km/óra
  2020.10.24., szombat  •  Salamon napja
Zeneiskolai botrány: az igazgató lemondását követelik

Zeneiskolai botrány: az igazgató lemondását követelik

Az intézményvezető lemondását követelik a Bartók Béla Zeneiskola tanárai. Ő volt ugyanis az egyik bizottsági tag az igazgatóhelyettes mesterpedagógusi minősítő vizsgáján, és annyira lepontozta, hogy a jelölt végül nem felelt meg.

 

Az ügyről a nyugat.hu írt, kiemelve, hogy a jelenlegi igazgató és az intézményvezető-helyettes korábban vetélytársak voltak, mindketten pályáztak a vezetői posztra. A pedagógusok körében óriási a felháborodás, főleg azután, hogy a két másik bizottsági tag nyilvánosságra hozta saját értékelését - ebből derült ki, hogyan pontozott az intézményvezető.


Rác Gábor, a Bartók Béla Zeneiskola hegedűtanára elmondta, hogy a két szakos szakértő közül az egyik 100 százalékra pontozott, a másik 91 százalékra. Az iskolaigazgató, az intézményi delegált a szakértők legnagyobb megdöbbenésére 55 százalékra értékelte kollégája munkáját. Rác Gábor hangsúlyozta, hogy tiltakozik ez ellen, lehetetlen, hogy valaki így intézményt vezessen, mindenképp el kell érni az igazgató leváltását. Kikérik maguknak, hogy bármely pedagógustársukat a saját igazgatója elvágjon, ráadásul bizonyítottan a szakértők háta mögött.


Az intézményvezető-helyettes fellebbezésének az Oktatási Hivatal helyt adott, így a védését egy másik bizottság előtt megismételheti. Telefonon elértük a zeneiskola igazgatóját, aki nem kívánt reagálni a történtekre. A pedagógusok panaszt tettek a tankerületnél, Fodor István igazgató úgy tájékoztatott, vizsgálódnak az ügyben, hétfőn várható eredmény. Addig az érintett intézményvezető-helyettes sem kíván nyilatkozni.

 

 

Fotó: Nagy Jácint

kapcsolódó galéria
Savaria Fórum 29. évfolyam különszám - 2020.10.23.
Savaria Fórum 29. évfolyam különszám - 2020.10.23.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Gazdátlan betegek, ellátási zavarok várhatók
Elfogadhatatlan az orvosok és egészségügyi dolgozók számára a jogviszonyról szóló törvény. A kivezénylés, a választási kötelezettség állami- és magánellátás között lehetetlen helyzetbe hozza az orvosokat, a szakdolgozók jelentős részét, és ez által a betegeket is. Megkérdeztük egy orvos véleményét a témáról, aki negyven éve praktizál egy nyugat-magyarországi kórházban.
Egy halott a gyöngyösfalui kalandparkban, kidőlt fa rántotta el a drótkötélpályát
A 112press információi szerint egy ember meghalt, egy pedig megsérült, amikor kidőlt egy fa a Vas megyei Gyöngyösfalu kalandparkjában.
Operatív törzs: korlátozás nélkül lehet menni vásárolni Ausztriába, hazatérés után azonban karantén jár
Az egy hónapja életbe lépett járványügyi készültségi időszak során 1542 rendőri intézkedésre volt szükség a védelmi intézkedések megszegése miatt - mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese szerdán online sajtótájékoztatón.
Az orvosok többlépcsős béremeléséről döntött a parlament
Az orvosok jelentős mértékű, jövőre induló, többlépcsős béremeléséről döntött kedden az Országgyűlés.
Megduplázzák az orvosok bérét, kivezetik a hálapénzt
Elfogadta a kormány a Magyar Orvosi Kamara (MOK) által előterjesztett, soha korábban nem látott méretű béremelést tartalmazó javaslatot, és a hálapénz kivezetéséről is megállapodás született.
legfrissebbek
1956: városi megemlékezés és ünnepi közgyűlés
A Jáki úti temetőben Welther Károly sírjánál, a Március 15. téren az országzászló ünnepélyes felvonásával, az 56-osok terén a nemzetőrök emléktáblájának megkoszorúzásával, majd ünnepi közgyűléssel emlékezett Szombathely az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 64., a Magyar Köztársaság kikiáltásának 31. és az önkormányzatiság 30. évfordulójára.
Portugál Nagydíj: Bottas volt az első szabadedzés legjobbja
Valtteri Bottas, a Mercedes finn pilótája volt a leggyorsabb a Forma-1-es Portugál Nagydíj pénteki első szabadedzésén.
Romániában otthoni távfelügyelet alatt maradnak a tünetmentes fertőzöttek
Romániában pénteken túllépte a 200 ezret a koronavírus-fertőzöttek száma, a napi esetszám meghaladta az ötezret, az egészségügyi rendszerre nehezedő nyomás csökkentése érdekében ezért ezentúl nem kell kórházi vizsgálatra jelentkezniük a tünetmentes fertőzötteknek.
Magyarország 150 lélegeztetőgépet küld Csehországnak
Magyarország 150 lélegeztetőgépet küld Csehországnak - jelentette be Andrej Babis cseh miniszterelnök pénteken a Twitteren. A lélegeztetőgépeket a cseh tűzoltók fogják átvenni, és egyelőre az állami tartalékalap raktáraiban helyezik el.
Esküvőre tartó Opel borult fel Kőszeg közelében, négyen kerültek kórházba
Szombathely irányába tartott a 87-es főúton egy Opel személyautó, ami a menetirány szerinti jobb oldalon padkára futott.