km/óra
  2020.09.22., kedd  •  Móric napja
Zeneiskolai botrány: az igazgató lemondását követelik

Zeneiskolai botrány: az igazgató lemondását követelik

Az intézményvezető lemondását követelik a Bartók Béla Zeneiskola tanárai. Ő volt ugyanis az egyik bizottsági tag az igazgatóhelyettes mesterpedagógusi minősítő vizsgáján, és annyira lepontozta, hogy a jelölt végül nem felelt meg.

 

Az ügyről a nyugat.hu írt, kiemelve, hogy a jelenlegi igazgató és az intézményvezető-helyettes korábban vetélytársak voltak, mindketten pályáztak a vezetői posztra. A pedagógusok körében óriási a felháborodás, főleg azután, hogy a két másik bizottsági tag nyilvánosságra hozta saját értékelését - ebből derült ki, hogyan pontozott az intézményvezető.


Rác Gábor, a Bartók Béla Zeneiskola hegedűtanára elmondta, hogy a két szakos szakértő közül az egyik 100 százalékra pontozott, a másik 91 százalékra. Az iskolaigazgató, az intézményi delegált a szakértők legnagyobb megdöbbenésére 55 százalékra értékelte kollégája munkáját. Rác Gábor hangsúlyozta, hogy tiltakozik ez ellen, lehetetlen, hogy valaki így intézményt vezessen, mindenképp el kell érni az igazgató leváltását. Kikérik maguknak, hogy bármely pedagógustársukat a saját igazgatója elvágjon, ráadásul bizonyítottan a szakértők háta mögött.


Az intézményvezető-helyettes fellebbezésének az Oktatási Hivatal helyt adott, így a védését egy másik bizottság előtt megismételheti. Telefonon elértük a zeneiskola igazgatóját, aki nem kívánt reagálni a történtekre. A pedagógusok panaszt tettek a tankerületnél, Fodor István igazgató úgy tájékoztatott, vizsgálódnak az ügyben, hétfőn várható eredmény. Addig az érintett intézményvezető-helyettes sem kíván nyilatkozni.

 

 

Fotó: Nagy Jácint

kapcsolódó galéria
Savaria Fórum 29. évfolyam 34. szám - 2020.09.18.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Hétfőtől mintavételi hely nyílik a MÁV-rendelő udvarán
Hétfőtől három területen vezetnek be újabb korlátozásokat Ausztriában
A koronavírus-járvány elleni küzdelemben a szövetségi kormány csütörtökön további szigorítást jelentett be. Hétfőtől csak tíz ember tartózkodhat zárt térben magánünnepségeken és rendezvényeken, kibővül a védőmaszkok követelménye, az éttermekben pedig csak ülve lehet fogyasztani, olvasható az orf.at-n.
Szigorú maszkviselési szabályok, 23 órakor bezáró szórakozóhelyek – megjelent a kormányrendelet
Megjelentek a Magyar Közlönyben azok az új járványvédelmi szabályok, amelyeket a szerdai kormánydöntések után Orbán Viktor miniszterelnök ismertetett.
Megszüntetik az Ausztriába ingázók 30 kilométeres és 24 órás korlátozását
Az osztrák belügyminisztérium tájékoztatása szerint Magyarország megszünteti az Ausztriába ingázók 30 kilométeres és 24 órás korlátozását. A hír péntek délelőtt az osztrák Belügyminisztérium honlapján jelent meg.
Szijjártó: vasárnaptól megszűnnek a korlátozások a Magyarország és Németország közötti személyforgalomban
Németországban a járványkezelés eredményesnek bizonyult, ez pedig megadja a lehetőséget arra, hogy a kormány megszüntesse a személyforgalomra vonatkozó korlátozásokat - közölte a külgazdasági és külügyminiszter szombaton közösségi oldalán.
legfrissebbek
Fontos három pontot szerzett a HVSE futsalcsapata és győzelemmel hangolt a Berettyóújfalu elleni rangadóra
A szombathelyiek már a mérkőzés elején megszerezték a vezetést, a félidő hajrájában szerzett újabb két gól pedig tulajdonképpen el is döntötte a mérkőzés sorsát. A DEAC ugyan próbált visszajönni a mérkőzésbe, de csak a szépítésre futotta a hajdúságiaknak.
Magas fokozaton a brit COVID-készültség
Az eddigi közepesről magas szintre emelte hétfőn a brit kormány a koronavírus-járvány intenzitását jelző készenléti fokozatot.
Rekordszámú fertőzött Hollandiában
Meghaladta a kétezret, és ezzel új rekordot döntött az egy nap alatt regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma Hollandiában.
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Legfrissebb anyakönyvi hírek:
Rakitic nem lesz többé horvát válogatott
Nem lép többet pályára a horvát labdarúgó-válogatottban Ivan Rakitic.