km/óra
  2023.12.09., szombat  •  Natália napja
Suzuki Swift Suzuki Castrum
Suzuki S Cross Suzuki Castrum
Suzuki Vitara Suzuki Castrum
30 ezer forintos piaci vásárlási utalványt vezet be az önkormányzat

30 ezer forintos piaci vásárlási utalványt vezet be az önkormányzat

A szombathelyi önkormányzat a vásárcsarnokban felhasználható vásárlási utalványt ad a rászorulóknak. Családonként maximum 30 ezer forintot kaphatnak a kérvényezők, az összeget ruhára és élelmiszerre költhetik.

 

Nemrég írtuk meg, hogy április 24-én mutatta be Horváth Attila alpolgármester Szombathely Restart! programját, melynek egyik pillére a "Vegyél helyit" terv. Ennek a lényege az volt, hogy a város a szociális támogatások egy részét utalványban adná oda az érintetteknek, akik aztán a szombathelyi piacon beválthatnák ezeket ruhára és élelmiszerre (kivéve szeszes italra). 


Dr. Nemény András polgármester az erről szóló határozatot pénteken hirdette ki. Hétfőtől már minden érintett a Városházán tájékozódhat a részletekről. A város honlapján is elérhető az útmutatás az igényléséhez. 


Ennek értelmében a piaci vásárlási utalvány annak adható,


- aki az állami foglalkoztatási szervnél nyilvántartásba vett álláskereső vagy;


- aki öregségi nyugdíjban, vagy megváltozott munkaképességű személyek pénzbeli ellátásában, vagy rokkantsági járadékban részesül és a veszélyhelyzet kihirdetését követően munkaviszonya igazolt módon megszűnt, és


- aki egyedül élő, és havi jövedelme az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 450 százalékát (jelenleg 128.250.-Ft) nem haladja meg, vagy


- akinek a családjában az egy főre jutó havi jövedelem az öregségi nyugdíj mindenkor legkisebb összegének 400 százalékát (jelenleg 114.000,-Ft) nem haladja meg, és


- saját magának és családjának vagyona nincsen.


Piaci vásárlási utalványra egy családban csak egy személy jogosult. Családonként évente legfeljebb 30 ezer forint értékben kaphatnak utalványt, amelyek 500 és 1200 forintos címletűek lesznek.


Azt, hogy a kapott utalványokat melyik piaci árusnál lehet beváltani, egy listán teszik közzé a Vásárcsarnok ajtajára kifüggesztve. 


További információ itt érhető el.

 

Fotó: Bonyhádi Zoltán/szombathely.hu

Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.
Folytatódnak a pályaépítési munkák a szombathelyi vasútállomáson, módosulnak a menetrendek
Szombathely állomáson 2024. január 31-ig tovább folytatódnak a pályaépítési munkálatok. A vágányzár alatt a Szombathely állomásról induló és érkező vonatok többsége módosított menetrend szerint közlekedik, áll a GYSEV közleményében.