km/óra
  2024.02.22., csütörtök  •  Gerzson napja
Végrehajtást indított a NAV a Haladás futballcsapatát működtető cég ellen

Végrehajtást indított a NAV a Haladás futballcsapatát működtető cég ellen

Végrehajtást indított a NAV a Haladás NB II-es csapatát működtető gazdasági társaság, a Szombathelyi Haladás Kft. ellen, írja az mfor.hu

A portál arról számol be, hogy lassan öt hónapja annak, hogy Mészáros Lőrinc veje, Homlok Zsolt nemcsak érdekeltségei révén, szponzorként áll a szombathelyi másodosztályú fociklub mögött, hanem annak a tulajdonosa is lett. A cégbíróság július hetedikén jegyezte be a cégkivonatba a változást, miszerint a Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. egyik tulajdonosa, a Haladás Marketing Kft. Homlok Zsolt többségi tulajdonába került.


A híroldal munkatársai előszöra NAV végrehajtás alatt álló adózók adatbázisában vették észre a Kft. nevét. Noha elvileg, ha valamely szervezet szerepel a listán, azt végrehajtás alatt álló adózónak kell tekinteni - hiába magyarázható az mondjuk csak egy technikai hibával, mint volt már ilyenre példa. Majd megnézték a társaság cégkivonatát, mely már egy ennél súlyosabb állapotról tanúskodott, ugyanis a cégbíróság már be is jegyezte a végrehajtás tényét.
 


Ebből derült ki, hogy a NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatósága Követeléskezelési Osztálya november 18-án indította az eljárást, mely bejegyzését november 24-én kérte a cégbíróságtól, mely aznap eleget is tett a kérésnek.

A portál megkereste a céget kérdeivel, de egyelőre nem érkezett válasz - a teljes cikk itt olvasható. 

címkék
Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
tematikus oldalak