km/óra
  2024.06.20., csütörtök  •  Rafael napja
Utolsó felkészülési találkozóján is nyert a Falco

Utolsó felkészülési találkozóján is nyert a Falco

A szombathelyiek csütörtök este zárt kapus mérkőzésen győzték le a ZTE együttesét.

 

ZTE - Falco-Vulcano Energia KC 78 - 85 (13-27, 22-16, 22-20, 21-22)

 

Utolsó előkészületi mérkőzését vívta a Falco csütörtökön a Zalaegerszeg otthonában. Mivel egyik klub sem lép pályára a bajnokság első fordulójában, a csapatok úgy döntöttek, egymással mérkőznek meg az utolsó felkészülési találkozón.

 

A sárga-feketék honlapjának beszámolója szerint Gasper Okorn vezetőedző ezúttal nem számíthatott DeQuon Lake-re apróbb sérülés miatt. Már az első negyedben dominált a vendég együttes és szervezett védekezésének is köszönhetően tizennégy pontos előnyre tett szert az első játékrész végére (13-27). A második felvonásban aztán éledezni kezdett a ZTE, ennek eredményeképp nyolc pontra zárkóztak, de még mindig őrizte előnyét a szombathelyi együttes (35-43). A harmadik és a negyedik negyed is kiegyenlítettebb küzdelmet hozott már, de a különbséget nem tudták csökkenteni a hazaiak, a találkozót hét ponttal, 78-85-re a Falco nyerte.

 

Gasper Okorn együttese október 7-én kezdi meg bajnoki szereplését az Atomerőmű vendégeként. 

 

Fotó: Nagy Jácint

Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Záporok és jégeső miatt adtak ki riasztást vármegyénkre is
Öt megyére adott ki figyelmeztetés zivatarok miatt szombaton a HungaroMet. Az előrejelzés szerint késő délutántól záporok alakulhatnak ki Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyében. Vasárnap pedig az északkeleti, keleti megyékben alakulhatnak ki zivatarok.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Bloomsday 2024: az itt és most ünnepe
30. alkalommal ünnepli Szombathely városa, hogy James Joyce Ulyssesének főhősét, Leopold Bloomot szombathelyi származásúként írta bele a világirodalomba. Az idei, háromnapossá bővült ír–magyar fesztivál, a Bloomsday első napján már nyilvánvalóvá vált, hogy városunk minden idők legszínesebb kortárs művészeti fesztiválja vette kezdetét, melyen a magaskultúra és könnyedebb szórakozás egyaránt képviselteti magát.
Sorsolás: gazdára talált nyereményjátékunk fődíja, a FIAT kabrió
Közjegyző jelenlétében kedden délelőtt megtörtént a májusban indult nyereményjátékunk sorsolása és gazdára talált a FIAT 500-as kabrió.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.