km/óra
  2020.10.22., csütörtök  •  Előd napja
18 éves lány halt meg a sajtoskáli balesetben

18 éves lány halt meg a sajtoskáli balesetben

Halálos kimenetelű közlekedési baleset történt Sajtoskál közelében, a 84-es főúton. Egy ember meghalt, egy súlyosan megsérült, amikor VW ütközött teherautóval, amibe egy másik Volkswagen is belerohant.

 

Sárvár felől Sopron irányába tartott egy Volkswagen személyautó, írja a 112press. A jármű eddig tisztázatlan okból áttért a szemközti sávba és félfrontálisan ütközött a szemből érkező, szabályosan közlekedő teherautóval. A teherautónak nekiütközött egy vele egy irányba tartó Volkswagen is.


- Hirtelen tért át a sávomba az autó. Jobbra kormányoztam, de nem tudtam elkerülni a balesetet – válaszolt kérdésükre a magyar rendszámú teherautót vezető férfi, akit nagyon megviseltek a történtek és azon tépelődött, mit kellett volna másképp csinálnia. – Azonnal rohantam vissza porral oltóval és láttam, hogy nagyon nagy a baj. A fiatalember övét kapcsoltam ki és az arcát törölgettem le vizes ruhával. Akkor még magánál volt, de később elvesztette az eszméletét.


Az autót vezető 18 éves lány a helyszínen életét vesztette. A helyszínre sárvári és csepregi tűzoltók érkeztek. A roncsból kiszabadított sérültet mentőhelikopter szállította kórházba.


A teherautó vezetője kisebb sérüléseket szenvedett, de a helyszínen maradt. A teherautóba hátulról belehajtó Volkswagen vezetője nem sérült. A mentés és a helyszíni szemle teljes útlezárás mellett zajlott, az utóbbi igazságügyi szakértő bevonásával.  A forgalmat rendőrök terelték el.

 

Fotó: Tánczos Mihály/112press
 

kapcsolódó cikkek
Halálos baleset miatt lezárták a 84-es főutat Sajtoskálnál
Halálos baleset miatt lezárták a 84-es főutat Sajtoskálnál
kapcsolódó cikkek
Halálos baleset miatt lezárták a 84-es főutat Sajtoskálnál
Halálos baleset miatt lezárták a 84-es főutat Sajtoskálnál
Savaria Fórum 29. évfolyam 38. szám - 2020.10.16.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Gazdátlan betegek, ellátási zavarok várhatók
Elfogadhatatlan az orvosok és egészségügyi dolgozók számára a jogviszonyról szóló törvény. A kivezénylés, a választási kötelezettség állami- és magánellátás között lehetetlen helyzetbe hozza az orvosokat, a szakdolgozók jelentős részét, és ez által a betegeket is. Megkérdeztük egy orvos véleményét a témáról, aki negyven éve praktizál egy nyugat-magyarországi kórházban.
Operatív törzs: korlátozás nélkül lehet menni vásárolni Ausztriába, hazatérés után azonban karantén jár
Az egy hónapja életbe lépett járványügyi készültségi időszak során 1542 rendőri intézkedésre volt szükség a védelmi intézkedések megszegése miatt - mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese szerdán online sajtótájékoztatón.
Az orvosok többlépcsős béremeléséről döntött a parlament
Az orvosok jelentős mértékű, jövőre induló, többlépcsős béremeléséről döntött kedden az Országgyűlés.
Megduplázzák az orvosok bérét, kivezetik a hálapénzt
Elfogadta a kormány a Magyar Orvosi Kamara (MOK) által előterjesztett, soha korábban nem látott méretű béremelést tartalmazó javaslatot, és a hálapénz kivezetéséről is megállapodás született.
Az ápolók is igazságos béremelést kérnek
További jelentős béremelést kérnek a kormánytól a szakápolók is – írta közleményében a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK).
legfrissebbek
Hátrányos helyzetű, tehetséges gyermekeket támogat az önkormányzat
Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlése a határozatával egyetértett a Szent Márton Esélyegyenlőségi Támogatási Program bevezetésével, ennek a segítségével kíván támogatást nyújtani a tehetséges, szociálisan hátrányos helyzetben lévő gyermekek számára. A támogatni kívánt célcsoport a tehetséges, szociálisan rászorult, általános iskola 5. évfolyamába lépő gyermekek, olvasható a város honlapján.
OVSZ: félszáznál több helyen várnak véradókat országszerte
Országszerte több mint 50 helyszínen szerveznek véradást, a helyszínek és időpontok az ovsz.hu és a veradas.hu oldalon követhetők - közölte az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) véradásszervezője csütörtökön az M1 aktuális csatornán.
Szlávik: a maszkhordás az alapvető védekezési eszköz
Jelenleg a távolságtartás és a maszkhordás az alapvető védekezési eszköz a koronavírus-fertőzéssel szemben - mondta a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa egy online szakmai konferencián csütörtökön.
Gulyás: a kormány célja, hogy ha van vakcina, elsők között vásárolhassunk belőle
A kormány olyan jogi garanciákat igyekszik megteremteni, hogy ha van vakcina a koronavírus ellen, Magyarország elsők között vásárolhasson belőle - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a kormányinfón.
FIFA-világranglista: Magyarország öt helyet javítva a 47.
Az októberi két győzelemmel és egy döntetlennel a magyar válogatott öt helyet lépett előre a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) világranglistáján, melyen a csütörtökön közzétett állás szerint a 47.