km/óra
  2022.06.28., kedd  •  Levente, Irén napja
A felelős állattartás jegyében rendeztek kutyás napot Szombathelyen

A felelős állattartás jegyében rendeztek kutyás napot Szombathelyen

Rengetegen voltak kíváncsiak a hétvégén első alkalommal megrendezett Kutyajó Nap rendezvényre Szombathelyen. Az állatbarátokat egész napos program várta a Történelmi Témaparkban. 


A jó hangulatban megtartott bemutatók mellett a különböző szakmai fórumok is vonzották a gazdákat. A kutyatartás szabályozása mellett (kinek a feladata összegyűjteni a kóbor állatokat) szó esett arról is, hogy a mentőkutyás és vakvezető ebeket képző szervezetek milyen törvényi szabályozás közepette dolgoznak. Röviden: támogatónak nem nevezhető a környezet, a célként megfogalmazott segítést csak nehezen tudják teljesíteni. A beszélgetések során egyértelművé vált, hogy az állatvédelmi törvény betartására is jobban oda kellene figyelni. 


A látogatókat számos program és több kutyás szervezet sátra is várta – a gyerekeknek különfoglalkoztatót rendeztek be, ahol a terápiás kutyákkal is megismerkedhettek. Népszerűnek bizonyult a szervezők által meghirdetett rajzverseny: több mint 150,  jobbnál jobb alkotás érkezett a felhívásra, ezek a rendezvény Facebook-oldalán láthatóak.


A novellapályázat nyertesei:
Mosonyi Nagy Máté, Czenki Petra, Tóth András, Polyák Dorka, Oratovszky Eszter, Oláh Gabriella, Győrfi Kitti, Sugár Dorka. A zsűri különdíját nyerte: Mosonyi Nagy Máté.


Rajzverseny, iskolások:
Varga Vivien 1. o. Molnár Vanda 1. o., Koncz Boglárka 2. o., Polyák Eszter 2. o., Boros Flóra 3. o., Gergó Heléna Sára 3. o., Márkus Endre 3. o., Farkas Izabella 4. o., Kaszás Sára 4. o., Csernátoni Luca 4. o. A FB szavazás közönségdíját nyerte: Horváth Máté 1. o.


Rajzverseny, óvodások:
Ámon Hanna, Árvay Gréta, Szabó Gréta, Padányi Csenge, Viczkó Bella, Molnár Márk Zoltán, Németh Domonkos, Windisch Zalán, Koronczi Bíborka, Fullár Zsigmond. A FB szavazáson közönségdíjat nyert: Novák Levente

 

Fotók: Nagy Jácint
 

Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Országos versenyt nyert Andor Sára
Megnyerte az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyt történelemből Andor Sára, az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 11. osztályos tanulója csaknem maximális pontszámmal. Az öt fordulóból álló maratoni vetélkedés komoly kihívást jelentett a diákoknak: pályamunkájukat történészekből álló bizottság előtt kellett megvédeniük.
Majomhimlő: az EMA megkezdte az Imvanex oltóanyag vizsgálatát
Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) megkezdte a dániai székhelyű Bavarian Nordic biotechnológiai vállalat Imvanex nevű, himlő elleni oltóanyagának folyamatos felülvizsgálatát annak érdekében, hogy a vakcina használatát kiterjessze az emberek majomhimlő betegséggel szembeni védelmére is - jelentette be az uniós ügynökség kedden.
DK: hetente 5-700 benzinkútról hiányozhat az üzemanyag
Hetente akár 5-700 benzinkútról is hiányozhat az üzemanyag, holott a piacon nincsenek jelentős ellátásbeli problémák - mondta a Népszavára hivatkozva a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke.
Meggondolta magát a Renault sofőrje, Opel furgont borított a manőverrel a 74-es főúton
A Vasvár felől Zalaegerszeg irányába tartó személyautó vezetője balra indexelt a győrvári elágazónál és be is hajtott a kanyarodósávba. Közben azonban meggondolta magát és gyorsan visszasorolt volna a főútra, de már mellette volt egy Opel furgon.
A szombathelyi börtönből verte át a sértettet, aki megadta neki a bankkártya adatait
A Körmendi Járásbíróság kisebb kárt okozó csalás vétsége miatt 6 hónap végrehajtandó börtönre ítélte a különös visszaeső vádlottat, kötelezte továbbá a magánfél részére kártérítés megfizetésére, áll a Szombathelyi Törvényszék közleményében.