltak fókuszban. Emellett közéleti lapok foglalkoztak olyan társadalmi és pszichológiai témákkal, mint például a fiatalabb korosztály miként viseli a bezártságot, vagy szabad-e szexuális életet élni a betegség ideje alatt. A mostani nyitás környékén a felhasználói tartalmak is egyértelműen emelkedtek, elsősorban amiatt, hogy a netezők a legfrissebb félresikerült tinderes sztorijaikat a Twitteren osztották meg.

 

Nem meglepő, hogy a 18 és 34 év közötti korosztály kommunikált a legaktívabban a társkeresésről és a randizásról online, az ennél idősebb korosztály feltehetően inkább máshol, kevésbé nyíltan beszéli ki a randizás kérdéseit. A 18 és 24 évesek magas aránya is érthető, hiszen a szerkesztett híreknek is fontos témája volt, hogy a most érettségiző diákok életéből milyen hihetetlenül sok meghatározó élmény marad ki a járvány miatt, a bulik, a szerenádozás és mindemellett persze a randizás is.

 

A nemek szerinti eloszlást nézve az elmúlt évben inkább a nők érdeklődtek a párkeresés témája iránt, ugyan a különbség minimális, pár százalékos. Ha viszont a randi alkalmazásokról szóló beszélgetéseket vizsgáljuk, világosan látszódik, hogy ezt inkább a férfiak várják jobban.

 

A karantén ideje alatt az ismerkedésnek gyakorlatilag egyetlen lehetősége maradt: a digitális randizás. Sokak szerint a karantén alatt a randi app lehetőséget nyújt arra, hogy két illető valóban megismerhesse egymást még az első találkozó előtt. Az online társkeresés terén nemcsak a Tinder jelent meg: a többi randi alkalmazás mellett, például Elittárs, Cupido, Randivonal, ötletként feljöttek a Facebook Dating szolgáltatásának előnyei is.

 

Összességében, a randi alkalmazásokkal kapcsolatos tartalmak majdnem 20 ezer interakciót váltottak ki a közlemény szerint. Sokszor a parki séta volt az egyetlen biztonságos lehetőség. Voltak természetesen olyanok, akik nem igazán foglalkoztak a járvánnyal és az ismerkedésben nem gátolta őket a kötelező bezártság. Felmerült még a busz- és metrómegállós randizás, a legcsábítóbb ötlet azonban a bevásárlós randevú volt.

 

Az adatok alapján a járvány többféle szerepet is betölt a randizásban. Először is segíti azokat, akik kevésbé kommunikatívak, hiszen a járvány jó beszédtéma. Ami még fontosabb, hogy a védettségi igazolvány miatt új etikettet is ki kell dolgozni: elkérheti-e valaki a másik illető védettségi igazolványát, és mi történik akkor, ha olyan helyre megyünk, ahol kérik a védettségi igazolványt, de leendő párunk nem rendelkezik azzal? A legfőbb kérdések a maszk hordása, a kézfertőtlenítés, és természetesen a távolságtartás voltak.

címkék
Savaria Fórum 30. évfolyam 34. szám - 2021.09.24.
Savaria Fórum 30. évfolyam 34. szám - 2021.09.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Gól a Lövölde térről a mennyei megyeiben: kezdőrúgásból talált be a bucsui játékos
A második félidő elején elvégzett kezdőrúgásból talált be a hazai kapuba Podani Gábor, a vendégek játékosa a Balogunyom-Bucsu (4-2) megyei III. osztályú meccsen.
Orbán nem akar kötelező oltást
Lesz negyedik hullám, nem fog megállni a határoknál – jelentette ki Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország című műsorában.
A kisgyermekeket oltaná a Pfizer
Hatásos és biztonságos a Pfizer és a BioNTech által kifejlesztett vakcina az 5 és 11 év közötti gyermekeknél – közölte hétfőn a Pfizer. Az amerikai gyógyszergyártó benyújtotta kérvényét a vakcina használatához erre a korosztályra.
A legdurvább hullámmal számol a román egészségügy
Csak remélik, hogy a negyedik hullám alatt nem nő napi 15 ezer főlé a fertőzésszám.
Újraindult az ellenzéki előválasztás
A szombati leállás után hétfőn reggel 7-kor újraindult az előválasztás. Bár az online előregisztráció nem működött még reggel, 10 órára helyreállt a rendszer. Az eredeti tervek szerint az előválasztás első fordulóját két nappal, vagyis szeptember 28-án 20 óráig meghosszabbítják a leállás miatt.
legfrissebbek
Megduplázzák a francia vakcinaadományokat
A francia elnök azt ígérte, hogy a program keretében 120 millió adag koronavírus elleni vakcinát adományoz, a dupláját a korábban tervezettnek – adta hírül az MTI.
Közút: jövő héten lesz a nagy környezetvédelmi autóvizsgálat
Huszonötödik alkalommal ellenőrzik közúti mérésekkel a gépkocsik környezetvédelmi állapotát hétfőtől péntekig Budapesten és három vidéki nagyvárosban - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).
Az AstraZeneca atyja szerint tavaszra náthává enyhül a Covid
Az Oxford/AstraZeneca-oltás vezető fejlesztői szerint a mostani koronavírus-járványt okozó Sars-CoV-2 típusú vírus hatása hamarosan a náthát is okozó szezonális koronavírusfajtákéhoz lesz hasonló, írta az MTI.
Előválasztás: 89 ezren voksoltak szombaton
Vasárnapig összesen 436 702-en szavaztak az ellenzék jelöltjeire.
Trónfosztás: Uszik legyőzte Joshuát a londoni ökölvívógálán
A nehézsúly világbajnoki címe volt a tét.