km/óra
  2023.12.06., szerda  •  Miklós napja
Vackor karácsonya
Újévi Operettgála
Változásokra kell számítaniuk a Szlovéniába vonattal utazóknak

Változásokra kell számítaniuk a Szlovéniába vonattal utazóknak

Változásokra kell számítaniuk a vonattal Szlovéniába utazóknak az országot sújtó heves esőzések és áradások miatt - közölte a Mávinform a vasúttársaság honlapján.

 

A szlovén vasút tájékoztatása szerint valamennyi nemzetközi vonat közlekedik, a Celje-Ljubljana szakaszon részben vagy végig pótlóbuszok szállítják az utasokat - olvasható a mavcsoport.hu oldalon.


Esetenként Hódoson és/vagy Mariborban másik vonatra kell átszállniuk az utasoknak - írták, megjegyezve: jelentősen megnő az eljutási idő minden viszonylaton.


A Citadella nemzetközi nappali vonat jellemzően Budapest-Celje között közlekedik, onnan pótlóbusszal kell utazni.


Az Istria nemzetközi éjszakai vonat egyik szerelvénye Ljubljanában maradt, így Koper/Rijeka-Ljubljana között közlekedik. A másik vonatszerelvény Budapest és Hódos-Maribor-Celje között jár a helyzettől függően - tájékoztattak.


"A háló- vagy fekvőkocsiba jegyet váltott utasoknak arra kell számítaniuk, hogy nem tudják a megváltott szolgáltatásnak megfelelően végigutazni az éjszakát" - hívták fel a figyelmet. Kerékpárszállítás a pótlóbuszok miatt nem lehetséges - olvasható a közleményben. (MTI)

címkék
Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Bojár Gábor: Varga Mihály és Nagy Márton is tudják, hogy ez baromság
Ezt mondta az akkumulátorgyárakra építő magyar gazdaságpolitikáról Bojár Gábor, Széchényi- és Gábor Dénes-díjas Graphisoft-alapító, aki vállalkozói tapasztalatait megosztani érkezett a szombathelyi egyetemre, de a beszélgetés közben szóba került az is, hogy mit vett át tőle Steve Jobs, melyik jelenet példaértékű számára az Eldorádóból, és hogy miben különbözött az állam szerepvállalásáról alkotott elképzelésük már 1995-ben is a miniszterelnökkel.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.
Adventi vásár Szombathely 2023: óriáskerék, Mikulás-kunyhó és ragyogó Mikulásbusz
Minden idők leglátványosabb szombathelyi adventi vására lesz az idei – derült ki a péntek délelőtti sajtótájékoztatón. A már hagyományosnak számító Óriáskerék mellett lesz Mikulás-kunyhó, csillogó-villogó Mikulásbusz, meséket sugárzó LED-fal, és ezer méternyi fényfüzér ragyogja majd be a Fő teret.