km/óra
  2024.06.16., vasárnap  •  Jusztin napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Vádat emeltek az oladi lakótelepen járműveket rongáló férfi ellen

Vádat emeltek az oladi lakótelepen járműveket rongáló férfi ellen

Autókat rongált meg egy férfi tavaly májusban az oladi lakótelepen. Késsel megkarcolta a járműveket, kiszúrta a gumiabroncsot, illetve a visszapillantó tükröket letörte. Másban is okozott kárt késsel. Vádat emeltek ellene.

 

A Szombathelyi Járási Ügyészség többrendbeli garázdaság vétsége, többrendbeli rongálás vétsége és zaklatás vétsége miatt emelt vádat azzal a rovott múltú férfival szemben, aki a vádirat szerint 2022 májusában az oladi lakótelepen öt parkoló autóban okozott kárt azzal, hogy több járművet késsel megkarcolt, azokba belerúgott vagy a gumiabroncsot szúrta ki, illetve a visszapillantó tükröket letörte.


A vádlott 2022 júliusában Szombathelyen egy társasházi lakás ajtaját rongálta meg oly módon, hogy abba belerúgott, 2022 szeptemberében pedig ugyanebben a társasházban egy biztonsági kamera optikájába kést szúrt, a kábelcsatornát feszegette, majd az általa korábban megrongált bejárati ajtót újra megrugdalta. A férfi ezen kívül még egy lakót is megfenyegetett azzal, hogy megöli.


A vádlott erőszakos és kihívóan közösségellenes magatartása – mellyel összesen több mint 550 ezer forint kárt okozott – mindhárom esetben alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen. A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

 

Illusztráció: pixabay.com

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.