km/óra
  2024.04.22., hétfő  •  Csilla, Noémi napja
Zaklatta az utasokat, összeveszett a buszsofőrrel és lökdösődött is a dühös férfi a buszon

Zaklatta az utasokat, összeveszett a buszsofőrrel és lökdösődött is a dühös férfi a buszon

A Szombathelyi Járási Ügyészség más bűncselekmények mellett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat egy férfival szemben.

A vád szerint a szóban forgó férfi 2023 márciusában inzultálta utastársait egy helyközi buszjáraton, emiatt a buszvezető – aki közfeladatot ellátó személy –  felszólította, hogy hagyja el a járművet.

A férfi ekkor szóváltást követően nekilökte a sofőrt az üléssornak.

A járási ügyészség – halmazati büntetésként – végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben, akinek büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni – közölte a Vas Vármegyei Főügyészség.

 

Fotó: Pixabay

Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Áprilisi nyárra téli zimankó: kifehéredett a Kőszegi-hegység csúcsa
Kifehéredett az Írottkő kedden délelőtt: az Astromet Facebook-oldal élő videóban jelentkezett be a Kőszegi-hegységből, jég- és hódara, illetve hó hullott a nulla fok körüli hőmérsékleten.
Több száz motor várható a vasárnapi motoros felvonuláson Szombathelyen
Hagyományosan felvonulással indítják a szezont a vasi motorosok. Mutatjuk a tervezett útvonalat, ahol április 21-én, vasárnap várható a látványos konvoj felbukkanása, írja a 112press.hu.
Mutatjuk, mikor és hol folytatódnak az útfelújítások Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április harmadik hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani hétvégén és a jövő héten.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szombathely Deák Ferenc utca 3. alatti gyermekorvosi rendelő - Dr. Gecse-Kálózi Patrícia rendelési idő
Dr. Gecse-Kálózi Patrícia gyermekorvos rendelési ideje 2024-ben március 1-től a Deák Ferenc utcai gyermekorvosi rendelőben, Szombathelyen.