km/óra
  2021.09.17., péntek  •  Zsófia napja
Válogatott magasember a Falco legfrissebb igazolása

Válogatott magasember a Falco legfrissebb igazolása

Golomán György Belgiumból érkezik a háromszoros magyar bajnok szombathelyiekhez.

 

A Falco együttese a mai nap folyamán hivatalos oldalán jelentette be az örömteli hírt, miszerint sikerült megegyeznie Golomán Györggyel, aki a 2021/2022-es szezonban a sárga-feketék játékosa lesz. A 25 éves játékos a 2012/2013-as szezonban már 10 mérkőzésen pályára lépett az NBI/A-ban, majd ezt követően öt esztendőn keresztül a tengerentúlon pattogtatott. A 2 méter 11 centiméter magas Golomán 4 egyetemi éve alatt 115 mérkőzésen jutott szóhoz - az amerikai egyetemi bajnokság egyik legjobb egyetemén - a UCLA együttesében, ahol 3,5 pontot és 2,7 lepattanót átlagolt. Profi karrierjét a Japán-B1 ligában szereplő Yokohama B-Corsairs csapatában kezdte meg, ahol 11 mérkőzésen 14,5 pontot, 7,4 lepattanót és 1,4 blokkot átlagolt. 2020 januárjában a Pass lab Yamagata Wyverns csapatához (Japán-B2 liga) igazolt, ahol 9 mérkőzésén 22,8 pontot és 9,9 lepattanót átlagolt.

 

A magasposzton bevethető  az előző szezonban a belga első osztályban szereplő Proximus Spirou Charleroi csapatát erősítette. 11 összecsapáson átlagban 21,4 percet töltött a parketten és mérkőzésenként 10,2 pontot, valamint 4,8 lepattanót szerzett. Érdekesség, hogy a szombathelyiek két új szerzeménye, Marvin Clark és Golomán György a mögöttünk hagyott szezonban kétszer is összecsapott egymás ellen. Előbbi a Mechelen csapatában 10,5 pontot és 7,5 lepattanót átlagolt, míg a magyar magasember a két mérkőzésen átlagban 16 pontot és 3 lepattanót tudott felmutatni.

 

Golomán György így nyilatkozott a Falco klubhonlapjának: "Nagy kihívásnak tartom, hogy bajnoki címért küzdő csapatban játszom majd, amely az elmúlt években nyújtott teljesítményével kivívta, hogy alanyi jogon a BL csoportkörében szerepelhessen. Bevallom nagyon vonzó volt a Bajnokok Ligája szereplés. Középiskolás korom óta külföldön éltem és játszottam különböző kontinenseken, izgatottan várom, hogy bizonyíthassak itthon, mint felnőtt játékos. Nagyon bízom abban, hogy idén is meg tudjuk mutatni a BL-ben hogy számolni kell a magyar kosarasokkal!"

 

Friss hír még a csapat háza tájáról, hogy a tavalyi szezonban az Atomerőmű SE csapatánál kölcsönben lévő, szombathelyi nevelésű Verasztó Péter a 2021/2022-es kiírásban ismét a vasiak csapatát erősíti.

 

Az ifjú tehetség így értékelte a visszatérését: „Nagy megtiszteltetés, hogy újra Falco mezben léphetek majd pályára. Milos Konakovval és Gasper Okornnal is dolgoztam már együtt, így nem lesz ismeretlen a közeg. A beilleszkedéssel sem lesz gond, hisz a csapattársak nagy részét ismerem. Bizonyítani akarom, hogy méltó vagyok arra, hogy a Falco mezét viseljem!

Savaria Fórum 30. évfolyam 32. szám - 2021.09.10.
Savaria Fórum 30. évfolyam 32. szám - 2021.09.10.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Lecsapnak az oladi autórongálókra
A rendőrség, a közterület-felügyelet és a polgárőrök már a kezükbe vették az oladi városrészen elterjedt autórongálások ügyének megoldását.
Új intézkedéseket vezetnek be szeptember közepétől Ausztriában
Szeptember 15-től a be nem oltottak számára lépcsőzetes terv léphet érvénybe. Az emelkedő fertőzési adatokra a válasz a védőoltás és nem a zárlat kell, hogy legyen – mondta ma Sebastian Kurz kancellár, amikor bemutatta a következő hónapokra vonatkozó CoV-intézkedéseket, olvasható az orf.at-n.
M86: más nyomvonalat javasoltak
Az M86-os gyorsforgalmi Szombathely és Körmend közötti szakaszának tervezésére 2019-ben írt ki közbeszerzési pályázatot a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. A nyertes konzorcium tanulmánytervében három változat szerepelt a nyomvonalra és Körmend felé a becsatlakozásra. A befutó terv nem minden településnek nyerte el a tetszését. Egy olyan változat mellett döntöttek, ami a meglévő M86-ost a Vép–Szombathely közötti szakaszon egy új, különszintű csomópont kialakításával viszi el déli irányba Szombathely és Táplánszentkereszt között.
Megyei I. osztály: háromgólos hátrányból állt fel a Sárvár a forduló rangadóján
A Celldömölk továbbra is tartja jó formáját, a Körmend pedig első győzelmét szerezte az idei kiírásban. A Bük a Szentgotthárd ellen tudott nyerni, míg a Répcelak Jánosházáról hozta el a három pontot. A Kőszeg és a Lukácsháza megosztozott a pontokon.
Akik a korukat is legyőzték: nyugdíjas sportnapot tartottak Szombathelyen
Darts, medicinlabda, golf, kapura rúgás – játékos sportvetélkedőt tartottak a szombathelyi Sportligetben a Vas megyei idősklubok tagjai. Vépről, Szentgotthárdról és Kőszegről is érkeztek résztvevők a nyolc pályán zajló vetélkedőre.
legfrissebbek
Jóváhagyták Magyarország uniós támogatási térképét
Az Európai Bizottság az állami támogatásokra vonatkozó uniós szabályok alapján jóváhagyta Magyarország 2022 és 2027 közötti időszakra vonatkozó regionális támogatási térképét, amely meghatározza a regionális állami beruházási támogatásra jogosult, leghátrányosabb helyzetben lévő magyar régiókat, valamint a támogatható régiókra vonatkozó maximális támogatási intenzitásokat.
Fontos egészségpolitikai döntést hozott az Európai Parlament
Az Európai Parlament (EP) elfogadta az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) hatáskörének kiterjesztésére irányuló javaslatot, az uniós betegségmegelőzési és járványügyi rendszer megerősítésére – közölte az uniós parlament csütörtökön.
Csütörtök este lecsap a hidegfront
Csütörtök este hidegfront érkezik, hatására csapadékosabb és kissé hűvösebb lesz a hétvége: vasárnap néhol már csak 5 fokot mérhetnek hajnalban, és helyenként a 20 Celsius-fokot sem éri el majd a csúcshőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb előrejelzéséből.
Talpra állt a magyar turizmus
A vendégéjszakák 74 százalékát belföldiek töltötték el.
EU: kinyitnák a kapukat a diplomás bevándorlók előtt
Az új szabályok könnyítik a bevándorlást és a családegyesítést is a magasan képzett unión kívüli dolgozók számára. A döntés életbe lépéséhez még az Európai Unió Tanácsának áldása is szükséges.