km/óra
  2024.06.16., vasárnap  •  Jusztin napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Vágányzár a Szombathely – Celldömölk, valamint Szombathely – Csorna vonalszakaszon

Vágányzár a Szombathely – Celldömölk, valamint Szombathely – Csorna vonalszakaszon

A Szombathely - Csorna állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a vágányzárban érintett vonatok mentrendje az alábbiak szerint módosul:  

16 Szombathely - Csorna - Hegyeshalom vasútvonalon:

A vágányzárban érintett vonatok módosított mentrend szerint közlekednek.

Személyvonatok helyett Porpác - Csorna állomások között vonatpótló autóbuszok közlekednek.

InterCity vonatok helyett Csorna - Szombathely állomások között közvetlen vonatpótló autóbuszok közlekednek, Répcelak állomás érintése nélkül. Erre az állomásra külön eljutási lehetőséget biztosítanak a Csorna – Répcelak - Szombathely útvonalon közlekedő vonatpótló autóbuszok.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a DRÁVA és MURA InterCity vonatok helyett Győr - Szombathely állomások között közvetlen vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat, a vonatok csak Győr - Graz/Ljubljana viszonylatban közlekednek, Budapest felől/felé a hirdetményen szereplő Railjet Xpressz vonatokkal biztosított az eljutási lehetőség. Nemzetközi forgalomban Szentgotthárd - Graz viszonylatban is vonatpótló autóbuszok közlekednek. Ez a vágányzár külön meghirdetésre kerül. A vonatpótló autóbuszok Győrben a VOLÁN autóbuszállomáson állnak meg, mely az állomás Budapest felőli aluljáróján át közelíthető meg.

Az InterCity vonatok budapesti végállomása – néhány vonat kivételével – módosul.  Ez a vágányzár külön meghirdetésre kerül.

·         18 Szombathely - Kőszeg vasútvonalon:

Csorna – Szombathely állomások között módosított menetrend szerint közlekedő IC 938 számú vonatpótló autóbuszról történő átszállás biztosítása érdekében a 39948 számú vonat menetrendje Szombathely (ind: 23:15) – Kőszeg állomások között módosul.

·         20 [Budapest-] Székesfehérvár - Szombathely vasútvonalon:

A vágányzárban érintett vonatok módosított mentrend szerint közlekednek.

·         21 Szombathely-Szentgotthárd vasútvonalon:

InterCity vonatok módosított mentrend szerint közlekednek Csorna - Szombathely állomások között közvetlen vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat, Répcelak állomás érintése nélkül. Erre az állomásra külön eljutási lehetőséget biztosítanak a Csorna – Répcelak - Szombathely útvonalon közlekedő vonatpótló autóbuszok.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a DRÁVA és MURA InterCity vonatok helyett Győr - Szombathely állomások között közvetlen vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat, a vonatok csak Győr – Graz/Ljubljana viszonylatban közlekednek, Budapest felől/felé a hirdetményen szereplő Railjet Xpressz vonatokkal biztosított az eljutási lehetőség. Nemzetközi forgalomban Szentgotthárd – Graz viszonylatban is vonatpótló autóbuszok közlekednek. Ez a vágányzár külön meghirdetésre kerül. A vonatpótló autóbuszok Győrben a VOLÁN autóbuszállomáson állnak meg, mely az állomás Budapest felőli aluljáróján át közelíthető meg.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

 

 

címkék
Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.