km/óra
  2021.09.23., csütörtök  •  Tekla napja
Zeneiskolai botrány: az igazgató lemondását követelik

Zeneiskolai botrány: az igazgató lemondását követelik

Az intézményvezető lemondását követelik a Bartók Béla Zeneiskola tanárai. Ő volt ugyanis az egyik bizottsági tag az igazgatóhelyettes mesterpedagógusi minősítő vizsgáján, és annyira lepontozta, hogy a jelölt végül nem felelt meg.

 

Az ügyről a nyugat.hu írt, kiemelve, hogy a jelenlegi igazgató és az intézményvezető-helyettes korábban vetélytársak voltak, mindketten pályáztak a vezetői posztra. A pedagógusok körében óriási a felháborodás, főleg azután, hogy a két másik bizottsági tag nyilvánosságra hozta saját értékelését - ebből derült ki, hogyan pontozott az intézményvezető.


Rác Gábor, a Bartók Béla Zeneiskola hegedűtanára elmondta, hogy a két szakos szakértő közül az egyik 100 százalékra pontozott, a másik 91 százalékra. Az iskolaigazgató, az intézményi delegált a szakértők legnagyobb megdöbbenésére 55 százalékra értékelte kollégája munkáját. Rác Gábor hangsúlyozta, hogy tiltakozik ez ellen, lehetetlen, hogy valaki így intézményt vezessen, mindenképp el kell érni az igazgató leváltását. Kikérik maguknak, hogy bármely pedagógustársukat a saját igazgatója elvágjon, ráadásul bizonyítottan a szakértők háta mögött.


Az intézményvezető-helyettes fellebbezésének az Oktatási Hivatal helyt adott, így a védését egy másik bizottság előtt megismételheti. Telefonon elértük a zeneiskola igazgatóját, aki nem kívánt reagálni a történtekre. A pedagógusok panaszt tettek a tankerületnél, Fodor István igazgató úgy tájékoztatott, vizsgálódnak az ügyben, hétfőn várható eredmény. Addig az érintett intézményvezető-helyettes sem kíván nyilatkozni.

 

 

Fotó: Nagy Jácint

kapcsolódó galéria
Savaria Fórum 30. évfolyam 33. szám - 2021.09.17.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Dr. Vincze Magdolna szombathelyi gyermekorvos szerint: "Ritka, hogy ilyen sokan betegednek meg"
Jellemzően 4-8 gyerek hiányzik most az óvodás csoportokból és az iskolai osztályokból felsőlégúti megbetegedések miatt Szombathelyen.
Gól a Lövölde térről a mennyei megyeiben: kezdőrúgásból talált be a bucsui játékos
A második félidő elején elvégzett kezdőrúgásból talált be a hazai kapuba Podani Gábor, a vendégek játékosa a Balogunyom-Bucsu (4-2) megyei III. osztályú meccsen.
Orbán nem akar kötelező oltást
Lesz negyedik hullám, nem fog megállni a határoknál – jelentette ki Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország című műsorában.
Megyei I. osztály: A Király nyerte a szombathelyiek csatáját, a Táplán háromgólos hátrányból fordított
A címvédő Sárvár hazai pályán szenvedett vereséget a Kőszegtől. A Celldömölk is négyig jutott a Szentgotthárd ellen, a Körmend és a Bük mérkőzésén pedig döntetlen született. A Jánosháza a Lukácsháza otthonából hozta el a pontokat.
Megyei labdarúgás: gólgazdag mérkőzések a Halmosi Zoltán Vas Megyei Kupa 3. fordulójában
Ebben a fordulóban is voltak első osztályú búcsúzók, a Torony KSK pedig egyedüli harmadosztályú csapatként lesz ott a negyedik körben.
legfrissebbek
ENSZ-főtitkár: ocsmányság a vakcinák egyenlőtlen elosztása
„Ocsmányságnak” nevezte António Guterres ENSZ-főtitkár a vakcinák egyenlőtlen elosztását a világban, miközben a szegényebb országok vezetői az úgynevezett vakcinanacionalizmus és az oltóanyagok gazdag országok általi felhalmozása ellen emeltek hangot az ENSZ-közgyűlés 76. ülésszakán.
Megéri kulturális fővárosnak lenni
Talán a legjobb dolog, amit az Európai Unió tehet egy önkormányzattal, ha a településnek Európa kulturális fővárosa címet ad. Hogy miért, azt nagyon jól szemlélteti az első magyarországi kinevezett város, Pécs esete, ahol a nagy fejlődés és a reflektorfény ellenére közel sem sikerült egy zökkenőmentes projektet megvalósítani.
Tovább nőtt a biztosítók díjbevétele az idei első fél évben
Egyre népszerűbb az e-kárbejelentő, már 381 ezer alkalommal töltötték le az alkalmazást.
Az aluljáró fantom-Kula bácsija: valaki időnként fekáliával keni le a falat
Ismét rongálás történt a Thököly utcai aluljáróban. Valaki - már nem először - fekáliával szennyezte be a falat. A takarítást a szombathelyi önkéntes tűzoltók végezték el.
Megtalálták a radarernyőkről eltűnt repülő roncsait az orosz Távol-Keleten 
A balesetet feltételezések szerint időjárási körülmények okozhatták.