km/óra
  2022.08.13., szombat  •  Ipoly napja
Vezetett, de pont nélkül maradt a Haladás a Nyíregyháza ellen

Vezetett, de pont nélkül maradt a Haladás a Nyíregyháza ellen

Kiss Bence hiába talált be már az első percben, a nyírségiek fordítani tudtak, így győzelemmel távozhattak a Rohonci útról.

 

MERKANTIL BANK LIGA, 21. FORDULÓ

SZOMBATHELYI HALADÁS–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 1–2 (1-2)

HALADÁS:
Rózsa – Kállai (Tóth-Gábor, 57.), Devecseri, Németh M., Bosnjak  – Tóth Máté (Tarján, 66.), Kiss B. Szekér Á., Doktorics – Lencse, Tóth Milán (Horváth R., 76.)

Vezetőedző: Németh Szabolcs

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS: Fejér – Szabó B., Gengeliczki, Papucsek, Jánvári –.Vass P. (Kovács Á., 78.), Sigér Á., Márkus, Hamed (Debreceni, 70.) – Zamostny (Gresó, 90.), Novák

Vezetőedző: Feczkó Tamás

Gólszerzők: Kiss B. (1.), ill. Hamed (18.), Sigér Á. (26.)

 

Hétfőn este televíziós mérkőzésen, az M4 Sport kamerái előtt lépett pályára a Szombathelyi Haladás, az ellenfél pedig a Nyíregyháza együttese volt. A szombathelyiek a negyedik, a vendégek a tizedik helyről várhatták az összecsapást, méghozzá tíz pont különbséggel. Németh Szabolcs betegség miatt Holdampf Gergő, míg sérülés miatt Csilus Tamás, Délczeg Gergely, valamint Guzmics Richárd játékára sem számíthatott. A Nyíregyházánál Jánvári Gábor, Novák Csanád, valamint Debreceni Zalán is volt csapata ellen lépett pályára, utóbbi csereként szállt be a második játékrészben.

 

Nem túlzás azt írni, hogy álomszerűen indult a zöld-fehérek számára az összecsapás, hiszen Németh Milán indítását Doktorics Áron rajzolta Kiss Bence fejére, mindössze 43 másodperc kellett a Haladás vezető találatához (0-1). A gól után többet birtokolták a labdát a hazaiak, kontrollálták a mérkőzés, az idő előrehaladtával azonban éledezett Feczkó Tamás csapata is, akik Zamostny és Márkus révén veszélyeztettek. Helyzetre helyzet volt a válasz, nagy ziccer maradt ki vasi oldalon: egy gyors ellentámadás után Tóth Máté kapott labdát a jobb oldalon, áttette a bal lábára, tiszta lövőhelyzetet kialakítva ezzel, a sötétmezesek végül a kapu torkából tudtak menteni. A folytatásban aztán érvényesült a futball törvényszerűsége: a kimaradt lehetőség megbosszulta magát, a vendégeknél ugyan Novák Csanád közeli lövését védte Rózsa, de egy kapufa utáni kipattanóval, valamint egy szemfüles góllal fordítani tudtak, a 26. percben már náluk volt az előny. Helyzetekből, valamint sárga lapokból sem volt hiány, Tóth Milán gólját pedig leshelyzet miatt érvénytelenítették. A félidő végéhez közeledve egy visszalőtt labda Lencsét találta meg, aki éles szögből próbálkozott, az oldalhálót találta el. Újabb gól már nem esett, 1-2-vel fordultak a csapatok.

 

Ahogy az első játékrész utolsó, a második felvonás első helyzete is a vasiak előtt adódott, Doktorics Áron fejelt nem sokkal a kapufa mellé. A Haladás célja egyértelműen a három pont megszerzése volt, amit mi sem bizonyít jobban, mint Németh Szabolcs szerkezetváltása, Kállai Kevin helyett Tóth-Gábor Kristóf érkezett az 58. percben. A korosztályos válogatott támadó rögtön első labdaérintéséből veszélyeztetett, lövése azonban elment keresztbe a kapu előtt. Nagyon aktív volt a hórihorgas center, fejjel is próbálkozott, de nem talált kaput. A 68. percben aztán egy bal oldalról középre lőtt labdát Lencse László fedezett kiválóan, a korábbi válogatott kerettagot csak feldönteni tudták, Oláh játékvezető pedig a tizenegyespontra mutatott. A labda mögé a tegnap 20. születésnapját ünneplő Tóth Milán állt, aki túlságosan is helyezni szerette volna a lövést, ami így a bal kapufa mellett kötött ki. Mindkét oldalon jöttek az újabb friss erők, a Haladás nagy erőket mozgósított az egyenlítés érdekében, eredményes viszont már nem tudott lenni, ami azt jelentette, hogy a nyírségiek megőrizték előnyüket és három ponttal gazdagodtak.

 

Németh Szabolcs fiaira a pontvadászat következő fordulójában viharsarki túra vár, az együttes a Békéscsaba otthonában lép pályára vasárnap 14 órakor.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

 

 

 

címkék
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Joskar-Ola Napok 2022: koncertek, gyermekprogramok, bemutatók a hétvégén
Pénteken kezdődött a Joskar-Ola Napok programsorozata koncertekkel, bemutatókkal, vidámparkkal és gasztrotérrel. 
Megerősítik Toronyban a lignitbányászatot tiltó helyi rendeletet
Nincs folyamatban bányászati koncessziós pályázat, ami érintené Torony község körzetét - ezt a választ adta a Technológiai és Ipari Minisztérium Balassa Péter országgyűlési képviselő kérdésére, kell-e attól tartani, hogy lignitbánya nyílik Vas megyében. A toronyiak szerint azonban ez semmire sem biztosíték. A következő testületi ülésen megerősítik a bányászatot tiltó helyi rendeletet.
Olaszországban a nyári szezon csúcsnapjait élik a mostani hétvégén
Alig maradt üres szoba a szállodákban és bérelhető napernyő a strandokon Olaszországban az augusztus 15-i Nagyboldogasszony ünnepe előtti hétvégén, amely a pandémia előtti idegenforgalmi adatokat idézi a CNA kereskedelmi szövetség adatai szerint.
Kiadták a figyelmeztetést: zápor, zivatar, jégeső is lehet
Szombaton Magyarország egész területén elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés van érvényben, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Szünetel hétfőn a melegvíz-szolgáltatás a Váci Mihály utcában és környékén