km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Szólunk előre: április második hetében több helyen is útlezárások lesznek Szombathelyen

Szólunk előre: április második hetében több helyen is útlezárások lesznek Szombathelyen

Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április második hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani.

Tisztelt Szombathelyiek! A város útjainak felújítása folytatódik, köszönhetően Szombathely város 800 millió forintos útfelújítási programjának

– jelentette be az önkormányzat egy Facebookra feltöltött videóban, melyben részletesen elmondják, mikor és hol kell lezárásokra, korlátozásokra számítani az elkövetkezendő időben Szombathelyen.

 

Április 8. és 12. között teljes zárás mellett megújul a Jókai utca, a Nárai utca és a Kálvária utca közötti szakaszokon.

Megkezdődik a Dr. István Lajos körút felújítása, ezért április 8-án, hétfőn 8 órától félpályás útzárra kell számítani a Paragvári utcai lámpás kereszteződés és a Sugár úti új körforgalom között. A Dr. Szabolcs Zoltán, Kertész, Patak és Léka utcákban lakók a Sugár út felé tudnak közlekedni.

A kivitelező tájékoztatása szerint az időjárás függvényében április 15. hétfőtől az érintett szakaszon teljes útzár lesz érvényben, mely érinti a helyijáratos buszközlekedést is; a forgalmi változásról részletes tájékoztatást ad a Blaguss Agora Hungary Kft. a weboldalán.

Megkezdődik a Brenner Tóbiás körút felújítása, ezért április 8-án, hétfőn 8 órától teljes útzárra kell számítani a körút Nárai és Kálvária utcák közötti szakaszán, várhatóan április 12-ig. A helyijáratos buszközlekedést forgalmi változása elérhető a Blaguss Agora Hungary Kft. oldalán.

Megkezdődik a Kenderesi utca felújítása is, ezért április 8-án teljes útzár, április 9-től várhatóan 2024. április 12-ig pedig részleges korlátozás lesz a Bartók Béla körút és Liget utca közötti szakaszon; a híd és a Kárpáti Kelemen utcai szakaszon április 9-én lesz teljes útzár, április 10. és 21. között pedig részleges korlátozás.

Folytatódik a Bocskai István körút felújítása is, ezért a körúton április 10. és 11. között teljes, majd április 12. és 16. között részleges zárásra lehet számítani. Ez az útfelújítás is érinti a tömegközlekedést, ezért a megváltozott menetrendet keressék a Blaguss honlapján.

Ahogy pedig arról lapunk is beszámolt, április 5-én elkezdődött a Csaba utca felújítása is részleges zárás mellett.

Április 15-től pedig megindul a Rumi út felújítása is, szintén részleges zárás mellett.

 

Fotó: Nagy Jácint

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
“Jancsó, nekem te vagy a Haladás…” - érzelmes posztban búcsúzik a zöld-fehér példakép
Jancsó András rúgott bombagólt az NB I-ben a Gerával, Bödével, Dibusszal felálló Fradinak az Üllőin, de pályafutása legmeghatározóbb pillanatai mégis idén történtek, és mindkettő a pályán kívül. Hosszú posztban reagál a Szombathelyi Haladás 28 éves, megkérdőjelezhetetlenül lokálpatrióta labdarúgója a csapattal történtekre.
Parkoló autónak ütközött, ami kidöntött egy 20 kilovoltos vezetéket is tartó villanyoszlopot
A baleset Kenyeriben történt péntek reggel, az azt okozó Opelen nem volt érvényes kötelező felelősségbiztosítás, ráadásul a kocsi fiatal sofőrje, megpróbálta másra hárítani a felelősséget.
Kedden két fontos szombathelyi vasúti átjárónál sem működnek majd a jelzőlámpák
Biztosítóberendezés fenntartási munkálatokat végez május 28-án kedden két forgalmas szombathelyi vasúti átjárónál is a GYSEV.
Diploma-kiállítás: létkérdések és válaszok (képgalériával)
Diploma-kiállítás nyílt pénteken az ELTE SEK Vizuális Művészeti Tanszék (VMT) képi ábrázolás szakos hallgatóinak mestermunkáiból az Írokéz Galériában (a Képtár épületében). A diákoknak az elmúlt három évben megszerzett tapasztalataikat is reprezentálják az alkotások.
Öt emberből négy használja az e-receptet
Magyarországon öt emberből négy használja az e-receptet, a páciensek kétharmada pedig kért már online vizsgálati időpontot, beutalót - derült ki a Semmelweis Egyetem (SE) Digitális Egészség kutatócsoportjának legújabb felméréséből.