km/óra
  2024.06.17., hétfő  •  Laura, Alida napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Vonatok költöznek a Sportházba

Vonatok költöznek a Sportházba

A hagyományokhoz híven idén is megrendezik a nagy sikerű vasútmodell-kiállítást. Az érdeklődőket jövő héten négy napon keresztül várják az AGORA Művelődési és Sportházba. 

Nacsa Zoltán, a Szombathelyi Vasútmodellező és Vasútbarát Egyesület elnöke elmondta, hogy a kiállítás gerincét továbbra is az egyesület 25 éve aprólékos kézimunkával épülő terepasztal-rendszere alkotja. Idén azonban újdonsággal is készülnek, Győrből az Arrabona Vasútmodellező Egyesület digitálisan működő, magyar jellegű asztalrendszere, valamint Dunakesziről Zilah Szabolcs önálló munkája is látható lesz. Vendégkiállítóik Szombathelyen most mutatkoznak be először. Hozzátette, részükről újdonságként jelenik meg egy ipartelep életszerű kiszolgálással.

A hagyományokhoz híven a gyerekekre is külön gondolnak, a már korábban jól bevált alkotósarok várja őket, ahol kedvüknek megfelelően vasút témájú képet színezhetnek, vághatnak, ragaszthatnak, illetve irányíthatnak „kerti vasút” méretű járműveket. Az idősebbekre is gondoltak, az ifjúsági korosztály részére készítettek egy „tolatós mozdony” játékasztalt, melyen előre meghatározott feladatokat lehet végrehajtani.

Kiegészítő rendezvényként december 9-én, 16 órakor előadást tart „77 év Szombathely utcáin” címmel Károlyi Domonkos. Az előadáson Szombathely villamosvasút történetéről hallhatnak érdekességeket az érdeklődők. A kiállítás megtekinthető december 7. és 9. között, 9-től 18 óráig, valamint 10-én 9 és 17 óra között. 

 

Fotó: Szombathelyi Vasútmodellező és Vasútbarát Egyesület
 

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Eligazol a Haladás futsalcsapatának meghatározó légiósa
A zöld-fehérekkel 3-3 magyar bajnoki címet és Magyar Kupa győzelmet nyert brazil Luiggi Longo külföldön folytatja pályafutását.