km/óra
  2023.12.09., szombat  •  Natália napja
Suzuki S Cross Suzuki Castrum
Suzuki Vitara Suzuki Castrum
Suzuki Swift Suzuki Castrum
225 diák kezdi meg a tanévet a Mathias Corvinus Collegium szombathelyi központjában

225 diák kezdi meg a tanévet a Mathias Corvinus Collegium szombathelyi központjában

225 diákkal kezdte meg az új tanévet a Mathias Corvinus Collegium szombathelyi központja. Tehetséges általános- és középiskolás diákok számára nyújtanak tanórán kívüli ingyenes oktatási-képzési lehetőséget, nyilvános rendezvényeik pedig minden érdeklődő előtt nyitottak. Az idei kínálatról sajtóreggelivel egybekötött tájékoztatót tartottak ma délelőtt.

 

A mostani az MCC harmadik tanéve Szombathelyen. Sikeres felvételi után 75 általános- és 150 középiskolás diákot fogadnak a megye minden részéről. A középiskolások esetében nagy hangsúlyt kap a pályaorientáció és az egyetemi képzésre való felkészítés, az e-learning kurzusok pedig több tudományterületet érintenek a közgazdaságtantól a pszichológiáig. Hetente szerveznek szakmai klubdélutánokat, legközelebb például vitatréninget. A kisebbek filmkészítés, kreatív írás, pénzügyi tudatosság, csillagászat, robotika kurzust is választhatnak, emellett nyelvi képzéseket, élményprogramokat, tehetségtáborokat kínálnak. Nemzetközi kapcsolataiknak köszönhetően külföldi ösztöndíjakra, tanulmányutakra is lehetőség van. A nyilvános előadások sora szeptember 20-án indul, klímapolitika lesz a téma, 27-én pedig bemutatják Henry Kissinger Az állam vezetéséről című könyvét. Az MCC a volt Teleki kollégium felújítását követően nyeri el végleges helyét, várhatóan 2025 őszén.

 

Forrás: SZTV

Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.
Folytatódnak a pályaépítési munkák a szombathelyi vasútállomáson, módosulnak a menetrendek
Szombathely állomáson 2024. január 31-ig tovább folytatódnak a pályaépítési munkálatok. A vágányzár alatt a Szombathely állomásról induló és érkező vonatok többsége módosított menetrend szerint közlekedik, áll a GYSEV közleményében.