km/óra
  2023.12.01., péntek  •  Elza napja
Vackor karácsonya
Újévi Operettgála
Vármegyei I. osztály: Sárváron nyert rangadót a listavezető Haladás, a Söpte és a Csepreg is idegenben gyűjtötte be a pontokat

Vármegyei I. osztály: Sárváron nyert rangadót a listavezető Haladás, a Söpte és a Csepreg is idegenben gyűjtötte be a pontokat

A Király SE Schimmer Szabolcs szabadrúgásával győzte le a Csákánydoroszlót, a Vép és a Szentgotthárd is magabiztos győzelemmel abszolválta idei utolsó hazai mérkőzését.

 

Utolsó előtti fordulójához érkezett a megyei I. osztályú bajnokság, a szombati napon pedig hat találkozóra került sor. A játéknap rangadóján a Haladás a Sárvár otthonába látogatott, a Király SE a Csákánydoroszlót, a Vép a Nádasdot fogadta. A programban Vasvár-Csepreg, Szentgotthárd-Rábapaty, valamint Körmend-Söpte összecsapások szerepeltek még. 

 

Király SE - Csákánydoroszlói KSE 1-0 (0-0)    Szombathely, vezette: Bagoly

Király SE: Király - Takács, Fábián (Marton, 46.), Szabó (Schimmer, 46.), Czöndör, Kiss, Rózsás, Halmosi, Csákvári (Kudron, 83.), Potyi (Katona, 86.), Sipőcz (Márfy, 46.)

Csákánydoroszló: Tóth - Sáfár (Horváth, 77.), Török, Düh (Dudás, 85.), Pandur, Dedics, Sárközi, Beke (Márton, 52.), Albert, Németh, Takács

Gólszerzők: Schimmer 83.

 

Küzdelmes mérkőzésen a második félidőben a hazai csapat nagy nyomást helyezett a kulturáltan játszó Csákánydoroszlóra. A sok kihagyott helyzet után egy szabadrúgás döntött a három pont sorsáról. Megérdemelt hazai siker született. 

 

Vasvár VSE - Csepregi SE 0-2 (0-0)     Vasvár, vezette: Árpád

Vasvár: Kántor - Bíró, Horváth (Schermann, 60.), Czövek (Péter, 57.), Elekes, Dávid (Sipos, 55.), Pálla, Tausz, Vincze, Márton, Pásztor

Csepreg: Takács Kr. - Kótai, Koósz, Kossuth, Nika M. (Törzsök, 87.), Takács Ke., Nika B., Nika Á., Németh, Lukács (Kurucz, 84.), Takács D (Simon, 67.)

Gólszerzők: Kótai 50., Nika M. 67.

Kiállítva: Pásztor 42. (Vasvár)

 

A hazai kiállítás után megérdemelten szerezte meg a három pontot a Csepreg.

 

Alpok Zirkon Vép VSE - Horváth Ranch Kft. Nádasd KSE 4-0 (2-0)     Vép, vezette: Kondor

Vép: Borsos - Baranyai K., Baranyai N. (Niksz, 53.), Illés, Beke (Pogácsás, 74.), Tama (Mercs, 74.), Szendrődi (Czeglédy, 79.), Takács Á., Balikó D., Takács M., Balikó M. (Leidli, 79.)

Nádasd: Doktor - Dudás, Péter, Zsoldos (Németh J., 76.), Kalamár, Németh B., Major, Kardos (Horváth, 76.), Meskó E., Meskó Á. (Mesics, 80.), Burka (Cservék, 64.)

Gólszerzők: Beke 26., Balikó D. 45., Takács Á. 62., Niksz 75.

 

A hazai csapat a találkozó elejétől kezdve dominált, labdabirtoklásban, helyzekekben is a Nádasd fölé nőtt és megérdemelt győzelmet aratott. 

 

Kiswire-Szentgotthárdi VSE - Rábapatyi KSK 3-0 (0-0)       Szentgotthárd, vezette: Szabó III.

Szentgotthárd: DÖMÖTÖR - Sipos B. (Korpics, 89.), MESICS-LEINER, Osvald (László, 68.), NAGY, DANCSECZ, Laczó, GÉCSEK, SULICS, Sipos G. (Takács, 60.), GYÉCSEK

Rábapaty: Király - Bakonyi (Alenich, 73.), Zeke (Toldi, 63.), Horváth K., Piros D., Csupor, Nardai, Kovács, Horváth R., Piros P., Horváth B. (Németh, 73.)

Gólszerzők: Nagy 3 (72., 84., 87.)

 

Hetven percig meglehetősen döntetlen színezetű volt a találkozó, a Rábapaty jól, szervezetten futballozott, s talán valamivel több helyzete is volt, mint a Szentgotthárdnak, amely nem igazán tudta azt a teljesítményt hozni, mint az előző fordulóban Nádasdon. A 72. percben a mesterhármast szerző Nagy Ottó révén végül a hazaiak tudták megszerezni a vezetést, ezt követően pedig már nem volt kérdés a győztes kilétét illetően. 

 

Körmendi FC - Söpte SE 1-2 (1-1)       Körmend, vezette: Talabér

Körmend: Balogh - Sipos, Lakosi, Buti (Horváth, 75.), Molnár, Sály, Szijjártó Áb.(Németh, 63.), Sipos B., Zsoldos, Szijjártó Ár., Vilics

Söpte: Gadavics - Plajszer, Baranyai, Biró, Kovács, Vámos, Tamás, Hujber (Horváth, 79.), Vargyas, Varga (Fogl, 10.), Koszokovits

Gólszerzők: Sipos M. 8., ill. Hujber 27., Tamás 63.

