km/óra
  2024.07.25., csütörtök  •  Kristóf, Jakab napja
Hamarosan négy új vasi tűzoltó is szolgálatba állhat

Hamarosan négy új vasi tűzoltó is szolgálatba állhat

A tűzoltójelölteknek először egy öthónapos komplex képzést kell sikeresen teljesíteniük.

Február 12-én indította útnak a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság azt a négy Vas megyei fiatalt, akik a következő időszakban tűzoltó szakképesítés megszerzésére felkészítő szakmai képzésen vesznek részt Budapesten – számolt be hivatalos oldalán a katasztrófavédelem.

At öthónapos felkészítés első részét Budapesten, a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban kell abszolválniuk, itt lesz elméleti és gyakorlati oktatás is, majd a gyakorlati oktatás részeként három hét szakmai gyakorlatot kihelyezetten, a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon kell teljesíteniük.

A záróvizsgát követően a rendvédelmi alapozó képzés következik, melynek keretében ugyancsak lesz elméleti oktatás és gyakorlati felkészítés is.

A tűzoltójelöltek aztán az öthónapos komplex képzés sikeres teljesítését követően hivatásos szolgálati jogviszonyba kerülhetnek.

 

Fotó: Kőszegfalvi Péter tű. tőrm., Vas VMKI

Savaria Fórum 33. évfolyam különszám - 2024.07.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam különszám - 2024.07.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Embert gázolt a celldömölki vonat
Gázolás miatt szünetel a vonatforgalom Zalaegerszeg és Zalaszentiván között, a Celldömölk-Ukk-Zalaegerszeg vonalon késésekre kell számítani – közölte a Mávinform kedd reggel Facebook-oldalán.
Hámori Luca: Akárhogy is alakul az olimpia, az már mindig ott lesz nekem, hogy én vagyok az első magyar női bokszoló
A fiatal kőszegi bokszoló valóra váltotta gyerekkori álmát és ezzel sporttörténelmet is írt. Ennek apropóján készített interjút a Telex a 23 éves kőszegi ökölvívóval, aki 10 éves korában kezdett bokszolni bátyja és édesapja hatására, akik már akkor látták, hogy van hozzá érzéke.
Nem tudták újraéleszteni a hőségben a Rohonci úton összeesett asszonyt
A szombathelyi Rohonci út egyik tízemeletes társasháza előtt esett össze egy asszony pénteken nem sokkal dél előtt. A nő keringése leállt, 50 percig küzdöttek a mentők az életéért, sikertelenül.
A Szeged igazolta le az Illés Akadémia tehetségét
Takács-Földes Olivér alapembere volt a Vas vármegyei bajnokságot nyert csapatnak, próbajátékon győzte meg az NB II-es Tisza-partiak stábját, hogy érdemes szerződtetni.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.