km/óra
  2021.10.22., péntek  •  Előd napja
A Kőszegi Várszínház idén is színes kínálattal készül

A Kőszegi Várszínház idén is színes kínálattal készül

A koronavírus-járvány keresztülhúzhatja a szabadtéri színházak nyári idényét, hiszen a jelenlegi szabályok szerint augusztus 15-ig tilos rendezvényeket tartani. A Kőszegi Várszínház idén is széles programkínálattal készült. A május 12-re tervezett Mesebolt bábszínházi előadás elmarad, a Grecsó Krisztián Vera című művének átdolgozásából készült ősbemutatót pedig közönség nélkül tartják meg.

 

Pócza Zoltán, a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház igazgatója elmondta, hogy a darab rendezője Göttinger Pál, a főszereplője pedig az átdolgozó Grisnik Petra, ők egy házaspár civilben. Ezért a próbák megkezdődtek már otthon, és ennek a végkifejlete itt a várban lesz majd. Jövő vasárnap kezdődnek a próbák a lovagteremben.


A darabot rögzítik, az előadás pedig utaztatható lesz, így később nemcsak Kőszegen, hanem az egész országban láthatja a közönség. Az évad nagyszínpadi produkciója, Göttinger Pál „Az öreg híd” alatt című zenés vígjátéka is nagyrészt elkészült már. 


„Észak-Írország és az Ír Köztársaság közötti határvonalon húzódó öreg híd alatti kocsmában zajlódnak az események, ahol kitör a brexit, tehát újra határ lesz, ami épp a kocsma vonalán húzódik majd. Ezzel kapcsolatban sok-sok baj, probléma és vicces jelenet történik majd. Ennek a zenéjét Cserjési Tamás és Némedi Árpád írja.” – árulta el. 


A szabadtéri színházak bíznak abban, hogy nyár vége felé legalább néhány előadást megtarthatnak. A Kőszegi Várszínház a vendégprodukciók mellett négy bemutatót tervezett, ezeket szeretnék színpadra vinni, amennyiben azonban a járványügyi helyzet mégsem engedi, akkor a következő évadban már csak felújító próbákra lesz szükség. A nyárra tervezett kamaraszínházi előadásokat pedig egy pályázat segítségével később, a Jurisics-vár lovagtermében szeretnék bemutatni.

 

 

Fotó: Pócza Zoltán/koszegivarszinhaz.hu
 

Savaria Fórum 30. évfolyam 37. szám - 2021.10.15.
Savaria Fórum 30. évfolyam 37. szám - 2021.10.15.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: A Vép nyerte forduló rangadóját, helycsere történt az élen
Tovább menetel a Haladás VSE-Zanati SE, az újoncot csupán három pont választja el a dobogós helyektől. A Kőszeg tíz emberrel dolgozta le kétgólos hátrányát, a Jánosháza pedig az utolsó percekben csikarta ki a győzelmet Szentgotthárdon. A Sárvár és a Király is magabiztosan nyert, amivel utóbbi a tabella élére ugrott. A Bük és az Egyházasrádóc összecsapása gól nélküli döntetlent hozott.
Márki-Zay Péter: „Még Dobrev Klárának is rám kell szavaznia, hogyha kormányzati pozíciót szeretne jövőre”
A miniszterelnök-jelölt sajtótájékoztatót tartott Szombathelyen.
Ruha nélkül vezetett a kamion elé hajtó sofőr, halottat találtak a férfi lakóhelyén
Egyelőre nem tudni, van-e összefüggés egy délelőtt felfedezett Veszprém megyei haláleset és a reggeli, nemeskeresztúri halálos közlekedési baleset között, de az eset furcsaságai miatt valószínűsíthető, hogy nem véletlen egybeesésről van szó.
Szeptemberi közgyűlés: ingatlanügyek és orvosi ügyelet
Módosítják az idei költségvetést, döntenek az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok aktuális ügyeiről, és több rendeletet módosítanak a képviselők a ma 9 órakor kezdődő közgyűlésen. 15 napirendi pontot nyilvánosan, kettőt zárt ülésen tárgyalnak.
Dübörög az előválasztás második fordulója
Hétfőn majdnem 85 ezren, kedden 97 ezren tették le a voksukat Dobrev Klárára vagy Márki-Zay Péterre.
legfrissebbek
Alec Baldwin halálos balesetet okozott
A színész a forgatásán lelőtte az operatőrét egy biztosítottnak hitt kellékfegyverrel.
Tapssal búcsúztatták Angela Merkelt
Az Európai Unió tagállamainak vezetői állva tapsolva búcsúztatták pénteken brüsszeli csúcstalálkozójukon a 16 év kormányzás után visszavonuló Angela Merkel német kancellárt.
Plusz pénz jár az oltás mellett kampányoló orvosoknak
Legalább heti két órát kell a vakcina mellett kampányolni a jutalomért.
Hivatalosan is megnyílt a város szíve
1,6 milliárd uniós, valamint 508 millió városi forrásból újult meg a szombathelyi Vásárcsarnok. A korszerű épületegyüttesben 200 őstermelő, kistermelő és kereskedő kínálja portékáját. A felújított piac ünnepélyes megnyitóját ma tartották.
Kitüntetéseket adtak át a megyeházán a nemzeti ünnep alkalmából
Megemlékezést tartott a Vas Megyei Önkormányzat az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulója alkalmából a Megyeházán ma délelőtt. Kitüntetéseket is átadtak: 15-en részesültek elismerésben a megye érdekében végzett, kimagasló színvonalú tevékenységükért.