km/óra
  2024.04.19., péntek  •  Emma napja
Letöltendőt kaphatnak a szombathelyi majálison balhézók

Letöltendőt kaphatnak a szombathelyi majálison balhézók

Egy rivális család tagjai közül többen rátámadtak egy házaspárra, akik négy gyermekükkel majálisoztak idén Szombathelyen. Az apa súlyosan megsérült, a támadók ellen most vádat emeltek.

A Szombathelyi Járási Ügyészség csoportosan, felfegyverkezve, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette és többrendbeli testi sértés miatt emelt vádat azzal az öt férfival és egy nővel szemben, akik idén a szombathelyi majálison kölcsönösen bántalmazták egymást – írja közleményében a Vas Vármegyei Főügyészség.

A vádirat szerint a vádlottak két olyan család tagjai, akik egy családi esemény okán hosszabb ideje ellenséges viszonyban álltak egymással. Emiatt rendszeressé váltak közöttük az élet és testi épség elleni fenyegetések és a tettlegességig fajuló konfliktusok, amelyekkel összefüggésben több büntetőeljárás is indult.

2023. április 30. napján a vádlottak családtagjaikkal a szombathelyi városi majálison szórakoztak, amikor a két család egy-egy megvádolt férfi, illetve nő tagja szóváltásba keveredett egymással, majd közöttük és a hozzájuk csatlakozó további vádlottak között dulakodás alakult ki, egymást és a vádlott nő segítségére siető férfi sértettet is bántalmazták. Ennek során négy vádlott – egyikük a kezében tartott teleszkópos bottal – közrefogta a sértettet, őt többször megütötték és megrúgták, majd miután a bántalmazott férfi a földön maradt, távoztak a helyszínről.

A verekedés során az egyik vádlott nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket, míg egy másik vádlott és a sértett nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett el.

A vádlottak erőszakos magatartása – melynek során egyikük az ellenállás leküzdése vagy megakadályozása érdekében az élet kioltására alkalmas teleszkópos botot tartott magánál – alkalmas volt arra, hogy a nyilvános rendezvényen tartózkodókban megbotránkozást, riadalmat keltsen.

A Szombathelyi Járási Ügyészség négy vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás, míg további kettő vádlottal szemben felfüggesztett szabadságvesztés és pénzbüntetés kiszabását indítványozta. A vádlottak büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

A támadásról készült videó itt tekinthető meg.

Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Spártaiaktól pezsgett Szombathely – Íme a Spartan Race eredményei!
Szombaton Szombathelyre érkezett a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata, a Spartan Race. Reggel 8 és este 6 óra között több ezer magyar és nemzetközi versenyző száll harcba öt kategóriában, és már rögtön az elsőnél van miért büszkének lennünk: a szombathelyi Kívés Bendegúz dobogóra állhatott.
Áprilisi nyárra téli zimankó: kifehéredett a Kőszegi-hegység csúcsa
Kifehéredett az Írottkő kedden délelőtt: az Astromet Facebook-oldal élő videóban jelentkezett be a Kőszegi-hegységből, jég- és hódara, illetve hó hullott a nulla fok körüli hőmérsékleten.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szombathely Deák Ferenc utca 3. alatti gyermekorvosi rendelő - Dr. Gecse-Kálózi Patrícia rendelési idő
Dr. Gecse-Kálózi Patrícia gyermekorvos rendelési ideje 2024-ben március 1-től a Deák Ferenc utcai gyermekorvosi rendelőben, Szombathelyen.
legfrissebbek
Kosárlabda: a harmadik Honvéd elleni mérkőzést is nagyon simán húzta be, így söpréssel jutott elődöntőbe a Falco! (képgalériával)
A szombathelyi sárga-feketék 94-60-ra diadalmaskodtak és lezárták a budapestiek elleni negyeddöntős párharcukat.
Minden eddiginél több alkotást neveztek a Savaria Filmszemlére
Tizenegyedik alkalommal rendezik meg április 24. és 26. között a Savaria Filmszemlét, amelyre minden eddiginél több, csaknem kétszáz művet neveztek a Kárpát-medencében és távolabbi országok magyar közösségeiben élő filmes alkotók - közölte az MTI-vel a Savaria Filmakadémia Egyesület elnöke.
Fidesz kampánynyitó: Brüsszel az új Moszkva
A Fidesz Választási Manifesztummal rúgta be a választási kampányát. A Millenárison tartott pénteki kampánynyitón csak hárman szólaltak fel: Szijjártó Péter külügyminiszter, Deutsch Tamás EP-listavezető és Orbán Viktor miniszterelnök.
Huszonöt éves a közgazdász képzés Szombathelyen
Huszonöt éve indult el az akkori Berzsenyi Dániel Főiskolán a közgazdász képzés, ma pedig már az ELTE Savaria Egyetemi Központ Társadalomtudományi Karához tartozó Közgazdaságtudományi Intézetben négy alap- és egy mesterszakon 230 diák tanul, amit egy igazi sikertörténetnek tartanak az intézményben. A jubileumra emlékeztek ma, volt és jelenlegi hallgatókkal, oktatókkal, vezetőkkel.
Programajánló – Szombathely: táncbajnokság, művészet és kiállítás, virágköltemények
Az április 20-21-ei hétvégén sem kell unatkozniuk a Szombathelyen élőknek, többféle programlehetőséget kínálnak a szervezők. A jövő hét is tartogat érdekességeket.