 

A hazaiak már a találkozó elején lépéselőnybe kerültek, Hujber Gábor és Tamás Bálint találataival azonban fordított a Söpte és megszerezte a győzelmet. 

 

Sárvár FC - Szombathelyi Haladás Kft. 0-4 (0-3)    Sárvár, vezette: Vass

Sárvár: Dénes - Kovács, Fülöp, Szemes, Ódor, Fider, Horváth, Tokaji, Vajda, Tóth, Csonka

Haladás: Kostyák - Bolla, Pruska, Mozsár, Frák, Katona, Stefanich, Zsédely, Takács-Földes, Baján, Szabó

Gólszerzők: Pruska 3 (11., 17., 76.), Zsédely 45.

 

A vendégek korán vezetéshez jutottak, ez pedig megnyugtatta őket és magabiztosságot adott nekik a találkozó hátralévő részére. A szünetig még két gólt szereztek a szombathelyiek, akik így 3-0-s vezetéssel mehettek a pihenőre. A fordulást követően egy bátrabb, kezdeményezőbb játékot felvállaló Sárvár volt a pályán, amely lehetőségeket is kidolgozott, ezekkel azonban nem sikerült élnie. A Haladás végül 4-0-s győzelmet aratott. A sárváriak sajnálják, hogy utolsó idei hazai mérkőzésükön nem tudták kiszolgálni szép számú szurkolótáborukat és köszönik nekik a bíztatást, amit az egész őszi szezon során kaptak tőlük. 

 

A tabella állása az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 32. évfolyam 42. szám - 2023.11.24.
Savaria Fórum 32. évfolyam 42. szám - 2023.11.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Anyagi vészhelyzet a Szombathelyi Haladásnál
Az alkalmazottak (játékosok, edzők, stábtagok) több hónapja nem kaptak fizetést a Szombathelyi Haladás NB II-es labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaságtól, ha a többségi tulajdonos, Homlok Zsolt nem rendezi az adósságot, decemberben akár meg is szűnhet a zöld-fehér együttes, értesült az ugytudjuk.hu.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.
Adventi vásár Szombathely 2023: óriáskerék, Mikulás-kunyhó és ragyogó Mikulásbusz
Minden idők leglátványosabb szombathelyi adventi vására lesz az idei – derült ki a péntek délelőtti sajtótájékoztatón. A már hagyományosnak számító Óriáskerék mellett lesz Mikulás-kunyhó, csillogó-villogó Mikulásbusz, meséket sugárzó LED-fal, és ezer méternyi fényfüzér ragyogja majd be a Fő teret.
Csokimikulásért törtek be fiatalok a szombathelyi vásár Mézeskalács Házikójába
A 2023-as Szombathelyi Adventi Vásár nyitónapját megelőző éjszakán a kameraképen vették észre a közterület-felügyelet munkatársai, hogy két fiatal próbál bejutni a lezárt Fő téri Mézeskalács Házikóba - adja hírül a város hivatalos Facebook-oldala.
legfrissebbek
Dr. Bödör Géza: Amerikából jött, de ezúttal nem ő volt a pilóta
Dr. Bödör Géza orvosprofesszor, laborvezető (University of Colorado, Denver) miként került a szombathelyi vérellátóból egy amerikai egyetemi katedrára? Nos, ez is kiderült mindazok számára, akik ellátogattak csütörtökön este a könyvtárba. Spiegler Tibor, a helytörténeti gyűjtő, mint volt osztálytárs invitálta meg a professzort, aki kalandos életéről az előadás előtt mesélt. A mostani hazatérése apropóját az adta, hogy a minap volt a 45. orvosi egyetemi évfolyam-találkozója.
„A zene felszabadít, erőt ad, segít leküzdeni félelmeinket”
Adventi jótékonysági hangversenyt rendezett a szombathelyi Zonta Club, a Művészeti és a Premontrei Gimnázium a nők elleni erőszak felszámolásának világnapja alkalmából.
Futsal Bajnokok Ligája: remekül kezdett, de alulmaradt a tavalyi Final Four-résztvevő Anderlechttel szemben a Haladás
A magyar bajnok egy öngóllal és Henrique Diniz egészen elképesztő találatával 2-0-ra vezetett, ezt követően azonban már csak a belgák találtak be, akik végül 5-2-es győzelmet arattak.
Átadták a balatoni bringakör Balatonudvari és Vonyarcvashegy közti szakaszát
Átadták a balatoni bringakörút Balatonudvari és Vonyarcvashegy közötti, 10,5 kilométeres, megújult szakaszát csütörtökön.
Több hullámban érkezik változatos halmazállapotú csapadék Szombathelyen a hétvégén
Több hullámban érkezik változatos halmazállapotú csapadék december első hétvégéjén: pénteken kiadós mennyiség esőre, szombaton pedig esőre, havas esőre, havazásra kell készülni erős, néhol viharos széllel, majd vasárnap kisüt a nap. Nagy lesz a hőmérséklet-különbség az északkeleti és a déli országrészek között: szombaton napközben mínusz 1 és plusz 15 fok között lesz a hőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből.