km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Elkezdődött a szombathelyi Csaba utca felújítása

Elkezdődött a szombathelyi Csaba utca felújítása

A Csaba utca is része annak a nagyszabású útfelújítási programnak, mely 800 millió forintos önkormányzati forrásból valósul meg még idén.

„Megkezdődtek a munkálatok a Csaba utcában! Minden arra közlekedőtől türelmet kérünk a felújítás miatt! Közlekedés félpályán biztosított, de aki tudja, kerülje el a Csaba utcát a felújítás ideje alatt”

– jelentette be Facebook-oldalán Putz Attila, a körzet képviselője.

A Csaba utca felújítása annak a 800 millió forintos, önkormányzati forrásból megvalósuló projektnek a része, melynek keretében még idén megújul a Bárdos Alice utca, az Akacs Mihály utca Szűcsapó utca és Hargita utca közötti szakasza, a Dr. István Lajos körút, a Bartók Béla körút a Paragvári utca és Hazatius Ferenc utca közötti szakasza, a Bocskai István körút, a Kenderesi utca Bartók Béla körút és Kárpáti Kelemen utca közötti szakasza, a Rumi út a Pásztor utca és 86-os számú főút közötti szakasza és a Brenner Tóbiás körút Kálvária és Nárai utcák közötti szakasza.

Emellett tervben van még több útfelújítás is, nemcsak önkormányzati, hanem uniós és állami forrásból. Mint legutóbbi online fogadóóráján dr. Nemény András polgármester elmondta, a TOP Plusz programból 8,5 milliárd forintot szánnak a város útjainak megújítására.

 

Fotó: Facebook/Putz Attila

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Megtisztult a Stromfeld lakótelep első két félköríve is
A SZOVA Nonprofit Zrt., a Szompark Kft. és a Közterület-felügyelet korábbra tervezte, de a csapadékos időjárás miatt végül csak most tudták elvégezni a Stromfeld lakótelep első két félkörívének komplex takarítását.
Fejtetőn állt meg egy Mazda pick-up a 84-esen Rábapatynál
A kocsi szombat hajnalban a 84-es főúton Rábapaty határában egy jobbra ívelő kanyarban egyenesen haladt tovább, a menetirány szerinti bal oldalon letért az útról, majd az árkon áthajtva villanyoszlopnak ütközött és felborult. A Mazdában ketten utaztak, a sofőr és az utas is megsérült.
Plakátügy: új eljárás jön az Alkotmánybíróság döntése nyomán
Az úgynevezett plakátügyben a Kúria korábban megállapította: nem végzett választási tevékenységet az AGORA-Savaria Kulturális és Médiaközpont Nonprofit Kft., valamint két másik önkormányzati cég, a SZOVA NZrt. és a Vásárcsarnok sem a városi identitáskampányhoz kapcsolódó hirdetési plakátok kihelyezésével. A Fidesz-KDNP a döntés ellen alkotmányjogi panaszt nyújtott be, amit az Alkotmánybíróság (AB) megalapozottnak talált, és a Kúria végzését megsemmisítette. A folytatásban ismét a Kúria elé kerül az ügy, a testületnek újra kell tárgyalnia a felülvizsgálati kérelmet.
Gyereknapi forgatag a Sportháznál
Idén is sokféle program, előadás, foglalkozás várja a kicsiket és nagyokat a városi gyermeknapi forgatagon. Az AGORA – Művelődési és Sportházba, valamint a körülötte lévő területre érkezőket játékország fogadja május 26-án, vasárnap 14 órától. Lesz akadálypálya, logikai készségfejlesztő játszóház, kézműves foglalkozás, zene, bábszínház és buszbemutató is.
Munkába állt a szombathelyi tűzoltóság új járműve
Új gépjárműfecskendővel bővült a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság járműállománya: 4000 liter vizet képes szállítani, és minden káreseménynél bevethető. A beszerzés egy 10,1 milliárd forint értékű pályázat keretében történt, összesen 37 gépjárműfecskendőt osztottak szét a tűzoltóságok között.