km/óra
  2024.07.13., szombat  •  Jenő napja
A felelős állattartás jegyében rendeztek kutyás napot Szombathelyen

A felelős állattartás jegyében rendeztek kutyás napot Szombathelyen

Rengetegen voltak kíváncsiak a hétvégén első alkalommal megrendezett Kutyajó Nap rendezvényre Szombathelyen. Az állatbarátokat egész napos program várta a Történelmi Témaparkban. 


A jó hangulatban megtartott bemutatók mellett a különböző szakmai fórumok is vonzották a gazdákat. A kutyatartás szabályozása mellett (kinek a feladata összegyűjteni a kóbor állatokat) szó esett arról is, hogy a mentőkutyás és vakvezető ebeket képző szervezetek milyen törvényi szabályozás közepette dolgoznak. Röviden: támogatónak nem nevezhető a környezet, a célként megfogalmazott segítést csak nehezen tudják teljesíteni. A beszélgetések során egyértelművé vált, hogy az állatvédelmi törvény betartására is jobban oda kellene figyelni. 


A látogatókat számos program és több kutyás szervezet sátra is várta – a gyerekeknek különfoglalkoztatót rendeztek be, ahol a terápiás kutyákkal is megismerkedhettek. Népszerűnek bizonyult a szervezők által meghirdetett rajzverseny: több mint 150,  jobbnál jobb alkotás érkezett a felhívásra, ezek a rendezvény Facebook-oldalán láthatóak.


A novellapályázat nyertesei:
Mosonyi Nagy Máté, Czenki Petra, Tóth András, Polyák Dorka, Oratovszky Eszter, Oláh Gabriella, Győrfi Kitti, Sugár Dorka. A zsűri különdíját nyerte: Mosonyi Nagy Máté.


Rajzverseny, iskolások:
Varga Vivien 1. o. Molnár Vanda 1. o., Koncz Boglárka 2. o., Polyák Eszter 2. o., Boros Flóra 3. o., Gergó Heléna Sára 3. o., Márkus Endre 3. o., Farkas Izabella 4. o., Kaszás Sára 4. o., Csernátoni Luca 4. o. A FB szavazás közönségdíját nyerte: Horváth Máté 1. o.


Rajzverseny, óvodások:
Ámon Hanna, Árvay Gréta, Szabó Gréta, Padányi Csenge, Viczkó Bella, Molnár Márk Zoltán, Németh Domonkos, Windisch Zalán, Koronczi Bíborka, Fullár Zsigmond. A FB szavazáson közönségdíjat nyert: Novák Levente

 

Fotók: Nagy Jácint
 

Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Augusztusban folytatódik a lomtalanítás Szombathelyen
A SZOVA Nonprofit Zrt. idén is meghirdette a lomtalanítást, amely a lakosságra és lakóingatlanokra vonatkozik, így a garázstulajdonosok, illetve intézmények, vállalkozások, kereskedelmi egységek nem vehetik igénybe a szolgáltatást.
A Körösladányi MEDOSZ Sportkörben lett többségi tulajdonos az Illés Akadémia
Aki eddig tudta követni, hogy mi történt a Haladással, annak egy újabb fejtörő: a felszámolás előtt álló Szombathelyi Haladás Sportszolgáltató kft-től kapott jogon pár hete alakult ISA Haladás Kft. a június végén bevásárolta magát az önkormányzati választások másnapján - ahogyan leváltották a település fideszes vezetését - az NB III-ból való visszalépését bejelentő Körösladányi MEDOSZ Sportkörbe.
Augusztusi időutazásra hív a XXIII. Savaria Történelmi Karnevál
Augusztus 22. és 25. között ismét megelevenedik Szombathely ókori története: a nyolc kiemelt és 20 kísérőhelyszín 388 programmal várja Savaria lakóit és a vendégeket, hogy időutazással ünnepeljük a város 2000 éves múltját, jelenét és jövőjét. A XXIII. Savaria Történelmi Karneválról kedden tartottak sajtótájékoztatót a Történelmi Témaparkban.
Edzésbe állt a Haladás VSE
Hétfőn délután 21 mezőnyjátékosnak, valamint két kapusnak tartotta meg az első edzést a Szenczi Imre vezette szakmai stáb, írja az egyesület honlapja.
Készüljön: nagy dugók várhatók ezen a szombathelyi bevezető úton
A GYSEV Zrt. a lakosság türelmét kéri, mert július 15-től a hónap végéig ismét karbantartási munkát végez a Zanati úti aluljáró feletti vasúti hídon, ezért két héten át a Zanati úti aluljáró közúti forgalmát két belső sávra fogják szűkíteni.