km/óra
  2024.06.19., szerda  •  Gyárfás napja
30 ezer forintos piaci vásárlási utalványt vezet be az önkormányzat

30 ezer forintos piaci vásárlási utalványt vezet be az önkormányzat

A szombathelyi önkormányzat a vásárcsarnokban felhasználható vásárlási utalványt ad a rászorulóknak. Családonként maximum 30 ezer forintot kaphatnak a kérvényezők, az összeget ruhára és élelmiszerre költhetik.

 

Nemrég írtuk meg, hogy április 24-én mutatta be Horváth Attila alpolgármester Szombathely Restart! programját, melynek egyik pillére a "Vegyél helyit" terv. Ennek a lényege az volt, hogy a város a szociális támogatások egy részét utalványban adná oda az érintetteknek, akik aztán a szombathelyi piacon beválthatnák ezeket ruhára és élelmiszerre (kivéve szeszes italra). 


Dr. Nemény András polgármester az erről szóló határozatot pénteken hirdette ki. Hétfőtől már minden érintett a Városházán tájékozódhat a részletekről. A város honlapján is elérhető az útmutatás az igényléséhez. 


Ennek értelmében a piaci vásárlási utalvány annak adható,


- aki az állami foglalkoztatási szervnél nyilvántartásba vett álláskereső vagy;


- aki öregségi nyugdíjban, vagy megváltozott munkaképességű személyek pénzbeli ellátásában, vagy rokkantsági járadékban részesül és a veszélyhelyzet kihirdetését követően munkaviszonya igazolt módon megszűnt, és


- aki egyedül élő, és havi jövedelme az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 450 százalékát (jelenleg 128.250.-Ft) nem haladja meg, vagy


- akinek a családjában az egy főre jutó havi jövedelem az öregségi nyugdíj mindenkor legkisebb összegének 400 százalékát (jelenleg 114.000,-Ft) nem haladja meg, és


- saját magának és családjának vagyona nincsen.


Piaci vásárlási utalványra egy családban csak egy személy jogosult. Családonként évente legfeljebb 30 ezer forint értékben kaphatnak utalványt, amelyek 500 és 1200 forintos címletűek lesznek.


Azt, hogy a kapott utalványokat melyik piaci árusnál lehet beváltani, egy listán teszik közzé a Vásárcsarnok ajtajára kifüggesztve. 


További információ itt érhető el.

 

Fotó: Bonyhádi Zoltán/szombathely.hu

Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Záporok és jégeső miatt adtak ki riasztást vármegyénkre is
Öt megyére adott ki figyelmeztetés zivatarok miatt szombaton a HungaroMet. Az előrejelzés szerint késő délutántól záporok alakulhatnak ki Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyében. Vasárnap pedig az északkeleti, keleti megyékben alakulhatnak ki zivatarok.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
Isten hozta az újszülötteket!
Legfrissebb anyakönyvi híreink.
Bloomsday 2024: az itt és most ünnepe
30. alkalommal ünnepli Szombathely városa, hogy James Joyce Ulyssesének főhősét, Leopold Bloomot szombathelyi származásúként írta bele a világirodalomba. Az idei, háromnapossá bővült ír–magyar fesztivál, a Bloomsday első napján már nyilvánvalóvá vált, hogy városunk minden idők legszínesebb kortárs művészeti fesztiválja vette kezdetét, melyen a magaskultúra és könnyedebb szórakozás egyaránt képviselteti magát.